Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
Ha jó, akkor nem kell kijavítani?
Amúgy a darabonként egybe, a duplázódik meg csak egy p...de voltak itt már durvábbak is. Szóval inkább nem javítanálak ki...🤣A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12851 üzenetére
Nem a helyes írásra gondoltam , hanem az elmélettel aksik téren , mert én is csak annyit tudok amiket olvastam , mert eléggé messze áll töllem !!
Több topikban sokkal jobban ki kaptam a helyes írásom miatt de mi itt Romániában , más oktatást kaptunk , kevert a szójárásunk , a fogalmazásomat is több helyen kritizálták , pedig én igyekszem nagyon !
A napokban , telefont cseréltem , és másik topikban elég sokat írtam , mire rájöttem , hogy az új telefonom önálló életet él , vissza felé is több szót is át írt a pofám szakadt le vissza olvasni , de azért meg lehetett érteni , és nem is szóltak , hé paraszt , figyely oda -
H-Zol
senior tag
válasz bbsofficial #12852 üzenetére
Akkor egy véleményen vagyunk , különben az amper leadását úgy szoktam megnézni , hogy van egy , két zseblámpám amit turbóra kapcsolok , és rá teszek egy színes papírt , egy reklám újságot , a 8 ampert tudó akuval csak lassan kezd el színeződni , a 15 A - al szépen lassan körbe parázslik , a Samsung 21700 30T 35A , a leg durvább ha egy kicsit szájjal meg fújom , képes fellángolni , az a legdurvább cellám !!
-
hzsolee
őstag
Nem baj... vannak ennél sokkal rosszabbak is. Érteni ettől 😁
Na, végre körbeértem. 1300 van a hegesztőben. Mondjuk korábban már próbálgattam, szóval nem mind most ment bele. Kb 3x tettem fel töltőre, de csak egyszer ment le 10%-ra. A többi magasabb érték volt. Én személy szerint meg vagyok vele elégedve. Az árához viszonyítva szerintem ajánlott kategória. 👍
Már csak a Jk bms-t kell ráforrasztani, de az már csak a jövő hétvégén jöhet szóba. Addigra talán megjön a zsugor is hozzá.
Aztán egy távoli jövőben lesz fém háza is... Valami ilyesmi...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Ez a jk marha jó...kiegyenlít ez mindent is 😉 Párat megvettem mire aztán rájöttem...nincs mese, nekem kell egy ilyen 😁
Kár, hogy csak bt...bár ha be van állítva teszi a dolgát...
Ezt az "első cella tele van" részt nem igazán értem ...🤔
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #12812 üzenetére
Na...alakul ez is. A bronz megsüllyesztve, a cuccosból leszedtem az egy milliméter pluszt. Jó kemény anyag. A 8 mm-es furatot ismét megsüllyeszteni nem volt egyszerű. Hétvégén ezt is megnézem... hátha jó lesz 😁
-
sanzi89
addikt
Itt is megkérdezem, hátha tud valaki valami okosat mondani.
Tesómmal kitaláltuk, hogy a kettőnk ház körüli dolgaihoz veszünk egy lapvibrátort. Első sorban térkövezéshez, de más talajtömörítésre is jól fog jönni. Unjuk már a gép kölcsönzést, meló mellett sokszor kiszámíthatatlan mikor és mennyit tudunk haladni, így venni akarunk egy olcsóbb gépet.
A kérdés, hogy milyet, és egy tekintetben tanácstalan is vagyok. Két példa:
SCHEPPACH HP 1200 S 15.000N rázóerő, 450x330mm talplemez 60kg súly
SCHEPPACH HP 1800 S 23,000N rázőeró, 550x440mm talplemez 88kg súly
Ugye a második ránézésre "erősebb", viszont nagyobb a talplemeze is, így ha az egységnyi felületre eső rázóerőt nézem, akkor viszont kb. ugyanaz. Vagy valamit rosszul gondolok?
Az, ha kisebb lenne a talplemeze és a súlya, az kifejezetten előny lenne, ezt még egyedül berakom pl. egy kombi csomagtartóba ha belekapaszkodok, de 88kg már nem igazán. Viszont gyenge gépet se akarok venni, amivel aztán nem tudunk dolgozni.
Vélemények?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
addikt
válasz hzsolee #12858 üzenetére
nem értem a sok süllyesztést, a képek és a videók tanulsága szerint az ütőműben elfér a kínai persellyel a cucc, mindenféle marás és síkolás nélkül. elvileg a héten nekem is megjön a persely (a tengely már itt van)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12857 üzenetére
Ez már túl magas nekem
Az első cellára ezt értettem , mondjuk 5 - 10 darabos aku pakk esetén ha bele teszel mondjuk 5 darab 3000mAh akut és egy 2000mAh akkor az az egy kisseb kapacitású feltöltődik és a bms le állítja a töltést , holott a többi még nincs feltöltve !!
Sokan abba a hibába esnek , hogy megcsinálják az aku pakkot de nem töltik előtte fel az aksikat , ha nem is töltöd tele de mind legyen egyforma 3,4 v akkor mind anyi legyen , másképp partnak megy a szekér
Ezeket én is olvastam , és videókból néztem , hogy ne nyuljak mellé !!
A tiéd az egész másképp működik -
tyielow
aktív tag
Ytong válaszfal hálózásához milyen alapozót illik venni?
YouTube: toty1ka
-
hzsolee
őstag
Hát igazából tök mindegy milyen töltési szinten rakom össze az akkukat. Idővel ez úgyis kiegyenlíti. Persze ez nem mindegyik bms-re igaz. Erre írtam, hogy vettem párat mire rájöttem, hogy ezt kell megvennem. Kipróbáltam feltöltött/lemerült akkumulátorral... idővel nagyon szépen elosztotta a delejt. Az is igaz viszont, hogy nagyon eltérőket nem érdemes összepakolni.
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12861 üzenetére
Csak 2 süllyesztés van. A bronzban a tengely nagy rádiusza miatt, hogy koppra végigérjen a persely. A másik a tengelyben újra meg kellett csinálni mert az egy mm levétele során ez a süllyesztés eltűnt. Lehet, hogy elférne az ütőműben, de feleslegesen nyomja a rugó ellenében a szerkezetet. Arról nem is beszélve, hogy a fejben lévő -remélhetőleg- teflon gyűrűt is feleslegesen nagyobb erővel nyomja, koptatja... Nyilván a videókban csak összerakás van. Én is összerakhattam volna a kicsi persellyel eredeti méretben, de én azt szeretném ha hosszú távon is működne....
Próbálom a gyári méretet tartani... nyilván az a megfelelő a jó működéshez...
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Lesznek csütörtökön töltők. Egy kis gyorstalpaló jó lenne...
Van a felső akku/töltő kombó. Ha jól emlékszem ez valami 2,5A tud 🤔 Ez a töltő "erősebb" mint az azt megelőző verzió? Nekem még olyan van, hogy 2 hagyományos led a visszajelző
Ez a verzió... sajnos most nem tudom megnézni a tipusát. De ez is más mint az ezt megelőző, mert ebben már van venti. Volt korábban olyanom ami még alapabb volt...
.
A dupla töltő az oké, 2*4,5A tud. Ezt értem. Ezek ára nem változott. A bt töltvel kapcsolatban annyi a kérdés, hogy azt az akkuktól függetlenül látni az alkalmazásban? Tehát egy hagyományos, nem bt akku töltésekor magát a töltőt lehet konfigurálni? Ennek az ára látom kedvezőbb....bár a múltkor láttam egy utolsó darabot boltban, szétb@$zott dobozban... talán még olcsóbbra le volt akciózva.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #12868 üzenetére
Oké... megvan a válasz
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12869 üzenetére
Ez azért tényleg nem Átlagjózsinak való
Ebbe a rohanó világban , megy a gyors töltés , de ez az aksik nem szeretik , sokkal hamarabb tönkre mennek
Vannak 18650- es aksijaim 250 mAh val voltak töltve ( zseblámpába ) de a mai napig tökéletesen teljesítenek igaz nem alsó polcosak Sanyok !! -
hzsolee
őstag
Csak ötlet szinten:
Ha valaki érez magában késztetést szerintem nem rossz megoldás egy kis upgrade a 2Ah akkumulátorokhoz. Persze kell hozzá hegesztő meg nyomtató. Nekem jövő hétre nyomtatnak 2 szettet...meglátom milyen lesz. Képen egész jól mutat ☺️A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
csmat
senior tag
válasz hzsolee #12871 üzenetére
Érdekes elgondolás.. Nem érdemesebb inkább 2 sorba 3.000 mA akkkal megépíteni? Akkor nem lenne ennyire buflák
tudtok ajánlani valakit, kicserél pár cellát egy 2ah parkside akkuba? (2018-as) meg van 4 ah is ott is elcsúsznak a cellák feszültségei. De akkor már bele kéne tenni egy bms-t is.
-
hzsolee
őstag
Ez ugyanannyira buflák mint a gyári 4ah. Csak a kettes van betoldva. 10db két sorban. Ezért van ráírva a hatos mert gondolom 3000-el rakta össze. Ugyebár annak a függvénye milyen cellákkal rakod össze. A gyári bms ugyanaz a 2-es 4-esben.
Nálam az a terv, hogy 2 régi 2Ah lesz összepakolva egybe. Az üresbe meg teszek valami nagyobb cellákból 10-et... aztán lesz 6-7Ah-ás.
Amúgy a holnapi 10 ezres 4Ah is jó vétel szerintem...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
csmat
senior tag
-
hzsolee
őstag
Hát úgy ha most vennék 2 Ah-t, és átalakítanám...az nem annyira jó deal...főleg ha a 10eFt-os 4Ah-hoz arányítom. De a régiket átépíteni, pláne, hogy a nyomtatás nem kerül valószínűleg nekem semmibe...így már nem rossz üzlet.
Jah, a 8Ah jó ár egy húszasért... gondolom lesz is reggel tumultus. Mondjuk ahhoz meg kell a legnagyobb töltő, mert kihullik a hajam mire egy sima feltölti 😁😁
-
hzsolee
őstag
Drágán adaptert? Mire gondolsz?
A nyomtatás? Fogalmam sincs. Van egy ismerős akinek van nyomtatója...árról nem beszéltünk, csak, hogy van valami cuccosa amit megnézhetnék mi a baja .. Így megy ez...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12878 üzenetére
Igen a nyomtatásra gondoltam nekem nincs , de ismerős körbe se tudom , hogy lenne valakinek , de ez amúgy nállunk is így segítünk egymáson , például asztalos barátom , rajtam én meg fém munkával rajta !
Különben tölle kaptam a 2 mAh Parkside aksit , mondtam meg csinálom neki , de neki nem kell van több 4 mAh aksija !!
Már ha így össze jöttünk , nekem nincs hozzá töltöm és látom 3 vezetékes , de ha adok neki áramot a pozitív és negatív érintkezőre , akkor meg töltődik , az úgy jó -
macera2
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Ugyan nem szerszámgép akkuról van szó, de talán a "powerbank" probléma közel van az itt futó témához. A "fűthető mellényem" paramétere, 5V / 2A / 20 000 mAh. Azt nem tudom megfejteni, hogy az 5V-ot hogy lehet előállítani pl. 18 650-es, v. más Li-Ion-os akkukkal. Ha tudnátok ebben segíteni, vagy a témával foglalkozó topik címet adni azt előre is megköszönném.A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
hzsolee
őstag
válasz macera2 #12880 üzenetére
Azt nem tudom hogy ilyen teljesítménynél hogyan működik, de dc dc step down konverterrel. 12 voltból számtalan esetben csináltam öt voltot kamera rendszerben.
-
macera2
aktív tag
Kösz az infókat. Műszakilag működik is. Csak nem merem feltételezni, hogy egy 10 000 Ft.-os póverbankba még egy dc-dc konvertert is beépítenek. Azért, viszonylag nagy áramokról van szó!
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
macera2
aktív tag
Keresgéltem a dc-dc témában, és rájöttem, hogy több brossúrával le vagyok maradva. Nem is annyira a műszaki megoldás ismeretlen, hanem a késztermékek elképesztően nagy választéka, és számomra legalábbis, alacsony ára. Szóval még egyszer köszönet a javaslatért.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
macera2
aktív tag
válasz hzsolee #12885 üzenetére
Ezek az 5V/2A 20 000 mAh paraméterek, pontosan az általam rendelt fűthető mellény paraméterei.
Gyakorlatilag ehhez keresem a powerbankot. A képen látható, teli találat. De azért jó volna látni az adatlapját is. Van valamilyen infód ez irányban is?A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
hzsolee
őstag
válasz macera2 #12886 üzenetére
AliExpress...
https://a.aliexpress.com/_EvZZuL3[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
Ha valaki épp vásárlás előtt állna
MILWAUKEE CS 85 SB kézi körfűrész
Szerszámdoboz 74600Ft81178Ft volt a legkisebb ára még 2018-ban
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
addikt
próbáld a vietnámi módszerrel:
görgesd le a legaljára a lapnak, sokszor kell megnyomni a bellentyűzeten az END-et, mire oda érsz
ott jobb alul állítsd az oldalt németre (German)
majd mikor újra betöltődik az oldal, akkor válaszd ki a nyelvnél az angolt, meg pénznemnél a forintot, és visszaáll az eredeti“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
Hát bocsi... Nem tudom miért jelent meg nálatok arabul. Angolon van... onnan is linkeltem.
Lehet azért mert utoljára robbanómellényeket néztem? 🤔🤣🤣🤣A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
addikt
igen, legtöbbször itt a prohardveren vi.aliexpress linkek vannak, egyszer valaki linkelt egy olyat és mindenkinél átváltott aki egyszer rá kattintott terjed, mint a vírus. és mivel az a leggyakoribb, ezért neveztem el egy grafitember rajz, a "cseh módszer" után szabadon vietnámi módszernek. ha valaki nem értené a poént: egy reflexió a sajnálatos hírre, hogy csehek olyan szeszes italt főztek, amibe 21-en bele haltak metil alkohol mérgezés miatt
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
Nem tudom ez az akku hogyan viselkedik, de egy 5s bms kezeli a töltést magától... hisz ez a dolga.
Feltételezem a gyári sem engedi túltölteni a cellákat. A kérdés inkább az, hogy mivel tudod előállítani a szükséges töltő feszültséget/áramot. Mert a minap vettem 4,5A-es töltőt a lidölben, kemény 4 ezer petákért. Ezek után szerintem nincs miről filózni....
Egy 12 voltost csináltam anno, de azt sem tudom rendesen feltölteni mert a 12-es táp kevés neki... Mondjuk ha van labortápod akkor oké...[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz f4lcon #12896 üzenetére
Olvastam másik topikban is amit írtál...már értem. Én gyakorlatilag telefonon topikozom alis appal. Nálam ezért megy "rendesen". Appból is linkeltem neki a cuccot...hát akkor legközelebb kerülöm ezt a megoldást.
Elnézést mindenkitőlA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
válasz f4lcon #12896 üzenetére
Koszi , megoldódott a probléma de már máskor én is jártam így meg, hogy mobilról linkeltem Alis linket és többen panaszkodtak , hogy Arab lett , de én nem vettem észre semmit , az egy másik telefon volt , utánna nem is nagyon mertem linkelni . De erről a telefonról ami most van , már sokat meg osztottam , de még nem volt rá panasz !
-
H-Zol
senior tag
válasz hzsolee #12897 üzenetére
Rendeltem Kínából kat alítható töltőt az egy 3v és 29 voltot tud és 2 ampert , a másik 12v-tól 24voltig tud 5 ampert , amit olvastam , hogy egy egy vevő panaszkodik , hogy egy kicsit el mászkál , nem tudom ha itt lesznek és le tesztelem , többet tudok mondani !
Két vevői kép !
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest