Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kossuth1
csendes tag
válasz norbee2244 #1151 üzenetére
ja közben rájöttem, hogy legfelül a legrégebbi van
-
amzso
tag
Sziasztok!
Mennyire egészséges egy Celeron D 346 3ghz-es procinál (23x133) a terhelés alatti 70 fok körüli és alapjárati 45 fok? Gyári hűtő rajta.
mod: 2500-2600-as fordulaton a hűtő.[ Szerkesztve ]
-
YAKEN
aktív tag
Hello mindenkinek...
Vettem egy E6400et, az előző egy E4300volt. Hyper Tx2-m van. Na most a probléma az volt hogy iszonyatos hőfokot produkált az e4300 ( 90-100fok). Pasztásztam is, ugyanez volt, hűtő tuti jól rajta van. Ja és az alap hűtővel is ilyen hőfok volt. E6400el ugyanez a helyzet hőfok terén...Most mi itt a bökkenő?.Én arra gyanakszom, hogy szar az érzékelője a lapnak.
Továbbá az E4300at 3ghzen használtam 1.35V mellett, kb 1 évig. Szerintem rég tönkre ment volna ha télleg igaz lenne ez a hőfok...
Vélemény, tapasztalat??? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
<.RicHarD.>
tag
Q9300@3.2ghz..
Cooler Master Hyper TX2[ Szerkesztve ]
Quad Core :)..Mert szeretem ha félgőzzel dolgozik a proci egy kicsit..^_^
-
nagyúr
válasz <.RicHarD.> #1161 üzenetére
Fesz?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz <.RicHarD.> #1163 üzenetére
Ezen a feszen teljesen jó hőmérsékletnek számít, de ennél sokkal kissebb feszen kellene tudnia a 3.2GHz-et. Nekem 1.18V-vel megy 3.2-n a Q9450, és 3.6-hoz se kell neki több 1.23V-nél. 1.38-at 4GHz-hez szoktak adni. Ha vissza veszed kicsit a VCore-t instabillá válik?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
<.RicHarD.>
tag
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Az normális hogy a 2 cpu mag között ekkora különbség? Amugy minden ezt méri.[link]
-
<.RicHarD.>
tag
válasz Baga1983 #1166 üzenetére
Nezd meg az en eredmenyem..egyes magok kozott 15C kulombseg is van..
Szerintem ez termeszetes..Ha az elso magot jobban hasznallja mint masodikat.DE ha nem igy van,akkor lehet hogy nem fekszik fel rendesen a cpu huto.El van csuszva.Nem feszul ra' rendesen pl az elso magra.Mint amennyire a 2. ra.Szedd le a Cpu hutot es pasztazd ujra.Mindenhol ugyan annyi mennyisegu paszta legyen.Es egy nyomas "nehezedjen" mindket oldalara.
Quad Core :)..Mert szeretem ha félgőzzel dolgozik a proci egy kicsit..^_^
-
nagyúr
válasz Baga1983 #1166 üzenetére
Emiatt nem kell aggódni, nem túl finomak a szenzorok, és a magok sem egyformán dolgoznak. Nálam pl. így alakulnak idle:
-
sniper elite
senior tag
Nálam az a helyzet hogy Intel Core i7 965 Extreme procimnak alapjáraton 40-45 fok a hőmérséklete! Terhelve eléggé magas szerintem 65 körül mozog, gyári intel hűtés van rajta, most tervezek egy Asus Triton 81 beszerzését, szerintetek indokolt?
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz sniper elite #1169 üzenetére
Ameddig 70 fok alatt marad a (mag)hő, addig nem igazán érdemes foglalkozni vele... Persze ha húzni akarod, akkor kell a jobb hűtő.
(Nekem a q6600 80 fok körül járt 24/7, de aztán meguntam, és most az ArcticFreezerPro7 tartja 70 körül...)"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
Zsubi
őstag
65nm-es E6400-as procinál mi az a hőfok amit elvisel akár hosszú távon is?
Mert volt már olyan hogy Intel Burn Test alatt elérte a proci 90fokot (1,55V mellett) a magok pedig a 100-at de azóta is tökéletesen működik -
Zsubi
őstag
válasz elfelejtette #1172 üzenetére
Én is sajnáltam így megállítottam az IBT-t 5sec után....
A mostani 24/7 beállításokkal (adatlapomon megtalálod) IBT alatt max. 65-70fok, szerintem ez még belefér v. nem -
sniper elite
senior tag
válasz elmoraan (r) #1170 üzenetére
Aha, hát nem csak a tuning miatt szeretném lecserélem, sajnos nem nagy a kínálat lga1366-os foglalathoz cpu hűtők terén, ezt a Asus Triton 81-et néztem ki mert elég erősnek látszik, mármint a kettő venti meg persze a rengeteg hőelvezető cső rajta! Ha betudom szerezni akkor leváltom ezt a gyárit, 4GHz körüli-re szeretném húzni a procit, és ahhoz már kevés lesz a mostani hűtőm... Pasztából milyet ajánlasz?
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz sniper elite #1175 üzenetére
A Spire pasztáit dícsérik, de igazából (nem szoktam túl extrém tuningot nyomni) nekem eddig megfelelt az, amit gyárilag rákentek a hűtőre...
"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Egy AMD Mobil Athlon64 3700+ socket 754 hajtok DFI alaplapba.
A procit ebay-on vettem és az előző gazdája rábuherált boritást, AC Freezer 64 hütő van rajta. terhelten van mikor felugrik 80-81 fokra.
Szerintetek, ha leszedem a proci borítását visszább megy a hőfok?(eredeti kinézet) -
Vertigo18
addikt
válasz elmoraan (r) #1176 üzenetére
Én használtam Spire pasztát, valóban nem volt "annyira" látványos a különbség. Azóta ismét a "hagyományos" pasztát használom...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
comalcq12
csendes tag
Sziasztok.
Nem tud Valaki vistára olyan minialkalmazást ami kiírja a proci és vidókártya hőmérségletét?
Köszi előre is. -
V63 106
csendes tag
Sziasztok!
Egy igen érdekes jelenségről szeretnék véleményt kérni. A szitu a következő:
Egy A7V600-as lapom van. Eredetileg egy Barton magos XP2500-ös proci volt benne ami sajnos meghalt. A gyári hűtő egy Spire FalconRock II volt. Mivel anyagilag nem álltam úgy, egy XP2200-as került a régi proci helyére. A procicsere óta azonban folyamatosan hűtési gondjaim vannak. A házat rendszeresen portalanítom, a hővezető pasztát már sokszor ellenőriztem, kellően van felkenve, a borda szorosan illeszkedik a CPU-ra, mégis alaphangon 60-65 fokos a CPU (az ASUS PC probe szerint). Amikor elkezdem használni a gépet, pl video kódolás, játék....ez a 60-65 fok hirtelen megugrik akár 85-90 fokra is. Ilyenkor a bordát megfogni sem tudom, olyan forró. Gondoltam arra, hogy a CPU véletlen le lett sarkazva vagy nem fekszik fel a hűtő....de ilyennek nem találtam nyomát. Mi lehet a gond? Mit tegyek?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
konas
senior tag
Udv.azt szeretnem kerdeni hogy,60 c fok fole megy a procim orthos alatt es jateknal is,az nem tul sok e? 3 szazalekkal van tulhajtva,5200X2-es 2680mhz ern megy,gyari hutovel??
-
superecneB
őstag
Üdv!
AMD 3200+ venicem alap órajelen idle 46 fok everest szerint, hypertx2 vel. Ez normális? -
werszomjas
addikt
Helloo.
egy
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2216 MHz (11 x 201) 4400+alapjáraton, tehát nem tuningolok , Everest szerint:
CPU: 40 fok
1. mag: 50 fok
2. mag: 50 fokmindez alapjáraton
ez normális?? vagy szerezzek valami jobb hűtőt?
üdv
-
zsolt1129
addikt
válasz werszomjas #1188 üzenetére
Teljesen renben vannak ezek az értékek. Ha nem tuningolsz,akkor nyugodtan maradhat a gyári hűtő.
-
milkacsoki0
csendes tag
Üdv!
Szeretném segitségeteket kérni az alábbi problémába. Van egy Intel Prescott 3.4Ghz-es procim. Nos 1napja bármivel játszok még a leggagyibb játékal is.elkezd füteni a proci és bekapcsol a proci hütés és a proci tovább melegedik.. De ez nem csak játékkor fordul elö példuál még akkor ha Firefox túl sokat használja a procit..
Ötlet?
Elöre is köszönöm a sok segitséget.
A procin egy gyári hütés van..
HC warezos elmegy a háziorvosához, doktor úr, mostanában, úgy seedülök.. xD
-
Ace Ventura
addikt
GYerekek!
Miért van az, hogynálam nem akar elindulni a realtemp?Nem egy bonyolult progi, de még sosem nyilt meg nekemÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz Ace Ventura #1191 üzenetére
Megoldódott.A vistat nem szereti nálam a 2.70-es verzió.Egy újabb már simán megy.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
zeorsdfd
senior tag
Az miért van, hogy az Everest a CPU hőmérsékletre 102 fokot mond, míg a magokra külön-külön 32-32-32-őt? Ja, ez húzással 8450-es megy 2572Mhz-en egy GA-MA74GM-s2h lapon. Tuning nélkül meg 80 fok. (26-26)
-
Tom07
csendes tag
Sziasztok mit gondoltok erről a hűtőről? [link]
e8400-ra lenne
-
zsolt1129
addikt
válasz Ace Ventura #1192 üzenetére
Vista alatt, jobb egérgomb, futtatás rendszergazdaként. És az újabb verzió is működni fog.
-
trevis26
csendes tag
Sziasztok! Buék mindenkinek! Lenni pici problémám.2 napja kikapcsol a masina, mert túl melegszik a procim. Ezt írja cpu over temperature error, biosban és pc probeban is 90fok fölé szalad. 2 éves a konfigom. A proci Intel Celeron D 356, alaplap Asus p5gz-mx, memo 512 ddr2 kingmax, vga Asus en6200tc512, a táp trust 370w még garisok csak a proci nem. Vat dö fak isz disz?
-
Diego2002
tag
Üdv!
Egy haveromnál szintén nagyon melegszik a processzor. S478-as Celeronja van, 2Mhz+, pontosan nem tudom.
Alapból 65 C-fokon megy a gép, és érdekes módon akkor kezd el melegedni akár 85-90 fokig, amikor vinyóról vinyóra másol a gép (legalábbis én ilyenkor vettem észre).
Megnéztem a vinyót és UDMA-5 módban megy (nem PIO-ban) vagyis nem ezért van...
A ventik mennek, bár a bios chipjének ventije nem ment mikor odaértem, kézzel kellett meglökni, de utána már ment, viszont akkor is meleg volt a proci...
Mi lehet a gond?
..::Diego::..
-
nagyúr
válasz trevis26 #1197 üzenetére
Eddig rendesen működött? Nem volt szétszedve? Hűtő venti nem romlott el? Mikor volt utoljára pucolva? Feszek, tuning?
-
trevis26
csendes tag
Nálam semmi tuning nem volt, 2 napja puccoltam, amikor először meghalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest