Új hozzászólás Aktív témák

  • #96349952

    törölt tag

    Gerald's Game

    Na, ez akkor így a végén bekerül az év végi top 10-be, bár nem lesz nehéz, mert vélhetően eleve nem volt idén top 10 film. :D Talán a fele (se).

    De így kell ezt csinálni, ez az igazi horror, amikor az agyaddal kezd el szórakozni egy történet, nem pedig a gyomroddal. A legtöbb mai horrorral és thrillerrel ellentétben ebben legalább volt egy jó alapötlet, szerintem zseniálisan oldották meg a spiné önmarcangolását, és azért akadtak jelenetek, amikor a belem kifordult, de tényleg.

    Pl. amikor kedves apuka megteszi azt, amit megtesz, és ami még ezt is felülmúlta hányingerben, az az utána következő szobai beszélgetése a lányával. Na, ott komoly gyilkos indulatokat éreztem…

    A színészek teljesen jók voltak, Carla Gugino szerintem simán önmagán felül teljesített és még mindig hihetetlenül dekoratív (utóbbi nem igazán szempont, de na), és úgy általában remekül összeállt az egész alkotás.

    Nagy kár, hogy évente csak elvétve akadnak ilyen egyedi és jól kidolgozott filmek, el tudnám viselni, ha legalább havonta hozná ezt a színvonalat a filmiparnak nevezett pénzgyár. (Ami nem baj ha az, de az annál inkább ha közben elfelejtenek egyedi és jó filmeket készíteni, márpedig jelenleg egyre inkább ez a szitu.)

    Szóval állati jó kis film volt ez, ha pontozni kell, akkor lazán 9/10. 1 pont mínusz a szörnynek szól, az szerintem annyira nem tudott funkcionálni a maga teljes valójában.

    (Stephen King pedig – sokadszorra állapítom meg a legnagyobb jóindulattal és dicséretnek szánva – egy jól fizetett elmebeteg zseni.)

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

Új hozzászólás Aktív témák