Hirdetés
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Xbox Series X|S
- Azonnali játékos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #101555 üzenetére
Szerintem este legurítani egy rendes sört nem = alkoholizmus.
De elmondásod szerint van pár lépcsőfok, illetve, ez így még nem teljesen lefedett kép, mert lehet, hogy alsópolcos valamiket fogyasztasz valami pancs töménnyel.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
Van ez a nagyon régi villanymotor. A végén lévő ventillátor burkolatát akarom leszedni, mert lehet, hogy fellazult a ventillátor. Jól gondolom, hogy csak le kellene ütögetni róla? De csak a burkolatot kellene leszednem. Tehát nem a zöld test és a perem között, hanem a perem és a (erősen rozsdás) lemez között kellene rést csinálnom valahogy. Jól gondolom?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
blueboi69
senior tag
válasz Sipi- #101558 üzenetére
Jól gondolod. Én előtte beküldenék valami olajzósprét vagy csavarlazítót, ami rozsdás felületeken is bekúszik, mert ez alapból is rá van szorulva, nemhogy még ha össze is van rohadva. Esetleg egy satuba/asztalos bilincsbe óvatosan befogva megpróbálnám az egész házat elforgatni, mert úgy könnyebb erőt kifejteni, hogy meginduljon. Tehát a kék részt eltekerni a zöldhöz (és ezáltal a peremhez képest) elforgatni, utána megindítani egy vésővel kifelé. Sztem nem jó móka ezzel foglalkozni....
-
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #101560 üzenetére
Köszi a tippeket. 2-3 hónapja volt szétszedve, lejött aránylag könnyen (miután asszony észrevette, hogy a szürke részen van egy helyen egy kis domborulat, oda pont jó szögben lehet a csavarhúzót betámasztani és leütögetni a fedelet). Meg is lett a zörgés oka: a ventilátor lötyög a tengelyen. Szó szerint, a szélén 2-3 millimétert tud mozogni a tengelyre merőleges irányban. Aki a csapágyazást cserélte, az megcsiszolta a tengelyt és úgy tűnik azt már nem vette figyelembe, hogy a műanyag ventilátor így mozog rajta durván.
Még nem tudom lehet-e ezt így rögzíteni rajta...https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-
Sipi-
őstag
-
npera
őstag
válasz eattila #101557 üzenetére
Jó nyomáson használod? Mondjuk ennek már mindegy.
Én vennék valami megfelelő méretű Schwalbe abroncsot, aztán ádás-békesség. Persze párban, ne csak egyet. 10 perc kábé lecserélni, de ha olyan lassan csinálod és zenét is hallgatsz közben ahogy én szoktam, akkor lehet akár 15-20 perc is, mert a gitárszóló az gitárszóló
-
npera
őstag
Móka, lassan jön a bicik(!)li. A DHL-es ügyintéző azt írta, hogy 11-től (ma) felvehető. De én ezt úgy értelmeztem, hogy nekem kell a raktárbázisba elmenni a reptér mellé és onnan felveszem kézzel. Már majdnem indultam, amikor jött az SMS, hogy a transzport indult és ma jön a csomag este 5-ig.
Akkor a korporét lodzsik megtréfált, mert a ügyfélszolgálatos kiscsaj zsargonja szerint a felvehető szó azt jelenti, hogy a lótifuti gyerek a teherautóval felveheti reggel 8-tól, aztán majd jön. Pedig már készültem Mora késsel, meg törölközővel, hogy ha túl nagy a doboz, akkor ott helyben kicsomagolom és berakom a darabokat a kocsiba és úgy indulok.
De előtte gyereket kellett reggeliztetni, a lányomnak palacsintás reggeli kellett és addig meg elindult a futár.
Az izgalom a tetőfokon hág.
-
A. Crowley
tag
Totál lemaradtam a piacról, AMD Ryzen 5? Vagy Intel i5? Milyen proci a jó, átlagos felhasználásra, de esélyes, hogy néha kell viszonylag komoly játékokat is futtatni.
-
Samott
addikt
válasz A. Crowley #101574 üzenetére
Komoly jatekhoz komoly videokartya is kellene. Nem a procival leszel bajban hanem azzal. Intel kicsit tobbet eszik, de kb. ugyanazt tudjak.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
Komoly játékhoz komoly VGA. Ez úgy az alap és onnan építkezünk lefelé. Prociba nem merek beleszólni, szerintem az Opteronos szerverek óta nem nagyon volt használható AMD, főleg otthonra, de hét ezzel mindenhova be lehet dobni a bombát Ryzenben még majdnem hittem is...
-
zetor2000
őstag
Ha pénz nem számít, akkor valami Threadripper / Ryzen 7... ha számít, akkor Ryzen 5.
Ha esetleg valami olyat futtatsz, ami intelen mégis jobb, akkor aktuális i9/i7/i5. Magszámban ugyanannyiért a Ryzenben több van, és cpu erő per mag arány sincs nagyon messze egymástól. Összképet nézve VGA nélkül szerintem az AMD _ebben_ a pillanatban vállalhatóbb alternatíva. Mindamellett, hogy PCI Express gen.4, DDR4/5 meg akármi is inkább nekik van meg, mint a kékeknek. Ha a CPU nem is (amúgy de -jelenleg), a kiegészítő komponensek terén a pirosak jelenleg jobbak.
Ha játszódnál, akkor meg kábé mindegy, jelenleg az értelmes VGA ára mellékessé teszi az azt kiszolgáló alapot. Bár azt mondják, hogy a 250K HUF egy 3060ért már elfogadható, szerintem meg nem. Mert csökkent. Használtan vett vki 200 alatt, és ujjong.Játékra jelenleg szerintem vmi konzol. Ha A+ címekkel játszanál, akkor PS4/5/Xbox akármi (OneX/S vagy mi a neve), vagy valami, ami Jahnonál is csak hátul van a pincében. És megy rajta a Wizard of Wor.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-igu-
addikt
Intel Core i5-11600K + sallangok, a maradék pénzből meg az elérhető legjobb videókártya
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #101580 üzenetére
WoW az olyan, látom képben vagy a motyóimmal. 2 darab atari klón is feléledt. Piaci ára 1500 forint se, persze tápegységgel együtt. Cserébe szívtam vele pár napot, de jó cucc.
És még mindig van 2 alaplap, mellé néhány tunerhibás maradvány, meg egy szétchipelt minden régióban is működős Sega MegaDrive. Lehet felszívom magam és kibaszom az összeset :-/
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #101585 üzenetére
A helyzet az, hogy eleget játszottam számítógépes játékokkal.
Legyen az játéktermi, kézikonzol, LCD, mobiltelefonos app, akármi.
A legjobbabb a C64es éra játékai - ha nem '64en fut, az se baj. Ott volt hangulat, amikor meglincselted a havert / tesót, mert azt csinálta, amit.
Egy másik éra volt, amikor PC játékokat toltunk helyi hálóban. Ott is ment a magyarszöveg...
Most, hogy interneten lehet játszani akármit, ennek a hangulata már teljesen más.Szóval, a premier játékok PCn való futtatása nettó értelmetlenség. PC exkluzív nem tudom, van e, de PS/XBox exkluzív nem kevés akad - ezek a konzolok messze egy játékra is alkalmas gép ára alatt mennek. Ha a PC pénzt is termel, akkor más a szitu - időszakos játék az okés lehet, nem kell megszakadni a melóban.
A retro gamékkal meg az a baj, hogy eredeti vason lassan "jönnek"/töltődnek be. Emulátor az bzuis... valamit valamiért.
F*ngom nincs, mid van, csak párszor mesélted...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
-
Sipi-
őstag
válasz -igu- #101583 üzenetére
Nincs olyan eszközöm, amivel ilyen pontosan le tudnám mérni a méreteket. Legyen inkább az, hogy elküldöm a komplett szivattyút Neked, megcsinálod a perselyt, rárakod a ventilátort és visszaküldöd nekem. Mindezt úgy, hogy szombat délig megérkezzen vissza Alig van súlya, csak 16 kg az egész
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
npera
őstag
Összerakás közben fotózgattam csak úgy dokumentáció kedvéért. Még nem rendes fényképezővel...
Itt még szabadonfutós oldalon a lánc. Aztán átfordítottam....
Itt már összerakva.
-
npera
őstag
Szépen be volt zsírozva minden, ahogy nézem. A pedálokat bezsíroztam, a fehér pedál a zöld vázzal nagyon adja.
Az üléscsövön volt valami fehér zsír, de nem túl sok. Adtam neki végig líthiumos zsírt, a maradékot letöröltem inkább utólag.
A csengő nem megy rá, túl vékony ott a kormány
Próbáltam úgy menni vele, hogy nyújtott lábbal állok egy pedálon és emeli a testemet a gép lendülete (láttam ilyet videón), de nyuszi voltam, mint McFly és egy fél fordulat után inkább leültem. Teljesen máshogy vagyok még bekötve agyban, ezt még szokni kell. Teljesen megállítani sem mertem a hátsó kereket még, ott is van egy mentális blokk.
A féket beállítottam, még be kell kopjon. A kerékben nincs nyolcas, szépen gördül. A vázon a kis plakett elöl igen bejön.
A hajtóművet le kell mérjem, nem is tudom mekkora furatkörön van a lánckerék. A lánc jó vastag, nem olyan furvinyek, mint a modern országútikon.
Meg kell találjam a megfelelő áttételt, ez így elsőre elég vadnak tűnik. Ha kábé 25 km/h utazó számomra értelmes kadenccel kijön, akkor jó is leszek, ezt még be kell lőjem. Ez most nulla fixis tapasztalattal nagyon hosszúnak tűnik nekem. Holnap majd próbálgatom erre-arra, ha leadtam a gyerekeket napközibe.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest