Új hozzászólás Aktív témák

  • Varlaisaran

    senior tag

    válasz Crytek #9179 üzenetére

    Pont erről írtam pár hsz-el lejjebb, miben igen gyenge az egész game...
    Nade... alapok.
    - Nyilván patcheltél 416-ra
    - Felraktál egy működő OBSE-t (néha nem tudni melyik plugin kéri, gyakran elfelejtik dukomentálni)
    - Van fent müködő OBMM, és/vagy Wyre Bash
    - Fent az Unoff patch csomag (mondjuk én sosem használtam, de ez itt nem számít)

    Nyilván Qarl OMOD-ként került fel, azaz ahogy látom (aktiváltad), akkor ez OBMM-ből történt. Elvileg mennie kéne; nálam sem ment elsőre, nyugi:D
    Vannak bevált módszerek, eljárások, miként lehet összeállítani egy jó, és stabil load ordert (betöltési sorrend). Ahogy Katt is jelezte alább, léteznek erről leírások is. Lényeg, hogy minden mod az alapjátékon változtat, ugyebár ezért mod:D Az általa végrehajtott módosításoktól függ, hogy mikor, és ami fontos, mi után kerüljön betöltésre.
    Pl egy landscape-et (domborzat) változtató plugin ne kerüljön olyan plugin _elé_, ami az adott területre épít, azt manipulálja. Ezekből a leírásokból érdemes tájékozódni, legalább abban, hogy elviekben mit hogy kell rendezni.
    Manuális rendezgetésre én OBMM-et szoktam, vagy BOSS-t. OBMM-nél a conflict detektorok hasznosak ide, de 20+ plugin együttes futásakor ez komoly quest lesz. Mivel minden mod MODifikál, tehát változtat, igy kénytelenül is lesznek conflict-szerü bejegyzések, de mindig a fő esm-el "ütközik". Ez jó, ettől futni fog.
    Másik, és igen jó lehetőség a BOSS (Better Oblivion Sorting Software), Nexusról leszedhető. Ami az adatbázisában szerepel (nem kevés) mod, azokat automatikusan képes rendezni az ismert tulajdonságaik alapján. Amiket nem ismer, ezután lehet OBMM-el piszkálni.
    Szerintem semmi gond nem lesz itt, az ilyen nem indulós történetek gyakran egykét átrendezéssel megoldhatók. Én ahogy észrevettem, négyféle tipikus ledöglés van rossz load order miatt. Amikor inditás után (logonál) rögtön elgurul, van hogy eljut a kezdőképernyőig, Continue után pedig kilép, illetve a játék közbeni kilépkedések, akár bizonyos régióknál (mod overlap, több mod nyul egy területhez). A negyedik pedig kilépés után hosszas karistolás, és hibajelentést dob.
    Konkrét leírástól most eltekintenék, hogy sok helyen leírták, lásd Katt idevágó hsz-ét, illetve a neten körbenézel, sokfelé találsz ilyen összeszedett leírásokat. Ha elakadsz, ird be, aztán meglátjuk.
    Szóval, a helyedben a load ordert kezdeném maszturbálni egy BOSS rendezéssel, és ha még azután kell, OBMM-el finomítani.

    35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

Új hozzászólás Aktív témák