Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslien
nagyúr
Sony Xperia 1IV. vs Oppo Find X3 Pro.. [link] reggeli gyors fotók... Sony jóó.. lehet venni.. minden ok vele és végre kapsz is vmit a pénzedért..
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
addikt
-
törölt tag
válasz bigmasterg #107304 üzenetére
S20 FE. Jó, a kompromisszum-mentes valójában azt jelenti, hogy 2 verzió van fent, mert egyiken az ultraszéles raw mentése nem működik. Ha azzal akarok fotózni, akkor a másikat használom.
De egyébként megy rendesen minden funkció. Ilyenek abszolút nincsenek, mint amiket Elit3Zotya ír, hogy folyamatosan állítgatni kell, meg sokáig tart a képfeldolgozás.Képeket nem szoktam ide hozni, max a szerkesztettbe nagy ritkán.
Nagy látnivaló nincs rajtuk, ugyanolyan, mint más telefonon, amin rendesen működik a GCam. Jpg-ben teljesen a konfigurálástól függ, hogy milyen, de én ezzel nem foglalkozok, mert raw-ban fotózok mindig.
A raw meg szintén ugyanolyan, mint bármelyik telefon gyári appjával akár, csak a többelemes rögzítés miatt zajmentesebb és nagyobb a dinamikája.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #107308 üzenetére
Ezt a 1IV-et most összrakta a Sony
-
bigmasterg
addikt
válasz leslien #107301 üzenetére
A sony valóban sokszor elfelejti bekapcsolni a hdr-t.
Ilyenkor az oppo képe látványosabb (hősök tere képek között pár pl).
Telefon kijelzőn és közösségi médiára továbbosztva így a sony el fog bukni akár az oppo, de pl egy samsung vagy iphone ellen is.Az optikai zoom-ot tartom érdekes koncepciónak ennél a telefonnál, csak kérdés hogy mennyi gyakrolati haszna van. Ahogy videókon láttam, nincs olyan óriási átfogása. Igazából lehet hogy elég lenne a zoom két végopontján két fix lencse is. De az optikai zoomban, jövőben érkező modellek esetén még lehetne potenciál.
-
addikt
-
Aryon87
félisten
Nekem osszessegeben bejon mindegyik. Az biztos hogy egyikkel sem jar rosszul aki megveszi. (Kivetel a G4 ugye)
12x is remekul teljesit, de legjobban a 11Lite lepett meg hogy milyen jo kepeket keszit, ahhoz kepest hogy kozepkategoria.
Nem neztem meg az osszehasonlitast, csak beraktam ide.
De itt most az S22Ultra es tarsai a meno..[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
BlackV
őstag
válasz akooos #107303 üzenetére
+1. Egy-egy 4-5 képes sorozatot végig nézek ha a miniképen már látom, hogy technikailag "tesztes" kompozíciót választott. Egy homlokzatfotóra vagy egy kékórás szoborfotóra, portréra, makróra rá se kattintok mert nem info nekem. Nate fotóit pl. szeretem lényegre törő, rendesen bedobja a mélyvízbe a telókat.
-
addikt
[ "> ] Minden automatán.
Nem rég érkezett Canadaból. Még android 10 és valami kőkorszaki One UI 2.5 (Most frissít one ui 3.0-ra, utána gondolom 4.0)
Note 20 Ultra Snapdragon
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Bagoly01
senior tag
válasz Elit3Zotya #107321 üzenetére
F@sza szerintem!
Valahogy mindig jobbnak látom a kintről érkezett készülék minőségét.
Lehet csak placebo, vagy csak belefutottam párszor. -
natë
nagyúr
Nagyon akartam egy Note 20U-at anno, de sajnos kimaradt. Fasza.
-
leslien
nagyúr
na erre kíváncsi leszek pláne ,h milyen a gcam....
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
bigmasterg
addikt
Valahogy úgy érzem a kinti, napsütéses Find X5 pro kepeknél, hogy nagyon kinullázza az árnyékokat. Kicsit mű hdr hatása van, + túlszaturált. Itt pl az autós képeken.
De ez inkább ízlés kérdése, nem a képek minőségét jellemzi.
Ahogy a Sony meg szerintem túlságosan a másik, full természetes irányt hozza.
Valahol a kettő között van, ami nekem tetszik. (Pl pixel) -
natë
nagyúr
válasz bigmasterg #107326 üzenetére
A Samsungok útálták még a verőfényes napsütést, az FE kifejezetten rühellte. Borzalmas állapotot vesz fel a fű pl.
Engem nem zavar, ha szaturált, mindig is a OP, Oppo vonal jött be. Részlet szerintem van elég, a 22U-tól mindenképp több :)[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz Aryon87 #107318 üzenetére
Akkor miért nem vettél S22U-t és társait, menőzhetnél te is. Mint az óvódában, de tényleg.
A képeket pedig direkt linken kell betenni, (ahogyan az az összefoglalóban is szerepel), ne csodálkozz, hogy nem töltögeti le senki!
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Zsombor99
csendes tag
válasz Plazmacucci #107298 üzenetére
A hozzászólásom végén írtam, hogy mi lehet a maximális felbontás, ha panoráma képet készítek, mivel tud olyat is: 26096×2016 – a képszerkesztő szoftverem szívinfarktust kapott ettől a mérettől!
Szóval, a telefonom gyári kamerája átkapcsolható panoráma módba is, olyankor egyszer kell megnyomni az exponáló gombot, utána lassan vízszintesen mozgatni balról jobbra vagy jobbról balra, a képet automatikusan hozza létre a mozgatás során (nem tudom feltölteni, túl nagy).Jó pap is holtig tanul. ※ Senki se tökéletes.
-
félisten
válasz Gabengocia #107332 üzenetére
Ó igen, a hőskor. Gondolom ezeket a prohardver agyontömörítette és leméretezte.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
trebrona
nagyúr
válasz Plazmacucci #107333 üzenetére
Ezeket biztosan nem, eredeti felbontásúak.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
félisten
-
trebrona
nagyúr
válasz Plazmacucci #107335 üzenetére
Nem is kell, csak rá kell mutatni az egérrel a lapfülre:
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz Gabengocia #107337 üzenetére
Fototrend-re nem az eredetit töltötted fel telefonról?
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
válasz Elit3Zotya #107339 üzenetére
jóó...
melyik szolgáltatónál vagy? van VoLtE és 5G is?Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Thom!
veterán
Abszolút jó
-
félisten
Nekem exynosos van, majd hozok képet. De úgy érzem nem nagy lépés Note 10-ről.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Aryon87
félisten
-
addikt
-
Aryon87
félisten
Nem panaszkodom.. s idovel lesz ez meg jobb is. Szinek rendben, nem szatural, nem latom hogy tultolna barmit is. Vidooban ugyanez.
Ami kulon tetszik, hogy a Xiaomi eltanulta a Huaweitol az extrakat. Tudja a fenyfestest, csillagvonalakat, villamfotok stb.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
BlackV
őstag
Szuperek! Végre szép kék égbolt. Nem ciános, nem bilikék, nem babakék.. ..a sok hdrtől meg szirszartól.
-
ShadowLac
addikt
Nagyon jó.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Thom!
veterán
honnan sikerült szerezni?
Volte, vowifi megy rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok