Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
szvsz ez hülyeség.
Az UltraPower-t valóban forgalmazta a Vargáné és Tsa, de NEM ők gyártják!
(ezek szerint, rosszak a thermaltake tápok is, ha a Mistral forgalmazza, mert ők meg olyanok, amilyenek?!)
Terminal fórumon érdemes megkérdezni Salvatorét (kb. 15000 szakmai hsz, szóval nem piskóta a tag), hogy mi a véleménye az UltraPower tápokról.
Én a 360W-ast használtam 2 évig, az égvilágon semmiféle gond vagy instabilitás nem lépett fel soha, és a 12cm-es halk venti sem lett hangos. Neten rá lehet keresni, mind a 360W-sról mind a 470-esről van teszt, ha jól emlékszem.
Csak ajánlani tudom ezt a tápfajtát.
Mr.CsiT"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
válasz warrior28 #154 üzenetére
Szia, sztem azt nézd meg, hogy BIOS-ban mennyinek látszanak a hőfokok, rögtön a bekapcs. után?
Megosztanád velünk, hogy mit látsz Bios-ban a különféle fesz. értékeknél? (5V, 12V, stb..) ..csak kíváncsiságképpen érdekelne, ha nem gond..
mod: stol ''pengébb a táp-témában, az Ő vleménye mérvadónak tekinthető ..
üdv:
Mr.CsiT
[Szerkesztve]"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
warrior28
aktív tag
Egy sima Intel Prescott magos 3Ghz-es proci, alpfeszen hány fokig bírja nem gyári hűtővel?
[Szerkesztve] -
ANT
addikt
válasz warrior28 #152 üzenetére
Vargáné tápot szvsz SENKI nem fog venni tőled (se). Esetleg MrCsiT, mer ő ajánlani is tudja! LOL!
Olvasd el, amit a #160-ba linkeltem, nagyon jól összefoglalja a tápegységekről a tudnivalókat! Amúgy a fesz.értékeidnél a 12V máris karcsúnak látszik, ha az állandó érték, nem csak pillanatnyi.
[Szerkesztve]''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
warrior28
aktív tag
Lehet, hogy még egy ideig megtartom a tápomat, mert egyrészt nincs pénzem újra, másrészt lefuttattam egy teljesítménytesztet 6,5 órán át. Tesztelte milyen a rendszer 100%-os procihasználat mellett. Végig 65-67 fokos volt a CPU, úgyhogy megvagyok nyugodva !
A tápom amúgy az ajánlottba van besorolva...
[Szerkesztve] -
ANT
addikt
válasz warrior28 #162 üzenetére
Az a hőfok 100% terhelésnél még nem olyan vészes, de ha húzni akarod a procit, akkor már lehet, hogy kevés lesz a hűtésed. A P4 tuningos topikban mondták a guruk, hogy arra kell törekedni, hogy tartósan ne kerüljön a proci hőmérs. 70 C fölé.
Há' most akkor nem vargáné az a táp? Mert az tutira nem ajánlott kategória!
-
ANT
addikt
válasz warrior28 #164 üzenetére
Tuningnál figyelned kell a hőmérsékletet, aztán majd kiderül, hogy elég-e a hűtés. De ha most alapon vagy majdnem 70 fokon, akkor szvsz kevés lesz! A Prescotthoz erősen ajánlott valami hőcsöves hűtő, ha tuningolsz!
A táp? Hát ez az Ultra Power most végülis milyen cucc? Vargáné vagy nem? Ha nem az, akkor biztos jó lesz!
-
ANT
addikt
válasz warrior28 #166 üzenetére
Pl.az egyik legtöbbet ajánlott hűtő az Arctic Cooling Freezer széria. Nagyon jó ár/érték arányú cucc, nekem is ilyen van (Freezer4) Aztán vannak ennél brutálabb, de drágább hőcsövesek is (pl.Scythe Ninja) De ha átmész a CPU hűtők topikjába, tudnak neked egyéb típusokat is javasolni.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Calibos
addikt
válasz warrior28 #173 üzenetére
Egy 8cm-is ventire, bilincsel vagy szigetelő szalaggal rögzítesz egy''levegőcsövet'', amit légtechnikai vagy barkácsáruházban árulnak. Ezt pedig rávezeted a CPU hütőre, és ott is rögzíted a dolgot.
Nagyjából ennyi a dolog, persze méretre kell vágnod a csövet. Fontos hogy a venti a levegőt ráfújja a proci ventikre... -
Cumulus
tag
Sziasztok!
Van egy Intel Celeron D 345 3.06GHz/256/533-as procim meg egy MSI 865PE NEO2-P Platinum Edition alaplapom.A proci alapjáraton 44-45fokos,az alaplap 40-41fokos!Szerintem ez nagyon sok!ha játszok pl.Far Cry-al akkor a proci 55-56 fokos az alaplap pedig 45-46fokos. Ez nem sok?? -
Cumulus
tag
UP!
-
Cumulus
tag
Mivan itt senki nem tud válaszolni? De amint látom nem egyedül vagyok aki ezt már észrevette!
[Szerkesztve] -
ANT
addikt
Üdv! Egyrészt szakmai topikban nem szokás up-olni! Másrészt az érdemi válaszhoz kicsit kevés az info. Milyen proc. hűtőd van? Milyen házad van, milyen a szellőzése?
De hogy valamit érdemben is mondjak, a proc. hőmérsékleteid még nagyjából elmennek, szerintem az alaplap hőfok sok egy kissé!''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
törölt tag
válasz kisninja #177 üzenetére
A 66 fok még elmegy kategóriába esik. Nem biztos, hogy a procitól fagy ki. lehetnek ramok is Osszd vissza a ramokat, hogy kizárhatóak legyenek. Adhatsz nyugodtan 1,4 voltot is, akkor stabilizálódik. de persze figyelj a hőmérsékletre. a 70 fokot ne lépje túl mert az már az az egészségtelen kategória. a max amit adhatsz, jó hűtés mellett, az 1,5 volt
A 85 fok az már nagyos sok, az az abszolút határ, ahol még károsodás nélkül kikapcsolható a proci. Inkább a biosban állítsd be 75 fokra a hőhatárt, a biztonság kedvéért.
a muszály az muszáj magyarul -
Bubuverke
csendes tag
hali
a 930-ast gyári hűtővel meddig lehet húzni?
[Szerkesztve] -
Caniggia
tag
Srácok, szerintetek az Intel 940-es 3,2 ghz dobozában levő hűtő megfelelően hűti a procit terhelés alatt is pl: játék közben vagy vennem kell majd jobbat? Most vagyok vásárlás előtt, mégis mennyi hőfokon üzemel egy ilyen Pentium D?
-
Zull
senior tag
válasz warrior28 #184 üzenetére
uuu iglu 5070 nagyon gaz huto... azzal ellentetben hogy hangos meg szarul is hut... volt ill van ienem, de hat a hajamra kenhetem, gyaro kúlerrel elorrebb vok... amugy sztem a cpu-nak adhatsz 1.457V-ot, a gyari koolerem ennyit elvisz meg 100% terhelesen is... Hat min 3.8Ghz-ig ki tod huzni, de eddig mind1ik elm1... De akar a 4.2-ot is elerheted egy jo atlagos 630-al (nekem nem atlagos, meg a 3.9Ghz-ert is meg kell kuzdenem...
-
Firefox13
csendes tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok és csak érdeklődni szeretnék, hogy mi az ideális hőfok a egy 2800MHz-es AMD procinak és hogy elég e neki a gyári hűtő ha pl. játszani akarok egy ''izmosabb'' játékkal.
Ui.: a házban lesz egy plusz 8cm-es ventillátor és a tápot is egy 12 cm-es táp fogja hűteni.
Előre is köszönöm! -
Zull
senior tag
válasz warrior28 #188 üzenetére
Egy egymagos procinal elviszi 1.475V-on (sajat tapasztalat) innentol mar csak attol fugg mennyire tuningbarat a geped... (az 1.475V az maximum ugy 75C°, ami meg nem gazos hosszutavon se, bar kerdeses van e progi amivel ezt hosszutavon kihasznalod, mert game nem hasznalja ki az fix) Amugy karosodni csak attol tudna ha elfustolne, azt meg nemtud, mert 85C°-on bekapcsol a maglassulas, a proci vedelmi mechanizmusa, es ezert leallitja a gepedet... a tulhajtas es az ezzel jaro homerseklet csokkenti az elettartalmat a procinak ugyan, de ezt kepzeld mondjuk hogy 50 ev helyett lesz neki 10, addig meg boven elavul... Bar nehez idotallosagrol szamadatot adni, mert meg egyszeruen meg nem telt el annyi ido hogy kideruljon mikor halnak meg ... Merthogy ennyire jol birjak...
-
warrior28
aktív tag
Most jöttem közben rá, hogy a gyári cooler még korábban tönkrement... így maradt a mostanim! A hőmérsékletem most 100%-os terhelésnél kb. 60-65 fok körül van tuningolva, alapfeszen (3,6Ghz). Kérdezném, hogy ha beállítom ezt a feszt amit írtál, akkor meddig húzhatom és nem-e füstöl el a proci ettől a fesztől? Ezen a feszen melyik az a freki ami ideális és stabil? Esetleg FSB feszét nemkéne emelnem? Bocs a sok kérdésért...
-
warrior28
aktív tag
Lehet, hogy a lapom nem elég jó? Mert 3750 Mhz körül már instabil. Bár a feszt nem vittem arra amit ajánlottál, csak egyel lejjebb...
-
Zull
senior tag
válasz warrior28 #193 üzenetére
Hat figy, 1. lapfuggo hogy mennyit mer... 2. sztem nyugodtan adhatsz neki ennyit, ha nekem a gyarival birja, akkor a tieddel is birni fogja 3. a maglassulas bele van epitve a prociba, tehat ha levenned a hutot a procirol akkorse menne tonkre csak leallitana magat, tehat nem tudod elfustolni, csak ha nagyonnagy feszt adsz neki, de ezt az alaplapod relative meggatolja... A tuning meg sokretu, nagyon sokmindentol fugg, szal nem hinnem hogy annyi a vege...
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.