Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecniii
tag
Sziasztok!
Eddig mindig Everest-tel mértem a proci hőmérsékletet,és a CPU 19-20 a magok pedig 40-42 fokon mozogtak terhelés nélkül. Most feltettem a Real Temp-et és a magokra 33-35 fokot ír. lehetséges ez? most melyiknek higgyek?giga EP35-DS3, Q9300, és notcua NH-U12P (még nincs húzva)
-
balupunk
csendes tag
Halihó!
Vettem egy Lian-li PC-A06 típusú házat. Átpakoltam bele mindent (Asus M2N-E, Geil ultra 2gb 800MHz, AMD 64 X2 6000+ Thermaltake TMG A2-es hűtővel, CoolerMaster 700W-os táp, 8800GT Accelero S1 rev2 hűtővel, két HDD. A házban van elől egy 12 cm-es-, hátul egy 8 cm-es venti.
A gép alapjáraton netezés, letöltés, fórumozás közben 49-51 fokos cpu hőmérsékletet mutat. Ha elkezdek játszani, akkor COD4 közben ez az érték simán felmegy akár 74-80-fokig 100%-os ventisebességnél. Sztem ez kissé sok. Mikor leveszem a ház oldalát, ontja magából a hőt. Mi az az érték amíg ezt normálisnak vehetem, mert a gyártó 55-70 fokot ír maximumnak.
(Hűtő cserénél szépen letöröltem a paszta maradékot és úgy raktam fel az új hűtőt, szóval a felhelyezéssel nem lehet gond.) -
nagyúr
válasz Fecniii #1251 üzenetére
A 19-20 fok alapból hülyeség, hacsak nem egy hűtőházban ülsz. A másik érték reálisnak tűnik egy lakószobában.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
sultansmith
senior tag
Sziasztok!
A gondom a következő:
Adott egy brisbane mags 5200+ x2es proci, gyári hűtővel. Nincs húzva. Everest mérési adatai a következők: CPU 82 C, 1.mag: 22 C, 2. mag: 12C. Ez micsoda dolog? Lehetséges ez egyáltalán? Higyjek én az everestnek?Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
nagyúr
válasz sultansmith #1255 üzenetére
Mi az Everest-ed verziószáma?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz sultansmith #1257 üzenetére
Legfrissebbel azért próbáld meg.
-
potkem
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy egy 2 magos procinak mennyi az optimális hömérséklete? Egyben és a magoknak külön mi az ideális? Nekem GIGABYTE alaplapom van 2.2 DUÁL COR 2 procival. Az alaplapi cd-én mellékeltek egy EASYTUNE 5 nevű programot. Ezzel elértem azt hogy a ventilátorom állandóan forog 900-as fordulaton, és ha terhelem a procit nő a ventilátor sebessége is.Régebben nem ment állandóan csak egy bizonyos hőfoknál bekapcsolt majd le állt. Az EVEREST most 11-20 fok között mutatja a tálcán. Előre is köszönöm. -
nagyúr
Mien proci, mien frekin, mien órajelen, mien lapban? Dobdj fel egy Realtemp-t, vagy egy HW Monitort, és azzal nézd a hőmérsékleteket!
-
malac012ko
csendes tag
Hello. Mi a véleményetek erről a proci maghőmérsékletről.[link] Gyári hűtővel van használva.
-
nagyúr
válasz malac012ko #1261 üzenetére
Nézd meg pár másik progival is, mert nyilván nem valós a 6-12 fokos hőmérséklet.
-
wombation
tag
Crysis Bechmark közben CPU hűtő leáll----->Proci 90fok pikk-pakk
"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."
-
ZüD
tag
sziasztok,
nagy gondom van:
a64 6000+ procim van amit egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro "hűt".
a procim everest szerint terheletlenül(csak a letöltés megy) 75fokos!
úgy, hogy le van véve az oldala.Reggel óta van bekapcsolva...
eddig ezüst pasztát kentem a hűtő alá, de tegnap letöröltem és vékonyabb rétegben vittem fel rá a réteget, hátha túl vastagon egyenetlenül volt felhordva.Semmi változás.
Help pls.!!kinek hány fokos a proci így?normális ez?
Ja és ami a legkeményebb:
tettem egy probát, hogy hány fokos ha terhelem....
nos 68-69fokos kb 10perc super pi után.
ez milyen már?
ja és nem csak everest mondja ennyinek a hőfokot.illetve tényleg forró a hűtőm
segíccsetek
frissítettem alaplapi biost is a biztonság kedvéért.
ja és nem tudom használni a cool n quiet funkciót sem...mert sosem annyira hűvös, hogy visszavegye a ventifordulatot...
remélem érthető voltam, és köszi ha valaki segít!!!
üdv
off?
tuningról nem is álmodozok...
on -
zsolt1129
addikt
Ez tényleg érdekes,hogy alapon melegebb,mint terhelés alatt.Jól feltetted a hűtőt? Inditsd el a Pime-ot vagy Super Pi-t és közben fogd meg a bordákat,hogy melegek-e. Ha nem akkor megvan a probléma. Ha igen,akkor ott szerintem a szenzorok mérhetnek félre mivel kizárt hogy alapórajelen ne hűtené le a Freezer.
-
exception
aktív tag
Ez az Intel Burn Test ez vad progi,Prime az semmi ehhez képest,terhelve 63 fok,bár a 4500ös 3ghz-n megy alapfesszel,szerintem ez egy jó eredmény,Artcic Freezer 7 van rajta.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
ownStylee
csendes tag
Üdv! Valaki tudna max 12k-ért jól kinéző cpu hűtőt egy amd A64 6000+ra?
Jó lenne ha ledes lenne!Life 4 Feketeasztal!!!~ feketeasztal.mlap.hu
-
jabá
tag
Üdv!
Nem tudom jó helyen járok-e? Ha nem, igazítsatok útba.
Kérdés: Tudja valaki hova és hogyan kell elhelyezni előlapi szabályzó proci hőmérséklet érzékelőjét? -
Stirbi
addikt
üdv all
e2200 asom van alapfeszen tuningolva 2,9-ra a cpu magok idleben 25 fokosak és 100% loadban pedig 45fokos(5 perc orthos után) alaplapom pedig 35 fokon van + - 1 vagy 2 fok , vélemények?
amugy egy artic cooling freezer 7pro hüti a cpu-t -
syl5
őstag
Sziasztok!
Az alábbi konfiggal rendelkezem:
Asus P5GDC-Pro lap
Intel P4 Prescott 2,9 Ghz 3,2 re húzva, Coolermaster hűtéssel
1,5 Gb DDR2 667 ram
Nvidia Geforce 7600 GT 256 mb, Zalman hűtéssel
Codegen 400W táp
+1 DVD író, + 1 160 as Seagate vinyó
+ van tettem még a ház hátuljába egy ventit, azt a szabvány ventit(10 vagy 12 cm átmérőjű nemtom)A ház, amibe van elég régi, kb vagy 6 éves.
Nos a cpu hőmérséklet értékei a következőképpp alakulnak:
alapjáraton: 30-35 fok körül
járatva: 55-60 ra is felugrikÉs fűt is rendesen a gép, ha megfofom a ház tetejét rendesen meleg...
Szal ezek normális értékek szerintetek, vagy esetleg nem elég jó a szellőzése ennek a háznak?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
nagyúr
Anno a Prescott-om 3.2GHz-en nem nagyon jött lejjebb 70 foknál, igaz, gyári hűtővel, kb. zárt házban.
-
syl5
őstag
Hmmm
Eleinte nekem is úgy indult, de ekkor már tényleg nagyon forró volt még a ház is.
Ekkor kikapkodtam belőle a felesleges cuccokat(kb olyan volt,mint a mesékben amikor a kocsikat szerelik; ez sem kell--->>hátra dobtam, ez sem, stb ), + jól kiportalanítottam az egészet+ meg kiszedtem hátul a bővítőkártyák lemezeit, +egy venti még a házba; és így ugrott is lejjebb vagy 10 fokot, így lett 55 -60... -
ownStylee
csendes tag
esetleg egy ienre gondoltam: [link]
Life 4 Feketeasztal!!!~ feketeasztal.mlap.hu
-
Herendhy
csendes tag
Nekem egy Acer Travelmate 4520-as laptopom van, az adatai: AMD Athlon 64 X2 TK-55 1800MHz proci, 1GB Ram.
Az utóbbi időben lehetetlen vele játszani, 10-15 perc után minden elkezd szaggatni, rengeteg mindenre gondoltam, mi lehet az oka, most ott tartok, hogy valószínűleg nagyon melegszik a CPU. Lefuttattam egy tesztet EVERESTel, terhelés nélkül 41C volt, terhelve felment 90Cig. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet ennek az oka és hogyan lehetne megszüntetni?
Előre is köszi. -
Herendhy
csendes tag
A Real Temp sajnos nem támogatja a processzoromat. Másra már nem tudok gondolni ami a szaggatást okozhatja, a windowst újratettem ,a legfrissebb driver van mindenhez, vírus nincs a gépen és semmi olyan program ami esteleg lassíthatná.
A régebbi hozzászólásokat olvasva arra gondoltam egy pasztázás megoldhatná a dolgot, de nem tudom mennyire tanácsos notebookokat szétszedni. Csinált már esetleg valaki ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz Herendhy #1287 üzenetére
AMD Dual Core Optimizert tedd fel mindenképp.
A Játékokra rátérve. Ugyan arról a játékról beszélsz ami alatt eddig minden oké volt?
A Notit alá szoktad támasztani, hogy a szellőzése megfelelő legyen? Esetleg + hűtőpad? (játékhoz nem árt, de elég lehet ha alátámasztod is)
Játék és felbontások, milyenek és mekkorák? -
Herendhy
csendes tag
Dual Core optimizer fennt van. A játékok konkrétan a Counter Strike Source és a Day of Defeat Source, eddig 30-40 fps-sel mentek, most 10 perc után leesik az fps 9-10-re. Az alátámasztást próbáltam, 1-2 fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet de ugyanúgy szaggat. Hűtőpad megvételén is gondolkozom, biztos lejjebb vinné a hőmérsékletet, de ahogy nézegettem ezek olyan 5-7 fokot csökkentenek és 83-85 fok még mindig baromi magas.
-
Herendhy
csendes tag
A ventillátor működik rendesen, legalább is jó hangosan.
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár hete iszonyatosan be volt lassulva a gépem. Ma megnéztem a CPU hőmérsékletet is 92 C fokon volt. Szétkaptam a gépet és kiporszívóztam a hűtőbordákat és ventit, és mostmár újra jól működik a gépem, a hőmérséklet is visszament a normál 40 fokra.
Elképzelhető, hogy lett ettől valami baja a CPU-mnak, hogy több hétig így használtam? -
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!
Asus silent square pro-val hűtök egy q6600-at,bevan szerelve a szabályzó,és hiába tekerem fel 80-100%-ra,1100rpm fölé nem akar menni.Van olyan amikor magától lemegy 300alá,és elkezd csipogni.A proci hőmérséklete ilyekor felmegy akár 65 fokig is.Biosban állítani kell valamit hogy ne magától állítsa a fordulatot?[ Szerkesztve ]
FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
-
Gyufaaa
veterán
válasz manutdzoli #1294 üzenetére
Van egy külön beállításm BIOS-ban, hogy automatán szabályozza a ventit. Lődd ki. Biosban megtalálod általában az utolsó menüpont alatt, ahol a hőfokokat jelzi. Tiltsd le.
Andris_2: Ennyi idő alatt nem hinném hogy valami gebasz lenne vele. Nem alacsony a hőfok, de nem is vészes volt.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz manutdzoli #1296 üzenetére
Ez az összes alapból tiltva van és így sem tudod felpörgetni? Hány tűs csatija van annak a hűtőnek? Vagy egy próbaképp kösd rá poti nélkül és állítsd be a biosban a Smart fan-t. Enable/Auto-ra. Ha úgy jó akkor a potival lehet valami. Ha nem akkor próbálj meg esetleg alaplapon cpufan2-es csatiról hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz manutdzoli #1296 üzenetére
üdv használd az alaplapodhoz kapot cd n lévö easy tunet és ot szépen beálithatod a cpu ventidet
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hamis HDD WD40PURX AliExpressről
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini PC
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs