Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Bad Pritt #114032 üzenetére

    Na meg még a naivitás (amit kifelejtettem lentebb), hogy az exponenciális növekedés okozta túlnépesedés problémája orvosolható lehetne az erőforrások korlátlan mértékű rendelkezésre bocsátásával (vagy a korlátozott mennyiség végtelenhez tartó hatékonyságú felhasználásával, ez mindegy merről közelítjük, mert mind képtelenség).

    A Reality Stone esetében még akár lehetne is azt mondani, hogy végtelen mértékig növelhető az univerzum mérete is, nem csak a felhasználható energia (~kaja) mennyisége (vagy a felhasználás technológiai minősége), de ezzel amúgy sem szoktak foglalkozni a mi világunkban sem azok, akik ezen fonal mentén húzzák meg az erkölcsük határait (pl. nem csak hogy a már létező emberi populációt nem szabad ritkítani [itt most inkább a korai abortuszra gondolok], de még a fogamzás-szabályzás is elfogadhatatlanul gonosz dolog [mert pl. Isten (!!!) a'szondta "sokasodjatok", blablaa, vagy szimplán nem is foglalkozunk a dologgal, szőnyeg alatt tartjuk vagy fel se fogjuk]). .... pedig amúgy nem, mert (ahogy én értelmezem) Thanos új hatalma és intelligenciája sem teljesen végtelen, szóval nem tudna lépést tartani a korlátok nélküli, egyre gyorsuló növekedéssel.

    Tehát egy szó mint száz, ez naiv baromság még a Marvel univerzumban is, hogy:
    (#114020) pitepeti71
    "hatalmában állt volna a valóság olyan irányú megváltoztatása, amivel élelmet, nyersanyagot, és egyéb szükségleteket teremthetett volna azok számára, akiket egyébként elpusztítani készül."

    Ez a gond ugyan az, mint nálunk a földön. Nem lehet végtelen sok embert etetni végtelen hosszú ideig, de főleg nem egy véges méretű helyen. De végképp nem nevezném az univerzum szemszögéből jónak, ha mégis így lenne, mert akkor gyakorlatilag csak egy hatalmas emberkupaccá válna az univerzum (mint Mikor Mantrid felfalta a világos univerzumot :DDD).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák