Új hozzászólás Aktív témák

  • Sir Pocok

    őstag

    Interstellar

    8/10

    Egy kis összefoglaló spoiler nélkül:

    Tetszett film. Klasszikus régi vonalas sci-fi. Teljesen olyan érzésem volt mintha Arthur C. Clarke valamelyik regényét vagy a galaktikából valamelyik novellát vitték volna a filmvászonra. Külön pozitív, hogy a film adott egy kicsi rálátást a modern fizikával és csillagászattal kapcsolatban. Szerintem a film legerősebb pontja az volt, hogy megpróbálta bemutatni, hogy az emberiség mennyire esetlen a világegyetem törvényeivel szemben, mennyire más a világ működése a földi mércével mérve. Szerintem a drámai részek egyáltalán nem voltak eltúlozva pont optimális mederbe tudta tartani a rendező. Az apa lánya viszonynak valóban volt súlya nem volt a dolog eldrámázva.

    Összességében kaptunk egy kiváló elgondolkodtató sci-fi, ami nem volt túl direkt, kapott a néző fantáziája is egy kis teret.

    Ami miatt nem adtam rá több pontot az az,hogy
    1. egy kicsit feszesebbre is lehetett volna vágni a filmet, 15-20 perc simán kimaradhatott volna
    2. Nolan nem alkotott olyan egyedi vagy inkább eredeti filmet mint az Inception esetében, ennél a filmnél sok helyről "lopott" a szó nemesebb értelmében. (Egy kis 2001: Űrodüsszeia, egy kis Fountain egy kis 200 éves ember beütés.)

    Szóval aki nem akció sci-fi-t vár az menjen el nyugodtan, de aki viszont arra számít nem fog a számítása bejönni. Ez miután elhagytuk a termet érződött is, nagyon megoszlottak a vélemények.

    Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

Új hozzászólás Aktív témák