Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Egy 2016-os 800 oldalas ICND1 Cisco doksit olvasok, ahol a lecke végén a teszt kérdezi:
5. If POST completes during the startup of a Cisco Device, and there is no configuration file, what does
the router do?
A. It reboots
B. It initiates 'setup'
C. It creates a configuration file with default settings and boots that.Majd megválaszolja a végén: 5. A
Szerintem meg B. Ugye itt nyomdai hibával állunk szemben?
-
crok
Topikgazda
válasz Proci85 #13151 üzenetére
Két lehetőség van: vagy a kérdés rossz vagy a válasz.
- vagy a kérdés eredetileg az, hogy "If POST completes during the startup of a Cisco Device, and there is no
configurationIOS file, what does the router do?" és akkor az A a helyes.- vagy a válasz rossz és amúgy ja, B.
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Köszönöm a választ. Tudom kicsit banális kérdés, de a teszt kérdésekből azt látom, hogy nagyon bit szinten rákérdez a dolgokra. Nem győzöm félmondatonként értelmezni ezt a nyomorult szöveget. Többször ott rejti el a választ, a leckéhez tartozó quizben meg rákérdez
Szóval, ha a 800 oldalt nem is fogom bötüről-bötűre bevágni, legalább az összes quiz válaszát érteni szeretnémEz a Training360 CCNA bootcamp tanfolyam előtt küldött felkészítő pdf. Training360_ICND1v3_StudentGuide.pdf
Interconnecting Cisco Networking Devices, Part 1
Student Guide Volume
Version 3.0Láblécben: © 2016 Cisco Systems, Inc. Interconnecting Cisco Networking Devices, Part 1 (ICND1)
Szóval hivatalos anyagnak tűnik, azért fura, hogy hibás, de most már biztos, hogy az, mert annál a leckénél 7 kérdésre 6 választ ad.
Ez is rossz:
Which of the following is the correct command syntax for a Cisco router?
A. Router#trace route 192.168.1.1
B. Router#traceroute 192.168.1.1
C. Router#tracert 192.168.1.1
D. Router#trace 192.168.1.1Válasz: 6. A
Szerencsére volt egy 2960, 881G ahol validálni tudtam a választ.Jó lesz fenttartással kezelni ettől kezdve a válaszait
Nem tudom, nem probléma, ha néha beküldenék 1-2 problémás kérdést? Bizonyára más is tanulhat belőle.
Nem vagyok sík, de eddig mikrotikeztem, a cisco világa új nekem, tehát nagyon alap hálózati kérdésekkel nem fárasztanálak titeket.[ Szerkesztve ]
-
soma314
tag
válasz Proci85 #13154 üzenetére
az a dühítő, hogy egy ilyen kérdésnek nem értem a szakmai relevenciáját
eleve az IOS logikája olyan, hogy ne kelljen karakterről karakterre megtanulnod a syntaxist, azt kell tudnod, hogy mit csinálsz és a megfelelő helyeken használni a tab-ot és a kérdőjelet
én például soha életemben nem gépeltem végig a traceroute-ot
maximum annyi információt adhat, az illetőről, hogy ha sokat látta és melyik az ismerősebb az illetőnek
szerencsérére a vizsgákon emlékeim szerint nem az ilyen jellegű kérdések domináltak
-
FecoGee
Topikgazda
Lefujtak a majusi CCDE practical vizsgat mert kihozta a vizsgakerdeseket egy dumper ceg -->
https://orhanergun.net/2017/05/may-2017-ccde-practical-exam-cancelled-details/
-
olloczky
senior tag
válasz FecoGee #13156 üzenetére
Azért ez durva. Ahogy a cikk is írja többen már a repjegyet és hotelt is lefoglalták.. Amúgy nem hiszem, hogy a szövegben említett 200 vizsgázójelölt közül sokan nyúltak volna eme segítség után. Aki idáig eljut és expert vizsgát akar tenni abban szerintem van annyi, hogy saját erejéből akar ezen átlépni (Feco meg is tudsz erősíteni szerintem ). Jó nyílván 1-2 mindig van aki kiskapuzik.. bár lehet túl naiv vagyok
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
crok
Topikgazda
Néhány napon belül a Rockstar Wireless Networking kiad egy INGYENES Wifi traininget (CCNA/CWNA szint):
https://mrncciew.com/2017/05/11/rwn-free-wireless-training/
Regisztráció:
https://wifitraining.com/register/ -
kowika87
tag
válasz FecoGee #13156 üzenetére
Hat ez kemeny. A srac aki ma ment volna a vizsgara legkozelebb aug 29.-en mehet. Azert ez 3,5 honap csusztatas, atszervezni a tanulast, megbeszelni a melohelyen ujra...
Pont tegnap nezegettem az idopontokat mert lassan ki kell tuznom a datumot, nem tudom hogy reagalnek le egy ilyet. -
crok
Topikgazda
~~ FUN ~~
Ezt most így itthagyom..
https://www.reddit.com/r/Cisco/comments/2o619f/would_someone_please_explain_succinctly_what_the/
-
soma314
tag
válasz olloczky #13157 üzenetére
nem szabad elfelejteni, hogy az expert vizsgáknak nincs előfeltétele (szerintem sajnos): nem kell hozzá sem valid, sem lejárt professional vagy associate tanúsitvány.
a Világ meg nagy, az emberek meg sokfélékez meg expert, de design-ner vizsga, amit nem tudom pontosan hogyan zajlik, de úgy tudom elképzelni, hogy kevésbé gyakorlatias mint a IE vizsgák laborja, ezért azt feltételezem (lehet hibásan) hogy könnyebben lehet braindump-olni is
a baj az, hogy megint azok szenvednek mindettől akik kemény munkával készültek a vizsgájukra, illetve azok akik kemény munkával szerezték meg és minden ilyen botrány nyilván csökkenti a vizsgájuk elismertségét
-
FecoGee
Topikgazda
válasz soma314 #13165 üzenetére
A CCDE az EGYETLEN Cisco vizsga amit nem lehet dumpolni. A CCIE-kat sem teljesen, mert azert tudni kell mi hogy van, de kerulnek ki topologiak, kerdesek. Leteznek papir CCIE-k sajnos, ha olvasgatjatok a neten, van aki meg a BGP best path selection-t sem tudja stb.
A CCDE Practical olyasmi amennyit tudok rola mint egy fa struktura. Adsz valamire egy valaszt es a kovetkezo az alapjan megy tovabb. Olyasmi mint a kalandjatek. Kivalasztod hogy mondjuk MPLS VPN-t hasznalnal es a kovetkezo reszben mar ez alapjan jon a kerdes. Ha mondjuk mast jeloltel volna mas szitu jott volna. Szo mi szo nincs hozza dump. Eddig legalabbis nem volt. Most volt, le is fujtak a vizsgat. Nekem ez szimpatikus. Persze cumi egy hettel elotte, lefoglalt hotel, repjegy stb. De allitolag jobban ertekelik hogy nem sutik majd rajuk a papir CCDE jelzot. Szimpatikus ez a hozzaallas. Jo dolog ez a design. Egyszer el tudnam kepzelni hogy nekiallok tanulni arra is . CCDP is tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
Azt se felejtsuk el hogy nem mindenki erdeklodesbol csinalja ezeket. Azt mondja a fonok, hogy kene CCIE mert arra jar a discount, meg abbol lesz a Gold Partnership. Emberunket rohadtul nem erdekli a CCIE de ki lett adva hogy kene. Es remeljuk sosem megy at. De allitolag India, Kina futoszalagon termeli ki oket.
-
crok
Topikgazda
válasz FecoGee #13167 üzenetére
Ez volt az a thread amiben anno írták, hogy bezárták az egyik (Indiai asszem') vizsgaközpontot mert annyi visszaélést fedeztek fel (utólag..) hogy boooorzasztó.. ja a link már access deny-ol erősen.
Reggel gyakorlatilag az emberek kezébe nyomták a tesztkérdéseket.. Emlékszel Feco pl. hogy 2012 körül milyen ugrásszerűen megnőtt a CCIE-k száma? Na, ekkor lett a sok indiai CCIE.. meg mindenfélemás.. úgy mentek vizsgázni az emberek hogy gyakorlatilag nyaralni mentek, nem viccelek, munkatársak is így mentek ki. Aztán volt olyan, aki tőlem tudta meg hogy hogy működik az FLP és a "sebességfelirmerés" ethernet kapcsolatnál.. no comment (CCIE könyv első fejezet).
-
FecoGee
Topikgazda
Igen, de most is brutalis novekedes van. Mikor en csinaltam ket eve egy honap alatt 400 uj szamot adtak ki, ugy, hogy abbol 1.5 hetig zarva volt a Cisco az unnepek miatt... Lehet ezt azzal magyarazni hogy sok uj track van es ezert no ennyire a szam, meg hogy regen ennyien nem akartak CCIE-k lenni. Ez igaz. De erosen benne van a dump is.
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #13171 üzenetére
Ez elég komolytalan hozzáállás a Cisco részéről.
Miért nem vezetik be CCNP szinten és afölött a szóbelit vagy a real-time vizsgafeladatot fizikai eszközön?
Egycsapásra kitisztulna ez az egész rendszer.
Inkább csináljanak negyedannyi vizsgaidőpontot, de legyen megszűrve rendesen a banda.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Zola007 #13172 üzenetére
CCIE labor szinte minden nap van. CCDE van csak ritkan. En azt gondolom hogy ha meg ismeri is valaki a kerdeseket, akkor sem biztos, hogy az eleg lehet. Most mar azert hatalmas tshoot es konfig topologia van. Regen meg tshoot sem volt, csak 6 router 4 switch. Masreszrol igazad van, jobban kellene szurni. Regen erre voltak a vizsga elotti beugro kerdesek - amiket szintem kihoztak .
A CCIE Written eleg nehez lett. V4-nel nem emlekszem hogy ilyen orult kerdesek lettek volns. Meg peticio is indult hogy a v5.0 egy szar. Allitolag az 5.1 jobb, arrol meg nincs tapasztalatom. Az is a halalom, mikor typo van a vizsgan a kerdesben. Es szinte mindig elofordul.
Jovore ugyis recert megint, akkor meglatjuk milyen az 5.1. Hacsak nem huzok egy mereszet es nyomok egy Wireless Writtent . De szerintem marad az R&S, ugyis felejtek sajnos azokbol a technologiakbol amit nem hasznalok. -
Viktorius94
csendes újonc
válasz FecoGee #13167 üzenetére
Egy kicsit én is hasonló cipőben járok, kiadta a főnököm hogy tegyem le a CCNA vizsgát hogy nagyobb profitjuk legyen ha elküldenek munkákra. Igazából semmi gondom nincs ezzel, egyetemen is hálózat mérnöknek tanultam és jó ötletnek tartom ha van konkrét szakmai tudásom/papírom, úgy hogy szivesen teszem le a vizsgát, az ICND1 már meg is van. Viszont itt ICND2-be sokkal mélyebb meg részletesebb dolgok vannak a könyvben, amiket nehezebbnek találok és elgondolkoztat hogy merjek-e válalkozni a CCNP a későbbiekben...
Ha meglesz a CCNA-m és utána ebben fogok dolgozni évekig akkor utána is "kezdőnek" tekintenének? Vagy esetleg van valaki aki nem ment tovább CCNA-ről CCNP-re és nem feltétlen érzi ennek a hátrányát?
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #13177 üzenetére
a közös cél (céges) az két vagy több személyes cél (saját fizetés) szummája
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
zsolti.22
senior tag
Megvan a CWTS Most jön a CWNA.
-
zsolti.22
senior tag
válasz FecoGee #13181 üzenetére
Háát sok kérdés volt, amire nem tudtam hirtelen rávágni a választ. Bakker, olyan kérdés is volt, hogy melyik a helytelen erre meg arra a célra...ha az ember a kérdést nem olvassa el alaposan, akkor még a válaszok segíthetnek, de ez milyenmá' Amúgy totál ebbe a fórumba való téma
-
crok
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #13186 üzenetére
Van lejjebb.. shared drive-on levő file-t az ügyfail nem tudja csak read-only módban megnyitni (nem tudja menteni..) - a router átírja a csomagokat hogy read-only legyen a file, prio1 jegy.. nyomtató a fekete-fehér nyomtatványokat 4x gyorsabban kezdi nyomtatni, mint a színeseket.. a router biztos hátráltatja a nyomtatási forgalmat.. a router.. hátráltatja..de ha ez nem elég, akkor még info, hogy a user és a nyomtató közti forgalom csak egy L3 switchen megy át, fel se jut a routerig mert már az L3 switchen route-olva van.. de hogy az nem jut eszébe, hogy a színes nyomtatás 4x több adat is mert 3+1 szín nyomtaásáról van szó, nem pedig csak 1.. folytassam? : D
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #13193 üzenetére
Csak hogy legyen mára mégegy.. de szedegethetek még.. szóval ügyfail kérés: mikor az eszköz elveszti az áramot (teljesen.. nem (csak) redundáns táp esetén a kieséskor..) akkor küldjön egy SNMP trap-et arról, hogy elvesztette az áramot.. és jön azzal, hogy dehát van olyan (olvasta egy blogon) hogy Dying Gasp és hogy az *pont* erre való, és hogy nem megy.. küldi is a linket nagyvidáman hogy "hohhó, látodám, én megmondtam hogy a cisco oldalán ott van hogy van ilyen! Ménemmegy!!!???!?!?444négy".. aztán az emailt még el se olvastam, jön a call invite 5 perc múlvára.. azonnalmagyarázzammegmiértnemmegy.. és akkor ott a callban kell elmagyarázzam, hogy az *nem* a szaros 800-as meg 1900/2900/3900-as routereire (=szóval nem az ISR G2-kre) vonatkozik hanem *speciálisan* az ASR903-ra vonatkozik, és még hozzáteszem, hogy a Dying Gasp support a Cisco portfólió összesen - írd és mondd - 5 eszköze által támogatott funkció.. és screenshare-en kell megmutatnom a cisco.com feature navigator-ban hogy mi támogatja ezt a funkciót.. de még akkor is hajtja hogy látja de nem érti miért nem megy akkor az ISR-eken.. és még ezek után ki kell neki fejtenem, hogy amúgy sincs semmi értelme, mert a rack-jei amúgy is szarul vannak összerakva, nincs UPS, ha a táp elszáll akkor minden alól elszáll, a router alól, a switchek alól, a WAN eszközök alól.. minden alól.. még ha a router csinál is egy packet-et és kiküldi.. meg fog az érkezni vajon a down/down WAN interface-en keresztül?! De volt már másik eset is amikor a cisco oid lookup tool mondta hogy "itt ha nulla van akkor nem lesz statisztika az interface-en, *PONT* - és nem hiszed el de SR-t kellett nyitnom rá hogy "deménem?".. és akkor most engem nézett első körben hülyének a TAC hogy le is írtam hogy a dokumentáció szerintem nem támogtott amit akarok akkor mi ez a kérdés hogy de akkor miért nem megy.. vagy hogy lehet megoldani hogy menjen.. mikor le van írva hogy nem fog menni mert nem úgy van az SNMP engine megírva.. áh.. mindegy is.. eléggé lefárasztanak az ilyenek.
-
Zola007
veterán
Személyes véleményekre lennék kíváncsi, nem vitaalapnak szánom, jöhet priviben is
A lényeg, hogy lassan 1 éve csinálom estin az infot, mikor jelentkeztünk, arról volt szó, hogy 80%-ban hálózatok és windows server, mellé egy csipetnyi webszerkesztés és programozás. Nem így lett.
Jelenlegi felosztás nagyjából
- hálózatok 20-30%
- C# 20%
- html 20%
- adatbázis 20%
- php, javascript 10%Én megértem, hogy muszáj munkaórát csinálni az adatbázis és programozás tanároknak, de nem lehet mindent egyszerre, mert a vége az lesz, hogy mindenből tudunk valamit, de egyikből sem eleget.
Jelenleg úgy érzem, hogy magánúton többre jutottam volna, ha csak hálózatozok a Wendell könyvből.Ezt már egyszer eljátszottam a molekuláris biológiával, ott is beleraktak minden sz_rt a képzésbe. "értettem" egyetem végére a földtantól kezdve a meteorológián, biokémián, szövettanon, állattanon, növénytanon, atomfizikán át genetikán keresztül a bioinformatikához is, csak éppen önmagában egyik sem hordozott piacképes tudást, hogy versenyre keljek az álláspiacon a célzottan képzett vegyészekkel, gyógyszerészekkel.
A kérdésem az lenne, hogy a fenti témákból mi az, ami a hálózatos munkakörökben esetleg kiegészítő területként előkerül vagy amiről egyénileg azt gondoljátok, hogy a következő 5 évben lehet belőle profitálni a Cisco-val karöltve és jó kiegészítő kompetencia lehet az álláspiacon?
Mert 1-et vagyok hajlandó megtartani mellé, a többire nem fogok ezentúl bejárni, tanulok helyette inkább Ciscot[ Szerkesztve ]
-
soma314
tag
CCIE RS irásbelire készülőknek lehet érdekes, hogy az INE-nél felkerült pár Evolving Technologies témájú videó is.
Még nem néztem meg őket, de ha a szokásos minőség, akkor igen hasznos lesz!Ez összesen nincs másfél órányi anyag, de az egész Written 5.1 VOD sorozat is csak 31 óra 18 perc.
Én személy szerint nagyon örülök neki, mert még mielőtt előfizettem a CCIE RS Bundle-re írtam is nekik, hogy lesz-e ilyen témájú anyag és mikor, valamint, hogy azt majd ugye nem kell külön megvenni.
Akkor nem hitegettek külön időponttal, de annyit írtak, hogy folyamatban van és ha lesz, akkor az része a bundle-nek, tehát nem kell érte külön fizetni.
Mivel még azt sem írták, hogy egy éven belül lesz ezért gondoltam, hogy lerázós duma, de nem meglett![ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
válasz soma314 #13199 üzenetére
Koszi az infot, ez tenyleg kiraly .
Sokan irnak jot Russo altal kiadott doksirol is, a ketto egyutt remeljuk eleg lesz.
Szerk.: evolving technologies minden trackben van, ezert minden CCIE Written-re keszulonek jok lesznek a videok.
Mikorra tervezed a labort?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest