Új hozzászólás Aktív témák

  • duvi

    nagyúr

    válasz Andie #35884 üzenetére

    Szia,
    Üdv a csapatban! :)

    1. Rank és reputáció:
    Ha valamelyik fő frakciónál (Föderáció, Empire, Alliance) szeretnél reput/rankot növelni, akkor mindig figyelj arra, hogy a helyi minor frakció a kiszemelt főfrakcióhoz tartozzon. Ezt könnyen kiválaszthatod, mivel ilyenkor a questadók portréja mellett ott díszeleg a fő frakció logója. Ha nincs logó, akkor ezek függetlenek a három nagytól és hiába vállalod el az általuk felkínált küldetéseket, semmit nem fog javítani a fő frakciók repuján.

    2. Powerplay:
    Jelenleg 11 power van a játékban. Egyszerre csak egyikükhöz tudsz csatlakozni. Ha eléred a megfelelő szintet, akkor mindegyiküknek van valamilyen különleges jutalma (Pl. különleges fegyver, vagy modul). Hasznos linkek: ED Béta 1.3 teszt – Hatalmak és ED Wiki.

    3. Bányászat:
    Mielőtt nekiállnál bányászni, alaposan fel kell rá készülni. Kiválasztani a megfelelő hajót, hozzá a bányászlézereket + Prospector és Collector Limpet Controllereket, illetve bepakolni a megfelelő számú limpetet a cargoba. Ha ez megvan, akkor jön a megfelelő rendszer kiválasztása. Annak függvényében, hogy mit akarsz bányászni, ki kell választani a megfelelő rendszert és gyűrűt. Érdemes a topicban rákeresni a különböző nyersanyag nevekre. Itt van pl. warcat kolléga leírása a bányászatról. Egyébként kezdéskor semmiképpen nem javaslom a bányász küldetéseket!

    4. Eleinte érdemes egy kis pénzt gyűjteni és megfelelően felszerelni a hajódat. Érdemes "szakosodni" a hajókkal (fuvarozás, felfedezés, bányászat, combat), hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőlük. Pl. felfedező hajóra nem teszünk fegyvert, hogy minél könnyebb legyen és nagyobb legyen az ugrótávolsága. Amíg nem lesz kellő rutinod, addig csak óvatosan a harccal! Mindig legyen félretéve biztosításra pénz (lehetőleg többszöröse), nehogy mindent előröl kelljen kezdeni, amikor megsemmisül a hajód. Nincs legjobb fegyver a játékban. Az energiafegyverek a pajzs ellen, a ballisztikus fegyverek inkább a hull/páncél ellen hatékonyabbak. Erre jönnek még az engineers fejlesztések, amik tovább növelik a hatékonyságukat. Háromféle fegyvertípus van:
    - Fix fegyverek. Ezeknek legnagyobb sebzésük, de sokat kell gyakorolni a pontos célzást.
    - Gimballed, ami közepes sebzésű és bizonyos fokig célkövető, de ezeket megzavarhatja a chaff launcher (csali).
    - Turret, ami a legkisebbet sebez, cserébe automatikusan követi és lövi a célt (háromféle tüzelési módja van)

Új hozzászólás Aktív témák