Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Toy Story 1-4

    Nem tudom, hogy a Szüleim "belemagyarázására", vagy magamtól tartottam ijesztőnek és/vagy komolytalannak, hogy életre kelt játékok visznek el egy filmet, mindenesetre nagyon-nagyon sokáig ignoráltam a TS-sorozatot, butaságnak tartottam.

    Ez a harmadik rész érkeztével teljesedett ki, amikor úgy éreztem, még egyszer meg akarják fejni az aranytojást tojó tyúkot. Hát még, hogy 3D-s változatban is moziba küldik? Egyértelmű pénzlehúzás, hányinger.

    Aztán ódákat zengtek a harmadik részről és belefutottam egy "easter egg-es" cikkbe, ami nagyon megfogott. Ezt követően néztem utána, mi fán is termettek a korábbi részek és lett számomra világos, hogy Pixar moziról van szó. Így végül beadtam a derekam, s egy kisebb maraton keretein belül bevállaltuk a trilógiát. És igen, bevallom férfiasan, baromira tetszett.

    Akkor azt mondtam, az egyik legszebben és legkomplexebb módon lezárt mesesorozat ez, így eléggé megrökönyödtem, mikor megtudtam, hogy lesz negyedik rész. A legelső hozzáállásom hasonló volt a korábbihoz - még egy bőrt lehúzni szerencsétlen tyúkocskáról - azzal a nagy különbséggel, hogy most már magam is átálltam a sötét oldalra, s a sorozat "rajongójaként" szentségtörésnek éreztem.

    Viszont épp akkori tévedésemet belátva igen gyorsan változott a hozzáállásom és kíváncsian vártam a negyedik részt. És nagyon-nagyon régen keltem fel a tv elől ennyire elégedetten, boldogan - fantasztikus filmélményt adott!

    Bő másfél hét alatt bedaráltuk a négy részt, igaz ezúttal angolul, magyar felirattal.
    Parádésnak tartom a magyar szinkronokat és el kell ismerni, esetenként egy két poén még jobb is talán az eredetinél, mégis azt mondom, megérte így megnézni, nagyon megérte!

    A részeket közvetlen megtekintés után talán szerencsésebb lett volna osztályozni - legalább egy-egy ponttal többet kapott volna az első három rész, mindenesetre így, visszatekintve most azt mondanám:

    TS1: 7/10
    TS2: 8/10
    TS3: 8/10
    TS4: 9/10

    Mai szemmel talán a TS1 a leggyengébb, ha lehet ilyet mondani, de elképesztő belegondolni, hogy egy közel 25(!) éves rajzfilmről van szó! Ahogy az is döbbenet, hogy - ahogy olvastam - a második rész épp csak eljutott a mozivásznakig.
    A többi pedig történelem.

    Az ugyanakkor biztos, hogy a Srácaim még jó pár évig nem nézhetik meg. Ijesztő jelenetekben ugyanis nincs hiány. Ahogy kreatívitásban és érzelmekben sem. Igazi Pixar mozi mind a sorozat mind a négy eleme!
    Méltóképpen lezárva.

    #értékelés

    [ Módosította: vond ]

Új hozzászólás Aktív témák