Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
válasz DemonDani #849 üzenetére
ezt most nem értem. mi az az xy/xy ha nem a magok hőmérséklete?
és úgy össz vissz amit írsz az mit jelent, csak a két mag hőmérsékletével kell foglalkozni vagy a cpu-val is?
még egy kérdés. van az everesben egy aux nevű hőmérséklet is, ez nálam most 50 fok, ez a legmagasabb. ez micsoda vajon?[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
Noninnyó
tag
válasz Beowulf_78 #850 üzenetére
Örülök neki . Ha a RealTemp a valós, akkor bőven jók a fokok.
-
Prodac
csendes tag
Sziasztok,
Mekkora az a hűmérséklet, amikor még nincs gáz?
Nekem alapból a CPU: 1-2fokos! (ezt nem értem - milyen érték ez???)
core1: 46fok
core2: 38fok
C2D E8200em van 3.0GhZre húzva
alaplap: Abit IP35Pro
Biosban csak CPUérték van, ott is 1-2celsius???...én még láttam Michael Jacksont feketén...
-
Beowulf_78
addikt
Lehet hogy a tudtodon kivül szárazjég hűti a procidat?
Egyébként mindig a magok hőmérséklete a lényeg.Tehát azokra figyelj, mert a 38-46 fok az reális.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Prodac
csendes tag
-
Beowulf_78
addikt
válasz Cyberbeni #858 üzenetére
Inkább 70-80 fok között maradjon. A gyártó 72,4 fokot ír, de ők amúgy is alulméreteznek mindent biztos ami biztos.A 1,36V megadott max fesz is ezt tükrözi, mert 1,4-1,45V nyugodtan adható neki.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Hoffer
őstag
Hali!
Hány fok egy 2.6-os Celeron átlaghőmérséklete?? Mert a venti nagyon pörög és leljebb akarom venni a fordulatot! Csak nem tudom hány fokos lehet a proci! Általában mennyi???
-
Bagira01
veterán
Nem tudja valaki hogy pld az e2140 hogy méri a hőfokot? Alaplap vagy a prociba van valami szenzor ami a lapnak adja a jelet? Lehetséges, hogy ez meghibásodott
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
BigaC
csendes tag
sziasztok,
volt egy is-7e alaplapom egy PIV 3.2GHz-es procival. Közben házcsere volt, és sikeresen a Power kapcsoló konnektorát a PS2 PWR-re kötöttem és elfüstölt a billentyűzetvezérlés.
Hosszas keresés után sikerült találnom egy hasonló chipkészletű alaplaot, egy IC-7 Max3-at. A problémám az, hogy mióta átszereltem folyamatos szirénázásban van részem, ami elvileg a CPU hőmérséklet riasztás lenne. A BIOS-ban 80C körül látom, egy feltelepített monitorprogram az XP alatt 72 körül. A gond az, hogy ha elindítok akármilyen progit, a terhelés hirtelen felszökik 90C körülre és kezdődik a szirénázás.
Itt olvasva és máshonnan is tanácsul azt kaptam, hogy nézzem meg jól fekszik-e a hűtő, ezt le is ellenőriztem. Kipróbáltam egy másik hűtőt is, ugyanaz a helyzet. Most éppen 67C a hőmérséklet, de ha már egy gamét elindítok, 95-re is felszökik.
Nem tudom, hogy az előző alaplapomon csak nem volt beállítva a riasztás és már régóta ez a helyzet vagy most zakkant meg valami még a gépben.
pls help.
WoWS: BigaCubensis
-
BigaC
csendes tag
újrapasztáztam, újraraktam a hűtőt, most már 80C az alap. valami ötlet?
faszkivan, hogy 21. század meg CureDuo procik, a hűtőt meg még mindig pajszerral kell leszedni.
-
BigaC
csendes tag
Valami Scythe KAMA hűtő és 1800 körüli fordulatszám, ha jól emlékszem. Centurion házat vettem, plusz két ventillátor van még benne. Kissé ironikus, hogy a Cooler Master becenevű házban felforr a procim... s lassan az agyvizem is. A KAMA előtt egy gyári Intel hűtő volt rajta, de az alapcsere után az sem tetszett neki. Egyébként kb 10. helyen találtam prescotthoz jó hűtőt is, nem volt miből válogatni.
-
zsid
senior tag
Az Abit IC7 az nem kicsit felémér, gondolom akkor a MaX3 is.Mi ezt mértük egy nyitott házban, Abit IC7, Prescott E0 3GHz, Zalman CNPS7000AlCu max fordulaton:
Terhelés nélkül
Hőmérsékletek:
Alaplap 32 °C (90 °F)
CPU 61 °C (142 °F)
PWM 42 °C (108 °F)
Maxtor 6Y160P0 39 °C (102 °F)
Maxtor 6V160E0 36 °C (97 °F)Biztos hogy jól rajta volt a borda, mellesleg épp csak langyos volt.Ha jól tudom ez régebben Abit betegség volt.
<tRucKdriFteR>
-
Henk
veterán
Sziasztok.
Nekem egy E8400 procim van és 3,6-on megy alapfeszen.A mag hőmérséklete alapon 45 fok,hogy terhelten menyi ezt most pontosan nem tudom olyan 65-68 körül.Az lenne a kérdésem,hogy alapban a 45 fok az nem sok kicsit?Volt Zalman 9500-ös hűtőm aztán lecseréltem 9700-re,de 1 fokot sem változott.Most rendeltem egy Thermalright HR-01 Plus hűtőt.Változni fog ez valamennyit vagy jó a 45 fok neki?
Köszi. -
morley
csendes tag
Hy!
Olyan problémával fordulok hozzátok, amelyet együtt nem találtam a hsz-ekben.
Teljesen új a cucc!
Alaplapom: ASUS M3A
Proci: AMD ATHLON 64 x2 5200+ gyári hűtővel
A problémám az, hogy egyszer csak úgy gondolta a Proci: melegedni fogok! Ugyanis 1 hónapi használat után /eddig stabil volt/ riasztott az „asus probe II”! Ez akkor következett be, amikor az Office 2007-et telepítettem a gépre. Előtte már volt, hogy töltöttem a netről és televitettem együtt, de semmilyen melegedést, riasztást nem tapasztaltam. A 3DMark 03 simán le ment, most az első rész-teszt után riaszt!
Mi okozhatja a melegedést? Semmi nincs húzva , teljesen alap!Egy pár adat.
Pc Probe II: alapon, netezés, letöltés közben cpu 36 °C venti 1470 rpm. Terhelésnél amit az Everest-tel produkálok 3perc alatt 80°C és melegszik meg sem akar állni, menne még de én leállítom!! Venti 3054 rpm
Everest: alapon, netezés, letöltés közben cpu 10°C . Terhelve addig mérve, amíg az ASUS Probe 80 fokot eléri 54°C. 100%-os terhelésnél a hőmérséklet görbe 45°-os szögben emelkedik!
A Core Temp 0.97.1 nevű progi, amit a szoftverbázisról töltöttem le: alapon Core #0: 2°C ;Core #1: 15°C. terhelve: Core #0: 61°C ;Core #1: 56°CMég egy adat: A ház képes cpu hőmérsékletet is mutatni, a szonda a hűtőbordák közé középre van betolva. Szerinte alapon 35°C , míg terhelve /szintén a Probe 80°C-ig/ itt 43°C .
A terhelés megállítása után a proci hőmérséklete 1 másodperc alatt leesik 32-35°C -ra
Ki érti ezt?
Melyiknek lehet hinni? Bios-t nem frissítettem, félek elcseszem! Amatőr vagyok még ezen a területen!
Előre is köszi a választ!morley
-
Thrawn
félisten
Szerintem szedd le és rakd fel újra. Nézd meg a pasztát is, van-e rajta elég.
A prociban lévő hőérzékelő hibás, ha stabil a géped ezen hőfokok ellenére, olyan nagy baj nem lehet.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
Ne a színe alapján vegyél pasztát, hanem a tudásáért. Egy adag MX-2 sokáig elég, és elég jó tudásban is.
Leginkább valós hőfokot a házad külső hőmérője mutat (biztos nem 80 fokos a procid).Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Hütőcsere előtt álok és azt szeretném megkerdezni, hogy az Arctic Silver 5 jó procihoz?
Van ennél jobb hővezető paszta ami nem elektromos vezető?Köszi a válaszokat!
-
tig-r
csendes tag
Hi mkinek!nekem ASUS P5VDC-Xen 3GHz proci gyári hütéssel megy beterhelve max.55volt a hö.atápom sokkal jobban hevített,ezért + ventillel húzom ki a dobozból a meleget.
-
tig-r
csendes tag
Ja,PC probe II ver.1.01.10.mérve,de a bios is 1 fok eltéréssel detto érték,
-
csimav
őstag
Az E8400 nak mennyi a hőmérséklete?
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
No-kia
addikt
ha a hűtőborda a procinál 40 fokos akkor a proci hány fokos lehet? mert nem tom ivel megmérni,(hát nem vmai darab se a proc se a lap)
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Balintt
csendes tag
Sziasztok! Egy intel celeron 2.4 ghz-es processzornak mi az átlagos hőmérséklete terhelve? Nekem most így nyáron 45 körül mozog, de a hűtő már max fordulaton sikít.
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok! Most vettem egy 5000+ Black Editiont és hozzá egy Thermaltake TMG A3-at.Az lenne a kérdésem hogy az rendben van-e hogy az egyik amg 32 fokos a másik meg csak 15?
Most raktam fel először saját magam a hűtőt.... Jól van ez így vagy vmi gáz van? Válaszotok előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay
- Battlefield 2042
- Windows 11
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest