Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Ijk #78824 üzenetére

    Az teljesen világos, hogy az Endornál nem a Birodalom semmisült meg, a lázadók csupán lefejezték. Eleve az egész haditerv nem a birodalmi flotta, hanem a Halálcsillag megsemmisítésére épült, a birodalmi flotta ellen szemtől szembe esélyük sem volt, különben nem egy ilyen öngyilkos küldetésre alapozzák a sikert. Valószínűleg kellő számú vezető és haderő maradt, hogy a Birodalom ne omoljon össze teljesen. Ennek az eredményét látjuk most, Snoke-ról és Kylo átállásáról meg biztos, hogy később kapunk információt.

    Politikai játékokra már semmi szükség, lentebb ki is fejtettem, miért volt logikus része az előzménytrilógiának. Palpatine hiába sith nagyúr, Naboo-i kancellárként esélye sincs hatalmat szerezni, márpedig egy hadseregre neki is szüksége van. Ezért szépen addig mesterkedett, amíg kinevezték főkancellárként a szenátus élére, felállíthatta legálisan a klónhadsereget a kereskedelmi szövetség ellen, akik tudtukon kívül az ő bábjai voltak. Amikor sikerült a szenátust a jedik ellen fordítania, további jogokat kapott, és azok még mindig állva tapsolva ünnepelték a régi demokratikus rend végét. A klasszikus trilógia idején a szenátus már csak jelképesen létezett, épp az Új remény idején oszlatta fel az Uralkodó, semmi szükség nem volt már politikai játszmákra, nyílt terrorral tarthatta uralma alatt a régi Köztársaságot. És Snoke vezérnek most sincs szüksége politikára, van egy hadserege, és nem titok, hogy az Új Rend a Birodalom örököse. Viszont hiába volt kézenfekvő az előzménytrilógiában akkora hangsúlyt fektetni a politikai témára, engem sem kötött le.

    Majd lesznek jedik. Épp azt mutatja be az EP7, hogy milyen az a világ, ahol az utolsó élő jedi kudarcot vallott, vagy legalábbis abban a hitben él, a sötét oldal pedig lehet, hogy fenyegetőbb, mint valaha. Darth Vader és az Uralkodó bár terror alatt tartotta az uralmuk alá eső világokat, de csak azokat pusztították el, amik nyíltan lázadók voltak. Most, a szenátus elpusztításával azt is meglépték, amit elődeik nem. Pont ez a lényeg, nincs nyugalom. Snoke jóváhagy egy ilyen lépést, amit a hívei készségesen végrehajtanak, hűséges tanítványa pedig egy kételkedő, labilis személyiség, aki ráadásul olyan nagy akar lenni, mint Darth Vader, és valószínűleg Snoke hatalmát is át akarja venni.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák