Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Gombinyó #39303 üzenetére
Én személy szerint ajánlom őket, én is oda vittem azonnal vásárlás óta és azóta is oda járok. Talán picivel lehetnének olcsóbbak, de addig amíg azt tapasztalom, hogy nem mókolás megy, hanem tényleg értenek is hozzá, addig visszajáró leszek. Van topiktárs akinek negatív tapasztalata is volt, szóval megosztó...
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
törölt tag
Turbot említetted, azért lehet találni hozzá többfélét, nem horror áron, és az sincs sehol garantálva hogy a turbo cserés lesz. Ha eddig értően használták, miért lenne cserés?
Ha ismered az autót és jó áron meg tudod szerezni, jobb választás lehet egy ismeretlen használtpiaci autótól. -
Gombinyó
őstag
Köszi! A turbo csak eszembe jutott, hogy csekkoljam az árát, nyilván semmi nem garantálja, hogy cserélni kell, amíg nálam lesz az autó, ha megveszem. Simán elmehet mégegyszer ennyit is hiba nélkül. Mivel használt autóról van szó szeretek tisztában lenni vele mire lehet számítani, ha véletlen mégis letérdel valami. Akkor nincs meglepetés Azt látom, hogy van azért hozzá már alkatrész bőven (nem csak szakszervizben).
Ismerni ismerem és jó áron is van, gyakorlatilag dupla ilyen idős autókat lehet most kapni hasonló áron, de azért a motorba én se látok bele, ezért szeretném elvinni hozzáértőhöz vásárlás előtt. -
A Zéé
addikt
Én Pesten a Cromaxba hordtam az autóimat. Bár már nem olyanok, mint amikor csak Ford szerviz voltak, de még mindig gyorsak és relatív jó áron dolgoztak. Nem mellesleg nagyonsok alkatrész raktáron van náluk, és nincs az, hogy megbontják az autót, majd egy hetet várnak az alkatrészre.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
eddie17
addikt
Sziasztok,
2017-es Ford Focus, nem találom sem a menüben sem a könyvében hogy hogyan tudom bekapcsolni, hogy bizonyos sebesség felett reteszeljen a zár. Valami csoda menüben van elrejtve?
-
flymi
addikt
válasz diablo1984 #39316 üzenetére
Tudom, már említette párszor. Mondjuk idehaza is esett egy egész napig a hó, szóval szavunk/havunk se lehet.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
troll81
addikt
válasz diablo1984 #39316 üzenetére
Bayern mint tartomány lassan 7 éve.
-
őstag
válasz eddie17 #39322 üzenetére
A helyzetjelző miatt szerintem, nem? Nálam is lekapcsolja, de csak a tompított fényt, a helyzetjelzőt nem babrálja, viszont enyém azért 8 évvel idősebb, szóval lehet, hogy nálad mindent lekapcsol. Talán ELMconfig-ból ezt a sipákolást is ki lehet kapcsolni...
Mondjuk AUTO módban nem próbáltam, lehet, hogy ott lekapcsolja a helyzetjelzőt is..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
eddie17
addikt
válasz Csabex #39323 üzenetére
Mindent lekapcsol azzal nincs baj, csak megy a bimbam hogy kapcsoljam le a fényszórót. Holott megteszi helyettem.
Ezen kívül minden tök jó, csak ez egy felesleges funkció.
Megnéztem van az alváz szám szerint frissítés rá, majd felrakom hátha kerül be valami új funkció.
Meg azért is akarom frissíteni mert folyamatosan eldobja a beépített GPS-t, kiírja hogy navigation failed, így a térkép is eltűnik de ha visszajön látszanak a "morzsák" tehát track-el közben. -
flymi
addikt
válasz troll81 #39326 üzenetére
Azannya de szép ez így pirosban!
Viszont lelombozó, h megint csak tapasztalatot nyertem a lottón.
Talán mire csereérett lesz a juhocskám, addigra lesz annyi spórolt pénzem (tágas égen andalog... ), h vegyek egy igazi játszós autót. Így szerintem térjünk vissza erre a kérdésre valamikor 2028 után, oks?!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz troll81 #39331 üzenetére
Hát köszönöm a lehetőséget, de nincs egy büdös petákom sem.
Az asszony is csak most januárban megy vissza dolgozni, a gyerkőc meg kezdi az ovit januárban. Két fizuból talán majd könnyebb lesz félre rakni. Talán...
Ha havonta elteszek erre a célra 40 darab ezrest, 8 év múlva meg is tudnám venni mai áron a kocsit. Én szóltam, találkozunk 2028-ban.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
n1nja
tag
Srácok!
Kuplung pedálkapcsolót cserélnék. Enyém 2 pólusú. A 4 pólusú kompatibilis vele? Az lenne most elérhető.
Köszi!
Focus mk1 2002 1.6b -
oliwire
őstag
Most jutottam ide újra a fórumhoz, pont ilyen motorral szerelt MK3.5-em van.
105.000 km-rel vettem, tavaly szeptemberben, most 138.000 km van benne. Olajat kb. 10-12 ezer km-ként megkapta, szűrőkkel együtt. Gyertyák voltak benne cserélve, fékek.
Motortérben nekem egy apró hiba volt, a beszívott levegő hőmérséklet érzékelő vezetéke kontaktos lett, majd elszakadt, de egy forrasztással újra minden rendben van.
A csomagtartó ajtónál a nyitógomb kapcsolója megadta magát, azt kellett még cserélni. De a kamerának semmi baja nem volt.
Ennyit kellett vele csinálnom összesen.
Olajat, vizet nem eszik. Legalább 40 km-t megy egy huzamban, (Debrecen-Nyíregyháza), szinte alig járok hideg motorral vele.
Szerintem jó választás, főleg ha tudod az előéletét. -
troll81
addikt
válasz Balcsix #39336 üzenetére
Lassan kuriózumként lesz az Mk2 St ...törik mint a ropit fogy van ez a sima de egy facliftes is lesz ha úgy alakul, mért értékét nem veszti lassan emelkedik.
Sok a szét rúgott, hányinger belsovel drágán eladó.
Kivarok egy motorhibast és jól van az.
Mk1 rs most is van 28-40 ezer euró ig.
Az elmúlt években itt is elestek az árak.
Ha itt veszel épített autót ami forgalomban van akkor otthon elég honosítás,a műszaki val.10 ezret megér simán a piros kombi.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Mk2 Focus mennyire használható 17"es alufelnikkel és 225/45 R17 gumival? Mennyire ront/javít a komforton, fogyasztáson, irányíthatóságon stb....
Nem lenne nevetségesen túlméretezett hozzá?Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
K0zm0
aktív tag
válasz darvinya #39263 üzenetére
A sztori véget ért, úgy tűnik, bár még nem 100%-os az autó.
Kapott egy új önindítót és a testkábelek is át lettek mérve. Mint kiderült az egyik kábelkötegben egy szálnál kontakhiba lehet, ezért amikor hideg van nehezebben indul. Januárban ki lesz az is javítva, addig remélem, hogy új önindítóval, akksival és megpucolt kontaktokkal még kibírja. Sajnos a szaki idén már nem tudta bevállalni. Köszönöm a segítséget!"A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne." - PKD \\\ CTRL+ALT+BAKANCSTALP ///
-
troll81
addikt
Sziasztok. Mi számít jó súly lóerő arányának? Hogy lehet pontosan számolni, érdekelne.
milkabrams nekem 225 40 18 van focuson az elmegy nem komfortos a teli inkább szolid az s max 205 65 16 teljesen jó.
Kinek mi.fogyasztas kicsit nő szerintem neked kell tetszen. -
milkabrams
őstag
válasz troll81 #39340 üzenetére
Nyári lenne, de még nem döntöttem, hogy 205 vagy 225, hajlok a praktikusabb megoldás felé.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
A Zéé
addikt
válasz milkabrams #39338 üzenetére
nekem a cégesen a nyári 235/45 R18 után felüdülés a téli 205/55 R16 gumi.
Ennyit én még autóval nem küzdöttem, hogy egyenesen menjen, mint amikor a nagy kerék van rajta. Persze, iszonyat vagány a nagy felni, a ballonos kerekeken a nyári után eléggé csumpinak néz ki, de nem valószínű, hogy visszakerülnek a nagy kerekek (mondjuk ehhez hozzásegít az is, hogy mindkét jobb oldalinak kiszakítottam az oldalfalát egyszerre )Just a simple Lineman...
-
troll81
addikt
válasz milkabrams #39341 üzenetére
Akkor szerintem a 205.nem tudom mi fogja mozgatni. A nyári 235 nekem pluss 7 deci. Nekem meg nincs más rá. Ahogy neked jó.
-
milkabrams
őstag
Köszönöm a segítséget, akkor marad a 205 r16.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
darvinya
titán
Akkor gondolom, addig minimális használatban van, vagy leállítod addig.
Mert kontakt hibát is meg kell szüntetni, mivel nagy áram folyik keresztül át rajta.
És az bizony feltudja gyújtani az autót.troll81
Mi a cél elsősorban.
Mert súly/lóerő még nem minden, mert nyomaték arány is fontos.
Ha túl nyomatékos, akkor csak kérek pörög, s csak gumi égetésre jó.
Alul nyomatékos pedig meg egyértelmű.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs