Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsek

    tag

    válasz Tharus #7114 üzenetére

    Most én is egy ASP-ben gondolkodom, kiváltva vele a maxra húzott felfedező Cobrám, illetve a Viperem. Egyetlen gondom van vele, a pénz, de még csak nem is arról az oldalról, hogy"össze kell kamionozni".

    Nekem a legnagyobb a bajom, az egyes kategóriák között tátong az űr :(

    Mint említettem, most van egy felfedezésre használt Cobrám (kb. 4 milló), egy Viperem (kb. 3 millió), illetve egy Type 6-om, 104 tonna raktérrel.

    Na már most...

    Egy ASP-t megvenni és mondjuk úgy, hogy használhatóra felszerelni alsó hangon is 24 millió kredit. A Type 6-tal, ha az ember szerencsés talál egy olyan kereskedelmi útvonalat (persze külső segítséggel), ami 2100-2500 cr/t-t hoz oda-vissza. Ez azt jelenti esetünkben, hogy 200-300 ezer kredit a tiszta haszon körönként.

    Ebből kellene összekaparni a 24 milliót, hiszen más alternatíva jelen pillanatban egyszerűen nincs pénzkeresésre: legalábbis olyan, ami legalább közelítené az idő/kredit arányt.

    És ekkor elgondolkodik az ember, hogy lehet, nem Type 6-al kellene kamionozni. Kinézi a következő szállító hajót, a Type 7-et: 212 tonna raktérrel (ha jól emlékszem), A-s FSD-vel (mert azért jó lenne ugyebár 10 fényév fölötti távolságokat ugrani...) szintén 24 millió. Ezzel már 500 ezer kreditet is lehet keresni egy oda-vissza úttal, de...

    Miből lesz Type 7-em? - kérdezem annak tudatában, hogy a fejlesztők legutóbb belenyúltak a kereskedésbe is (tudjátok, drasztikusan csökken a profit) hogy ne két állomás között ingázzunk folyamatosan. De akkor mit csináljunk?

    Ne értsetek félre, nem az a bajom, hogy a felsőbb kategóriákban drágák a hajók, hanem az, hogy nem lehet "folyamatosan" fejlődni, mivel Type 6 - Type 7, illetve a Viper/Cobra - ASP között nincs olyan ladik, amit megvehetnénk 3-4 millióért, ráköltenénk kétszer ennyit és adna körülbelül 150 tonnás rakteret.

    Vagy, ha ennyire nem akarják ránk erőltetni a kereskedést, akkor miért nem emelnek a fejvadászat/bányászat/felfedezés profitján?

    Rosszul gondolom?

    [ Szerkesztve ]

    "Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény visszanéz rád." - Friedrich Nietzsche

Új hozzászólás Aktív témák