Új hozzászólás Aktív témák

  • Korcsii

    őstag

    válasz involver #9200 üzenetére

    FSGlobal: A teljes Földön javítja a domborzat (mesh) felbontását. Természetesen a mesh felbontását is fel kell húzni maxra (vagy amekkora az FSGlobal felbontása), különben majdnem ugyan ott vagyunk. Annyi gond lehet vele, hogy nevesincs repterek az FSX-ben rossz magasságra vannak kódolva, így egy nagy szakadék alján, vagy egy nagy kitüremkedés tetején kapnak helyet. Erre viszont valami spéci tool, hogy javítani lehessen őket.

    GEX sok mindent csinál, pl a városokban a házakat a random odahajigálás helyett kicsit valósághűbben rendezi el (vannak pl sorházak - pesten a körút szépen kirajzolódik), kicseréli a (szántó)föld textúráit (sokkal európaibb lesz, bár kicsit nyugatias, meg indokolatlanul sok a körforgalom), és a városok kivilágítását is megbabrálja. Szokták szidni, hogy sokszor kompatibilitási problémákat okozhat más scenery-kkel, kiegészítőkkel, és utána nehéz levakarni. Én anno felraktam, de az utolsó reinstallnál már nem került fel.

    UTX hasonló, valahol a kettő között van. Domborzat, (vas)úthálózat, hidak, folyók, tengerpart, esti fények (talán a GEX jobb ebben). Nálam fent van (FS Global-om nincs). Pozitívum, hogy konfigolható utólag is, hogy mit szeretnénk, így ha valami zavar, vagy túl sokat eszik szerinted, akkor ki lehet kapcsolni.

    Elvileg fel lehet rakni mindent mindenre, de a GEX-el könnyű elrontani a tájat úgy, hogy utána kb sehogy nem lehet visszarakni a régit. FSGlobal mellé éppen ezért nem tenném fel. De amúgy minél több minden van fent egy azon területen, annál könnyebb összekuszálni a partvonalat, etc. Dunában mászkáló autók, vízesés a Dunán Vácnál, dupla körvonalú szigetek, lépcsős felszín.

    ui: amúgy tuti recept nincs, mindenkinek másak az igényei, más jön be neki... szerintem nincs olyan, aki reinstall nélkül megúszta volna a jelenlegi szerinte jó konfig összeállítását :D

Új hozzászólás Aktív témák