Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malachi
addikt
helló
ma lecseréltem a gyári AMD hűtőt az X2 240-es processzoromon, hangosnak találtam.
vettem itt használtan egy AC Freezer 64 hűtőt és nem megy vele. alapon 43fok, de terhelve max. fordulatszám mellett 3 perc alatt 80-ig szökik és leáll a gép.
2-szer szedtem le, 2-szer pasztáztam újra, de semmi változás. a durva az, hogy ugyanezt a gyári kis vacak normál hőfokon tudta tartani - csak nagyon hangosan.
ötlet, tipp? nem az első gépem és nem most tettem fel először hűtőt. soha nem jártam még így.
-
Malachi
addikt
végül is alulfeszeltem a processzort, 1,15V-on bírja terhelve a 2800-at, így megáll 65 foknál.
tényleg ennyi lett volna? -
JoolsNOS
veterán
Elvileg igen. Nekem a biosfrissítés óta mutat többet a kupak kb 5 fokkal, azelőtt ugyanaz volt mindkettő. De azt mondják a magok a mérvadóak.
Malachi: mennyit pörög a freezer terhelve? PWMs slotba dugtad a lapon?
Ugyanez a hűtő van phenom2 920amon és prima alatt nem megy 53 fok fölé alapórajelen.[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Malachi
addikt
válasz JoolsNOS #1904 üzenetére
2500-at max fordulaton. így 63 fok körüli most. de van a házban egy 9600GSO passzív, biztos vagyok benne, hogy az fűti fel a légkört.
majd igyekszem jobb szellőzést kialakítani a házban, most csak egy 12cm-es húzza ki a meleget fent és egy 8 cm-es van oldalt, a videokártya magasságában. teszek be még alulra vagy az előlap mögé egy 12cm-est, hátha javít a huzaton.
-
JoolsNOS
veterán
válasz Malachi #1905 üzenetére
Akkor pedig jól megy. Amúgy 2800on a proci húzva van? Vagy az az alap. Nem ismerem az órajelét. Mert nekem 2.8ról 3.5re húzva éri el a 63at a kupak. De magok akkor is 60 alatt maradnak. Bár jól szellőzik a házam. Esetleg a passzív gpura szerelj egy hűtést, meg melegben szedd le a ház oldalát. Vagy elöl legyen legalább egy befújás is.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
ZFZ
csendes tag
válasz JoolsNOS #1904 üzenetére
Tehát nem számít mennyit mér kupakon? (főleg ha nem sokkal melegebb mint a mag)
Egyébként szerintem a 72 már nagyon magas, nálam ha a mag 60 felett van, gépigényesebb játékok vagy bármilyen 3d alkalmazás elkezd érezhetően rosszabbul futni, akadozik szaggat stb.
Én is 60 fokra tenném a határt. Biost frissítettem régebben lehet nekem is azóta ilyen, nem tudom. -
Malachi
addikt
igen, a lefogatás is gyanús, mert iszonyúan feszül, pedig jól tettem fel, pöckök a helyükön, stabil. csakhogy annyira merev a rugalmas rész a lefogatón, hogy félrehúzza a hűtőt és nincs a kupak közepén, egészen kicsúszik a szélére és szerintem egészségtelenül nagy részt hagy szabadon a kupakon. igazából nem is láttam még ilyen hűtőt, aminek a talpa nem fedi le teljesen a processzort. mindegy, átmenetileg jó lesz.
JoolsNOS Athlon2 X2 240, 2800 a gyári órajele, ezt viszi 1,15V-on. szóval ez az alap. húzni nem is akartam. gyári hűtő ugyanezzel a pasztával nem problémázott. levettem a ház oldalát, így most 53 fokos.
[ Szerkesztve ]
-
Balancee
aktív tag
Hali nekem is volt ilyen cpu.m. Egyszer megnéztem 75 foknál kezdet hibázni.
A mag hű kevesebb mint a CPU (kupak) hő. Elvileg ez a rész ami közvetlenül érintkezik a hűtő talpához. Gondolom mivel az a funkcioja, hogy a magokról minél hamarabb elvezesse a hőt lehet azért magasabb az érték.(elvileg ez a pontosabb hőmérséklet ez számít azt hiszem)Malachi Ha a házad jól szelözik lehet valamelyik höcsöből elszökött a vákum, vagy nem is volt benne és nem ugy vezeti el a hőt ahogy kéne. Amugy a gyári Phenom II hűtőjének a talpa se teljesen fedi le a cpu egész felületét.
[ Szerkesztve ]
Xbox One (Nick: K4R3Hun)
-
filózoli
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a 43C fokos hőmérséklet normálisnak számít-e a procinál? (Intel Core i5 750, 10% overclock, gyári hűtő, idle, pár százalék terhelés)
Köszi -
bendikeee11
tag
Sziasztok! Egy nagy gondom lenne.
A procim hőmérséklete néha eléri a 90 fokot. Alapból 70 fokos. Q6600-am van gyári hűtéssel. Tudnátok segíteni hogy melyik programmal tudom feljebb szabályozni a ventilátor fordulatszámát? Amit könnyedén is lehet használni mert nem vagyok otthon az ilyen dolgokban. Előre köszi.[ Szerkesztve ]
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
JoolsNOS
veterán
válasz bendikeee11 #1915 üzenetére
A procid hűtője valszeg maxon pörög ilyen hőmérsékleten.(ezek az értékek nagyon magasak) Megoldás: jobb gépszellőztetés, egy kis takarítás a gépben. (biztos sok a por) Esetleg újrapasztázás. Új hűtő. Ebben a sorrendben. Az új hűtő persze csak ha van rá pénz.
[ Szerkesztve ]
-
bendikeee11
tag
válasz JoolsNOS #1916 üzenetére
Értem. Gép szellőzés annyi hogy oldala nincs rajta sehol viszont nagyon poros az tény régen volt takarítva. Új hűtést nem nagyon akarok venni.
Pasztázni nem akarok mert még sose csináltam és úgy tudom elég nehéz.
Ki takarításra milyen módszerek vannak a levegő sprén kívül?[ Szerkesztve ]
-
bendikeee11
tag
válasz bendikeee11 #1917 üzenetére
Na gyorsan leszaladtam venni levegő sprét. Kitakarítottam faszául. Most már 45 fok az átlag Néha 50 fokra felmegy de az még nem gáz. Remélem így jó lesz.
-
papaizsolt
tag
Sziasztok !!
Szerintetek jó a cpu-m hőmérséklete 10perc terhelés Orthosal 58fok gaménél 55fok ,alapon 42-44 .(net közben ) ,Pentium D 820 Smithfield magos ,Cooler Master Hyper Tx2 hűtés
szerintetek ? -
JoolsNOS
veterán
válasz bendikeee11 #1918 üzenetére
Látod a portalanítás sokat segít. Főleg mikor már jól összeáll a bordák közt. Egyébként pasztázás nem vészes. Lényeg hogy szép vékony rétegben kell felvinni és azt is egy plasztikkártyával "lehúzni". Ami marad az bőven elég. De ha félsz szétszedni a gépet akkor inkább hagyd. Régebben én is mindent összeraktam, de a procihűtőt nem szerettem le- felrakni. Ma már át nem adnám senkinek ezt a munkát.
Szeretek a géppel tökölni. Ezért nem vagyok konzolpárti.(#1919) papaizsolt: nekem az amd procin hasonlóak az értékek, de intel procikhoz nem értek
[ Szerkesztve ]
-
maxika15
tag
Sziasztok az a bajom h újrakentem a procit (nem biztos h jól)
És 65 fokos a proci.
2magos 2.8Ghz nincs húzva . gyári hűtő. -
JoolsNOS
veterán
válasz maxika15 #1924 üzenetére
Én úgy szoktam csinálni, hogy a hűtőre kenek egy akkora kocka pasztát mint a proci. Persze csak vékonyan. És utána ezt lehúzom egy plasztikkártyával. Ami rajtamarad bőven elég. Nem fog semerre se elfolyni. A középre paszta dologgal nehéz kiszámolni mennyi legyen, és az körbe terül. Nem kockába
[ Szerkesztve ]
-
T_boy
tag
Sziasztok!
A 3 GHz-es Prescottom olyan, mint a kazán. Idle 53 C°, de több órás használat után vagy csak pár perc játék után már 70 C°-os. Az a vicc, hogy egy Zalman CNPS 7700-CU hűti, amit nemrég vettem (használtan) a gyári Intel hűtő helyett. A gyári Intel hűtőre gyorskötözővel felfogattam egy 8cm-es egyszerű ventit. Az sokkal hangosabb volt, de ezt a hőmérsékletet hozta, mint a Zalman.
Újra is pasztáztam a procit. Sima, noname paszta volt kéznél, azt kentem fel, szerintem nem sokat. Fülpiszkálóval amilyen egyenletesen lehet felkentem a cpu-ra. Itt olvasom, a plasztik kártyás megoldást + a közepére pöttyintéses "módszert". Szerintetek ha újrapasztázom akkor jobb lesz a helyzet?-=Victoria Concordia Crescit=-
-
Gabesz016
csendes tag
Sziasztok!
Próbálgattam pár mérőprogramot, a speedfan tetszik a legjobban. Véleményetek szerint megbízható?
Ámbátor: a readings résznél kiírja a dolgokat, de a clocknál be kéne állítani az alaplapot és a procit is. Mármost nemigen találtam az enyémet a listában, és valahol olvastam, ha elszúrom, komoly gondok is lehetnek. Így van?
Másik: 50 fok feletti cpu-nál már "tüzel" az ikonja( ugye mutatja hogy nő/csökken/"ég az adott hardware).
Érdekességként: egyszer ugyanezzel a géppel valami miatt 90 körülre ugrott a hőmérséklet( fagyás után reset, utána hibaüzenet bootolásnál, biosban mutatta ezt az értéket) majd nem volt hajlandó "többet" elindulni. Be is vásároltam egy komplett gépnyi alkatrészt, örültem is magamnak, erre édesapám bill gate-s módszerrel( gép szét, gép újra össze, ezt kb 10x) "megjavította" az előzőt, azaz amiről most is randalírozok, tehát fölösbe dobtam ki súlyos tízezreket..... -
KAMELOT
titán
hát valahol a pasztával lehet a gond vagy a pasztázási módszerrel
remélem körömlaklemosoval letörlöd a procit és a hűtő alját ahol érintkeznek.
olyan hűtő ami neked van és még fesz sincs emelve kb. IDLE modban 30 fok körül kéne lenni.
nekem gyári hűtő van 3,5GHz-n megy fesz normál. IDLE 30fok LOAD 65fok prime95 30 perc után.
esetleg ha ugy sem fog menni akkor feszeld alul a procit. -15fokV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
T_boy
tag
válasz KAMELOT #1932 üzenetére
Újrapasztáztam a procit, egy plasztik kártyát hívtam segítségül. A procit kivettem a foglalatból és denaturált szesszel lemostam a kupakját illetve a hűtő alját. Kicsit javult a helyzet. Idle 48C°-os a proci, fél órás Everest stability test alatt pedig max. 62C° volt, átlagban pedig 59C°. Ez nem rossz ahhoz képest, majd játék alatt is megnézem mennyire melegszik. Esetleg tudnék még ezen az eredményen javítani valahogy? Próbáljak meg picit több pasztát felvinni? Most szép vékony réteg van a hűtő alatt.
[ Szerkesztve ]
-=Victoria Concordia Crescit=-
-
KAMELOT
titán
esetleg alulfeszelheted a procit.
de ha prime alatt 30 perc után max 65fok akkor nem kell félni az oké csakhát alapjáraton annyi a hőfok.
dobjál be egy képet amikor terheled prime-al...CPU Z Everest Prime
minimum 30 perc legyen
megmutatom!
csak annyit az egészhez hogy gyári intel hűtőm van!!!!![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
KAMELOT
titán
akkor szerintem ennek ez az alaphőmérsékelete.
és ahogy látom ez még 90nm proci ugyhogy nem kell aggódni a hőfokért.
a 62 fok nagyon is jó. 70 fok felett nelegyenamugy semmilyen játék vagy progi nem terheli le neked annyira hogy FULL LOAD legyen a procidnak.
ez így mind jó!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
T_boy
tag
válasz JoolsNOS #1943 üzenetére
Alapvetően semennyire sem szellős. Ezért, elől van egy 8 cm-es venti az befelé fúj. Hátul két db. 8 cm-es venti azok kifelé fújnak. Az a gond, hogy az idle 48 C°, terhelve max. 62 C° ez levetett oldallappal mért érték. Most, fent van az oldallap így 53-55 C° körül mozog idle, terhelve meg szerintem megint eléri a 70 C°-ot, de ez csak sejtés, még nem próbáltam. Fanmate2-ről ment idáig a hűtő, de most közvetlenül járatom a cpu hűtőt, mert így gyorsabban forog (kb. 100RPM-mel), mint ha be van dugva a potiba, és maxra van tekerve. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az egyik hátsó venti már régi, az nem is fúj annyira, a másik meg alul van feszelve, mert 12V-on már süvít. Elől szintén alul van feszelve a venti, ami a vinyót hűti. Megőrülök, így hogy maxon (1985RPM) jár a Zalman már nagyon hangos.
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
-
T_boy
tag
válasz JoolsNOS #1945 üzenetére
Az a gond, hogy hátul csak 1 db 8 cm-es + 1 db 7 cm-es venti fér el. Mondjuk a nyolcas a hetes helyén elfér, csak máshogy kellett rögzítenem. Majd megnézem hogy befér-e valahogy oda nagyobb venti. A procival egy magasságban egy 12 cm-es venti az oldallapon, az segítene? Mert akkor valahogy vágnék lyukat az oldallapra.
-
KAMELOT
titán
egyetértek......ideiglenesen leszedheted az oldallapot......vagy vágasd ki és oda tegyél plexit....amibe aztán csinálsz 12cm ventisnek felfogatást....és az is legalább fog fujni a lapra meg a kártyára.
szívessen segit mindenki! ezért van ez a topik és a fórumok!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
GoTReX
őstag
Hello!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem Egy AMD Athlon 5200 X2-s gépem van.Még anno beállítottam BIOS-ban a CPU ,és egyébb hőmérsékletekhez hogy 60C fölött jelezzen.Jött ez a kánikula,ráadásul tetőtérben lakom és persze ha terhelve van a gép sípol rendesen.Azt szeretném kérdezni hogy meddig tegyem fel a figyelmeztetési limitet?Mennyi a CPU elfogadható hőmérséklete ami még nem árt? A másik az lenne hogy érdemes-e levenni a ház oldalát,vagy azzal még ártok is a levegő keringésének? Előre is köszönöm a válaszokat!
XBOX ID: GoTReX #4839
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest