Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    válasz hoffman_ #90397 üzenetére

    Ez a képregényfilm érték-e kérdés érdekes lett mostanában. Sokan az X-Mentől datálják a képregényfilmek aranykorát, de egyre inkább látszik, hogy az X-Men és az Iron Man közötti időszakot külön kell kezelni, az Iron Mannel kezdődő pedig a tényleges aranykor. Azt én nem merném kijelenteni, hogy ne lennének értékek, a Superman a maga idejében korszakalkotó volt, a Dark Knight jelenleg a 4. legjobb film IMDb-n (nem mondom, hogy ott a helye, de basszus, 1,6 millió szavazat alapján csücsül ott...) és rendszeres tagja a legjobb filmek a 21. században listáknak.
    A Marvel világ egészében képvisel értéket most már, az egész mellett szerintem az Iron Man az egyetlen, ami önmagában értékelhető és tényleg baromi jó film. Pedig honnan indultak: az Avengers előtt volt egy cikk talán a Business Insider-en, hogy 2008 előtt a teljes Marvel Phase 1 gárda marketingértéke nem érte el Superman S-pajzsának reklámerejét. Nem a karakterét, csak a címerét. Nézzük meg, hova sikerült fejlődnie Feige alatt a túloldalnak és hova került a világ legnagyobb szuperhőse...
    Az is tök érdekes szerintem, hogy az eddigi Marvel direktorok közül a két legelismertebb szakember (Brannagh, Shane Black) filmjei kanyarban sincsenek mondjuk a két Russo-produkció, vagy az Avengers mellett. Számomra az egyetlen kakuktojás a Guardians of the Galaxy, tele van olyan dolgokkal, amik tetszenek, de valahogy nem adja be az egész film, kb mint a BvS is, csak ott nem az ordító hibák, hanem az infantilizmus a visszahúzó tényező.
    Az pedig még egy adalék ma már a képregényfilm témához, hogy a szuperhősfilmeket abszolút külön kell értelmezni tőle. Legékesebb példája ennek a Sebezhetetlen, ami felvonultat minden elemet egy szuperhős eredettörténetből és nagyon is jól működik.
    Érthető amúgy, amit a Warner csinál, kellett valami a Harry Potter után, de érdekes, hogy amennyire azt relatíve biztos kézzel végig tudták vezetni egy közepesen jó minőségben, nagyjából egységes elképzelés mentén, úgy itt mennyire görcsösen próbálkoznak... valamivel. Nem látni, hogy mivel, csak a kapálózás látszik.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák