Új hozzászólás Aktív témák

  • Arti1

    aktív tag

    Kis esti review :) (nem a pár dollárra hajtok, csak most kicsit kijött a grafomán énem és nekem nincs blogom :) )
    A 3. próbálkozásra végre megérkezett egy normális méretű drón, az u807, a falka mini mellé (H8 mini fekete, fehér és H101 piros). Syma X5C-1 nem talált ide, Jumpbo-t fel sem adták, de a türelem rózsát terem, stb...
    Szerencsére nem (á)fáztam rá a határon, pedig pár EUR-ral meghaladta a 22-t az ára még akciósan is, de megúsztam.... remélem pont meccset néztek a vámosok, tartsák meg a jó szokásukat :)
    Mikor kibontottam a dobozt, mindent jól megnéztem. Azt hittem, agyf@szt kapok, mikor láttam a táv dobozának oldalán, hogy "INFRARED CONTROLLER", mondom ilyen nincs, ideküldtek valami múlt századi TV távirányítót, lehet reklamálni.... de aztán mikor kijött a dobozból a szokol rádiós minihifi kinézetű táv kis antennával, már tudtam, hogy minden OK, csak szórakoztak a dobozzal, vagy csak épp ez volt készleten, mert még annyi maradt a régi szériából, hogy még évek múlva, mikor már gondolatátvitellel vezéreljük majd a távokat, akkor is még az infrás dobozban fogják küldeni a nagyérdeműnek a cuccot... (vagy aki ezt fordította google translate-tel, fogalma sem volt semmiről, de erre nem is érdemes több szót vesztegetni)
    Első dolgom az volt, hogy még anno a Syma X5C-hez berendelt 600 mAh pót akksikat kezdtem belegyömöszölni a gépsárkány hasa alá az akksitartóba, jelentem, kicsit szűk így elsőre, de ugye, mire is való a vazelin, és később, ha már bejáratódik és megszokja, gond nélkül fog becsúszni a kissé vastagabb Syma akksi is, de kanyarodjunk vissza az eredeti gondolatmenethez.
    Miután sikeresen belegyömöszöltem a Syma akksit az u807 tartójába, rájöttem, hogy ez nem maradhat benn, mert más a csatlakozó, ki kell venni, pedig épp csak sikerült belecserkészni... alig bírtam kicibálni, nagyon benn akart maradni, de végül sikerült, bízom abban, hogy ez tágulni fog a sűrű használattól :) . De mindenképpen kell gyártanom rá egy microJST és JST átalakítót, amihez már megérkeztek ebay-ről a kábelek, ha lesz időm, leülök forrasztani...
    A saját kék akksitját gyorsan feldobtam a B6 minire, 3,8 v-ról kb. fél óra alatt fel is töltötte, de erre már öreg este lett, nem akartam a nyílt utcán koromsötétben elveszíteni a nehezen megszerzett kopteremet, így maradt a kanapéról való támadás a szobanövények ellen :) szerencsére mind a sarkok környékén vannak, így nem forogtak valós veszélyben, pedig propvédő nékül vágtam neki a kalandnak (mert a mini-ken már annyit gyakoroltam, hogy profi vagyok :) ). Szerencsére nem szecskáztam le semmit, maradt a békesség :)
    Teljesen más hangja van, mint a mini-knek, sokkal nagyobb turbulenciát keltett a szobában, párom egyből rosszalló pillantást vetett rám, mikor egy ilyen fuvallat fellebbentette a szoknyáját (igaz, hogy csak a szárítóról, de akkor is ;] )
    Az volt a fura, hogy mikor betettem az akksit, kezdtem keresni, hogy akkor milyen leszállótalpat kell felszerelnem a gép aljára, hogy ne az akksira landoljon, ha épp leesni támad kedve, és nem tudom jobb belátásra bírni hirtelen kövér gázadással sem. Ekkor tűnt fel a karok végén, alján a kis gumi (?) pontocska, ami gondolom a rázkódásvédelmet volt hivatott ellátni földetérés esetén, ennél azért nagyobb landoló egységre számítottam, de hamar megszokja az ember...
    Több kérdésem is felmerült az első reptetés közben, remélem, lesz valaki, aki eljut idáig az olvasásban és dob majd egy-egy rövid választ ezekre:
    - Biztos nem az enyémről spórolták le a leszállótalpat és a kis gumi bigyuszokra kell érkeznie a gépnek landoláskor?
    - A táv antennája alatt, a kijelző feletti 5 kék lednek mi a funkciója? (legszívesebben leragasztanám szigszalaggal, annyira vakított, de ha van funkciója, majd hozzászokom)
    - A táv kijelzőjén az elem kijelzést értem, de a mobilos térerőhöz hasonló visszajelző piktogramm a bal felső sarokban tényleg azt jelzi, hogy mennyire van hatótávon belül a gép, vagy az csak parasztvakítás?
    - A gép farában a zöld villogó led (ami szobában, félhomályban szintén majdnem kisütötte a szemem, de ezt nem fogom leragasztani, mert terepen hasznos lehet) villogási mintázatához van valahol kód, amivel visszafejthetők bizonyos jelzések, vagy az csak villog magának (meg nekem, hogy lássam, melyik a hátulja) és ennyi?
    - Létezik ehhez táska, tárolódoboz, ami pont méretes, vagy csak univerzálist fogok találni?
    - Mi törik ebből legsűrűbben? (mit kell már most megrendelnem :) )
    Köszönöm a türelmet, jó éjt mindenkinek :)

    Szerk:
    Na kicsit megöncenzúráztam és megvágtam, mert baromi hosszú lett :)

    [ Szerkesztve ]

    http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704

Új hozzászólás Aktív témák