Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KamuMazsola
őstag
válasz LyonnaisFan1 #54398 üzenetére
Megjön az, türelem! Webbankban 4-5 nap után nézelődj, vagy hívd a bankod ügyfélszolgálatát.
Utána első dolgod legyen átállítani, hogy a bank váltson![ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
mepet
addikt
Asszem megy a bankkártya hitelesítése nélkül is. A mostani bankkártyámat nekem sem sikerült hitelesíteni, a 3. kód újraküldés után meguntam, azóta nem hitelesített kártyával fizetek paypal-on keresztül (kb. 20 alkalommal fizettem eddig, sosem volt probléma.)
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Ezt így másoljam át? Mi az a számsor a címzett neve mögött?
Myung Chan Kim REF #525290
Unit 14-15
PHOENIX DISTRIBUTION PARK,PHOENIX WAY
HESTON, Middlesex TW5 9NB
United Kingdom"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Topikgazda
válasz pepe091 #54400 üzenetére
de elvileg ha a beszedendő díj kevesebb mint €10, akkor nem foglalkoznak vele.
Igencsak elvileg, gyakorlatilag 635 Ft ÁFÁ-t kértek be tőlem egy tablet kijelzőért (+ a 2000 Ft postai vámeljárás)
A kevesebb mint €10 az kamu, nem engedhet el belőle semmit a törvény szerint. -
Topikgazda
A paypal utalási azonosítóban is benne van, nem feltétlenül kell az SMS-re várnod
-
marquuard
veterán
China Post-os tracking number valamiért nem jó, trackingnél írja, hogy nem létező szám. Kb. 7-8 termékemhez China Post-os számot kaptam, azok egyike sem jó. Yanwen-es számok meg működnek. Ennek mi az oka?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
Topikgazda
válasz marquuard #54414 üzenetére
Már többen írtuk hogy ezek csak levél azonosítók, nem nemzetközi nyomkövetési számok. Nincs más adatmező, ezért írják a Tracking helyre.
Itt vannak az adott ország postai nyomkövetős számainak leírásai:
http://www.17track.net/en/rule-post.shtmlEzek a futár cégeké:
http://www.17track.net/en/rule-express.shtmlA többi esetlegesen beírt szám csak kiegészítő információnak tekinthető, nem nyomkövetős.
A Yanwen-es szám esetén csak a feladás dátuma hasznos információ, ami azután látható azok nem igaziak.
[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
Na, leadtam a rendelést, erre meg írt egy mail-t:
"Hi xxxxxx!
Please check your postal address.
,
Székesfehérvár
,We will send shipping soon.
Please wait believe for me.
You should be receiving it shortly."Mi lehet a baja? Csak annyi, hogy ékezettel írtam a város nevét? Rendelés részletezésnél látszik minden, ország, város, utca, házszám, irányítószám, úgyhogy még csak nem is hiányos.
-
VásRló
tag
Sziasztok
Szerintetek kell vmi engedély, hogy ha külföldről veszek nagy gyártótól étrendkiegészítőket, és külföldre eladom őket?
-
MODERÁTOR
válasz VásRló #54420 üzenetére
Szia!
Felteszem itthon minimum kell egy vállalkozói engedély hozzá, vagy valamilyen céges formában kell tenned mindezt, és persze a célországban utána kell nézni, hogy milyen engedélyek kellenek a forgalomba hozatalhoz, mert ebből a szempontból nem az itthoni szabályozás a mérvadó.
-
flegga92
senior tag
válasz Ryder1 #54417 üzenetére
Egy jó tanács, hogy ne ékezettel add meg. Én jártam úgy, hogy a cimkenyomtatójuk nem tudta értelmezni az ékezetes betűket (nevem, városom és az utca is szinte csak ékezetes magánhangzókat tartalmaz) és szépen kínai és webdings karakterekkel helyettesítette. Nem tudom, hogy hogyan de a postások megfejtették látszik, hogy cerkával próbáltak behelyettesíteni a megfelelő betűt. Szerencsére kis városban laktam így az irányítószámból az ment, onnan nem volt nehéz kitalálni az utcát.
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Van valami érték ami fölött kell plusz költséggel (vám, stb) számolni? Egy 29$-os kijelzőt akarok rendelni, free eco shippinggel.
-
MODERÁTOR
válasz TeebyKay #54424 üzenetére
Szia!
Téma összefoglalóban ki van fejtve.
-
TeebyKay
őstag
válasz Intruder2k5 #54425 üzenetére
Ha jól olvasom 6ezer forint felett vámköteles, ráadásul elég nagy értékben, ez nem túl jó hír
-
Topikgazda
válasz TeebyKay #54426 üzenetére
Nem jól olvastad, nem a vám a probléma a vásárlásoknál.
22 euró értékig vám- és áfa-mentes a küldemény (6000 Ft, ma 21,51 $).
Az ezeket meghaladó összeg esetén 150 euró értékig vámmentes a küldemény (47000 Ft 168,52 $), de 27 % ÁFA terheli.
151-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot (Általában 0-8,5% és termék függő) és 27% áfát kell fizetni.
A szállítási költséggel együtt kell számolni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz TeebyKay #54430 üzenetére
Nem szoktunk reklamálni, ha mégsem kell fizetni. Ha mégis úgy gondolja az érkeztető, akkor 8000 Ft-os tétel esetén 10160 Ft+ a posta vámeljárásnak hívott ÁFA begyűjtés 2000 Ft-os díja számolandó.
Vagy 8000 Ft, vagy 12160 Ft amit fizetned kell.
Sok a küldemény igy esélyes a kisebb összeg, bár nekem nem volt szerencsém legutóbb, a full extrás árat kérték. 600 Ft körüli Áfát gyűjtöttek be. Amin nagyon kiakadtam.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TeebyKay #54430 üzenetére
Ha kiveszik a sorból, és bekérik a számlát, akkor fizetni kell, de ha úgy ítélik meg a vizsgálat során ránézésre, hogy nem éri el a határt, akkor átmegy ingyen. Ez pont az az árkategória, amit előre nem lehet biztosan megmondani, de inkább számolj azzal, hogy fizetned kell, és akkor nem érhet meglepetés.
-
TeebyKay
őstag
válasz Intruder2k5 #54433 üzenetére
Hát a kijelzőt úgy is le kell cserélni, szóval akármennyi is lesz nincs választásom, reméljük a legjobbakat. Köszönöm a segítséget Még annyit, hogy ha a többi apró tételt másnap rendelem akkor az külön függetlenül fog érkezni és nem egyben megy át a vámon igaz?
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz TeebyKay #54434 üzenetére
Küldeményekként számolnak.
ha a többi apró tételt másnap rendelem akkor az külön függetlenül fog érkezni
No ez nem így van. Ha ugyanattól veszed, akkor csomagolhatja egybe, nem rögtön adják fel. Az hogy te nem fizetsz a szállításért, nem azt jelenti, hogy az eladónak is ingyé van, neki is úgy éri meg, hogy egy vevőnek egy csomagot küld.
Ha egy nap vásárolsz többtől, kicsi az esélye hogy ugyanazon a napon érkeznek meg, akár több hét különbség is lehet. -
Tamás88
őstag
válasz Intruder2k5 #54433 üzenetére
Mint például nálam is, ahol bőven meghaladta az összeget, és japánból rendeltem, azt a csomagra 25$+ajándék címszóval lett feladva. A Japán vámos, és a Magyar vámos is simán benyelte, így semmit sem kellett fizetni. Persze ezt sem szabad garanciaként kell kezelni, mert nem biztos, hogy legközelebb is szerencsés leszek. Sőt ezen még pecsét sem volt, tehát ügyesen adta fel a csomagot. Próba szerencse.
-
MODERÁTOR
-
Balázs1986
addikt
Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy UK-ba vissza kellene küldenem egy hasznavehetetlen telefon érintőpanelt. Elvileg a postaköltséget az eladó állja. Én ragaszkodnék a tracking-es küldéshez, ez számításaim szerint kb. 2500-3000Ft lenne, ha postán adom fel (ha valaki tud pontosabbat, kérem jelezze ). A nagy kérdés az, hogy mikor, illetve hogyan tudom kérni ezt a költséget? Mert megadni csak tracking number-t enged, és nem igazán látom sehol, hogy kérné valamiféle űrlap a költséget, vagy scannelt bizonylatot, vagy bármit. Írtam az eladónak üzenetet, hogy kb. ekkora összegre számítson, de nem reagált.
(Kezdem bánni, hogy nem azt mondtam, hogy meg sem jött )[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Hasonló a problémám, mint az előző hozzászólónak. Lenne egy return requestem, aminél megjelent, hogy küldjem vissza a hibás termékeket. Ennek mennyi időn belül kell eleget tennem? Elvileg az eladó írta, hogy fizeti a visszaposta árát is. Ilyenkor ajánlott csomagként kell feladni? A feladás után mennyi idő múlva utalja vissza az összeget? Milyen árban van egy ilyen visszapostázás (2 db digitizerről lenne szó HongKongba)?
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #54441 üzenetére
és Balázs1986
Csak nagy értékű terméket kell ajánlva feladni (akkor lesz hozzá nyomkövetés).
1 héten belül azért küldd el.810 Ft-ba kerül az ajánlott.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Topikgazda
válasz Balázs1986 #54440 üzenetére
Angliába ajánlott, elsőbbségi -csak így veszik be- 100g-ig 1595 Ft, 250 g-ig 2120 Ft.
Elméletben akkor kapod vissza, ha átvette, küldheti Paypal számlára.
Az eBay védelem ezekre az esetekre is van. Ha tudod igazolni az elküldést és az átvételét.
De mit értesz ez alatt: Elvileg a postaköltséget az eladó állja.(#54441) BigBlackDog
A súlytól függ, 2300-8245 Ft[ Szerkesztve ]
-
fardem
aktív tag
AKI POSTÁZNI AKAR!
ÍME A 2015 ÉVI DÍJSZABÁS!
https://www.posta.hu/static/internet/download/2015_lapdijszabas_magyar.pdf
betehetitek az összefoglalóba
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest