Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz esde #33337 üzenetére

    A Lemezkezelőben meg kell particionálni. Ha rendszer alá vetted, akkor még jobb lenne, ha telepítés közben particionálnád és nem Lemezkezelőben.

    Ugyanúgy kell particionálni, mint egy HDD-t, de erről a Windows telepítő gondoskodni fog.

    (#33336) Emperor: az az 500 MB/sec-os specifikáció csak elméleti maximum. Még ennyit sem fog menni neki garantáltan. Jó esetben 400-470 MB/sec környékén, épp hogy állnak a csillagok.

    (#33333) makoss: az SSD-k világa ilyen műfaj. Olyan gyorsak lettek már, hogy a csatolók sávszélessége a szűk keresztmetszet. Így ha ki akarod őket hajtani, akkor adott esetben gépet kell beújítani, nem fogod megúszni. Ezt nem szokták sokan érteni, mikor túl régi vagy gyenge gépbe keresnek SSD-t, hogy felesleges túl acélosat venni azokba, nem tudják kihajtani. Se a proci, se a SATA vezérlő, se a PCIe foglalat. Én is ezért vettem külső SSD-nek olcsó fajtákat, nem a leggyorsabbak, de USB 3.0-án úgyse tudnák magukat a drágák kifutni. Különösen ezért nem vettem Sámsongot, mert hiába a legjobb, én sem tudnám kihajtani, a pénzt meg nem akartam így pocsékolni rá.

    De pl. hiába vagyok körültekintő, a mostan ThinkPad-emmel megszívtam, vettem bele 860 EVO-t, és utólag derült ki, hogy a gépbe az mSATA slotba csak SATA2 van bedrótozva, így csak fele sávszélen tudom hajtani. Ha ezt előre tudom, vettem volna valami olcsóbbat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák