Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Sputnik

    Teljesen jó, nézhető - de nem tökéletes - orosz thriller-horror-sci-fi mix. A zenéje nagyon jó, bár nekem néha az időzítéssel volt bajom (nincs mindig szinkronban a jelenet és a "zenei szándék"). A színészek teljesen meggyőzőek (talán egy Ph!nuccit nem érdemelnek meg, de nem rántottak ki a filmből), a környezet ül. A forgatókönyv kicsit lazán íródott (pl. két tucat kamerából kb. kettővel számolnak a szökéskor, meg hiányoltam, hogy a nagyon komolyan vett új lehetséges "fegyver" eredete és további jelentősége teljesen elsikkad valahol a filmen kívüli kazah pusztában, stb.), de tud feszült lenni, és egész életképesek a karakterek is.
    Adott egy határozott ezredes, egy erős női főhős (pszichiáter?), és egy flegma űrhajós, akik próbálnak a saját száluk végére érni egy balul elsült űr-expedíciót követően, valahol a Kazah Szovjet Tagköztársaság egy eldugott zugában fekvő katonai bázison, 1983-ban.
    A kb. két órás játékidő hamar eltelik, nincs igazán unalmas üresjárat. Kicsit felületes, de működőképes szórakoztatást nyújt. A Life pl. sokkal jobban idegesített, gagyibbnak tűnt, az Alien(1) meg messze jobb ennél, szóval... ajánlott.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák