Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Tavaly szeptember elején elkezdtem konditerembe járni és ott edzeni, mert már nehezemre esett itthon edzeni + ki akartam próbálni új módszereket és csinálni gyakorlatokat, amikhez kell barbell vagy dumbbell. Fél év után úgy éreztem váltani kell, február végén úgy döntöttem otthon edzek tovább. mert időhatékony: nem kell főzni és 2 sorozat között lehet házimunkákat csinálni és pénzbe sem kerül. Meg a sajátsúlyos edzés az amit legjobban élvezek és amiben edzéscéljaim vannak.

    Van egy húzódzkodórudam 230 cm magasan, lábujjhegyre állva éppen meg tudom fogni kényelmesen és MU-nál pont nem verem be a fejem a plafonba kár hogy nem megy. :D Viszont ha a gyűrűt a rúdra teszem alacsonyan van. Aki gyűrűn próbált már feltolódzkodva megmaradni, az tudja mennyire stabilizálni kell, ilyenkor előny, ha a gyűrű alacsonyan van felfüggesztve, mert könnyebb begyakorolni, de eléggé limitál is.
    Van egy szabad I gerenda az egyik ajtónk felett, ami nem különösebben tart semmit, arra fúrtam 2 lyukat 60 cm távolságra és felakasztottam a gyűrűt. Sajnos csak 270 cm magasan van kb a gerenda, de a 230-nál jobb.
    Van egy 20 kilós súlymellényem, amiben 8 2,5 kg-os homoksúly van.
    Most vettem bokasúlyt, 2 egykilósat és 2 kétkilósat, valamint van egy munkavédelmi bakancsom, ami kb fél kiló / cipő.

    Az edzésem most hót egyszerű. Nem lábazok, mert sérült a térdem és még kímélem. Gyűrűn tolódzkodok, gyűrűn húzódzkodok, gyűrűn vagy rúdon könnyített front lever pullt végzek és tricepszfókuszú fekvőt csinálok. Előbbi 3-nál úgy lövöm be a terhelést, hogy az első sorozatban 7-9 menjen, a tricepszfekvőnél előnyben részesítem, ha kisebb terheléssel csinálok többet (15-20 pl), mert könyököm még nem golyóálló.

    A tolódzkodást eddig súly nélkül csináltam, de fel fogok venni hozzá 4 kg bokasúlyt, a húzódzkodást 10 kilós mellénnyel csináltam, de kibővítettem 4 kg bokasúllyal. A FLP terhelése a láb helyzetével szabályozható, illetve gyűrűn nehezebbnek érzem.
    A tricepszes fekvőt úgy csinálom, hogy a váll mozgását megpróbáljam minimalizálni és a könyök teljes tartományban legyen használva.

    Húzódzkodni mindig húzódzkodtam, így az megy. Tolódzkodás kevésbé. A FLP hiánypótló számomra, edzi azt, amit a huzi és az evezés nem. A tricepszfekvő szintén hiánypótló, mert a általános toló gyakorlatok, melyekben eleve le vagyok maradva, úgy érzem nem dolgoztatják meg eléggé a tricepszem, így az fokozottan elmaradottnak tekinthető.

    A FLP a front leverhez visz közelebb, a pluszsúlyos huzi az egykezes huzihoz. A tricepsz a bicepsz antagonistája, így a megerősítése szükdéges ahhoz, hogy a bicepsz nagyobb erőt tudjon kifejteni, de azért jó lenne egy "lehetetlen tolódzkodást" vagy hasonlókat elérni egyszer, ami ugye szintén tricepsz.

    [ Szerkesztve ]

    "De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."

Új hozzászólás Aktív témák