Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    válasz gbors #154392 üzenetére

    Akkor egy nagyon rövid trivia Miyazakiékhoz. 1985-ben alapították hárman a Studio Ghibli nevű animációs céget (majd a Totoro - a varázserdő titkában van a logójukban szereplő karakter :D ), amiben Miyazaki Hayao és Takahata Isao mint forgatókönyvírók és rendezők, harmadik társuk Suzuki Toshio főként producerként jelent meg. Az évek alatt voltak még mások is akik besegítettek de a nagy hírű filmeket ők hárman alkották.
    Jellegzetes rajzstílusukról pár film után már te is meg fogod mondani hogy Ghibli animációt nézel vagy nem.
    Így még a listádra mindenképp vedd fel:
    - Szentjánosbogarak sírja - felnőtteknek, nem egy napos délutáni film mivel világháborús témájú (Takahata Isao - forgatókönyv+rendezés)

    Van még pár filmje a stúdiónak, de én azokat már skippelhetőnek érzem. Viszont a Szentjánosbogarak sírja simán felér a Miyazaki filmek mellé. (egyúttal a fent említett Yesterday - vissza a gyerekkorba című filmet le is veheted a listáról mert ahhoz Miyazakinak nagyon kevés köze van, nem is sikerült túl jól :P )
    Miyazaki maga a 2013-as Szél támad-ot tekintette utolsó filmjének, utána be is jelentette hogy visszavonul. Azóta a stúdió is amolyan tetszhalott állapotban vegetál, tekintve hogy a többi alapító tag is már 70-80-as éveikben vannak és nem igazán sikerült utódlást kiépíteni.

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák