Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz TheProb #13006 üzenetére
Eloszor nezd meg, miden stackport OK -e es teljes -e a gyuru (nem lehet -e split-brain ahogy crok irta).
>sh sw stack-ring spee
Stack Ring Speed : 32G
Stack Ring Configuration: Full
Stack Ring Protocol : StackWisePlus>sh sw stack-ports
Switch # Port 1 Port 2
-------- ------ ------
1 Ok Ok
2 Ok Ok
3 Ok OkHa igen, egyszerre egyet kihuzva nem lesz gond.
-
TheProb
veterán
válasz FecoGee #13007 üzenetére
sh sw stack-ports-ot néztem tegnap, ezt írtam is.
Viszont a sh sw stack-ring spee-t akkor megnézem majd még. köszi.Bár gondolom megint vagy nem lesz semmi az egészből, vagy megint az egyik nagyokos fogja majd megcsinálni, hiába foglalkoztam megint én a témával, meg az utánajárással...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Rambovits
senior tag
válasz TheProb #13008 üzenetére
Ebből is tanultál. Én is akkor tanulok új dolgokat, ha rá vagyok kényszerítve, hogy utána nézzek valaminek. Magamtól nem veszem a fáradtságot, most erre keresem a megoldást, hogyan vegyem rá magam a tanulásra
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
TheProb
veterán
válasz FecoGee #13010 üzenetére
Jeleztem már, este, termelés leállása után meg is csinálom. Mondjuk 2 kébelt felcserélni nem egy nagy szakmai diadal. Itt a jóval komplexebb bravúrjaimat is lesz@arják, szal...
Most hallom, hogy az egyik seggnyaló, inkompetens hülyegyereket msot fizették be hálózatmérnöki tanfolyamra, de meg se fordult a főnök fejében, hogy nekem is szóljon, holott tudja, hogy ez a téma érdekel...
A másik gyerek meg olyannyira kompetens, hogy nála a broadcast cím=a default gw-el...Na mindegy.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz FecoGee #13013 üzenetére
Azt nemtom, lehet ez csak valami gyorstalpaló és nem hivatalos/vizsgával záródó tanfolyam.
Amúgy már számtalanszor próbáltam proaktív lenne és hasznos/újító tippeket adni. Vagy se szarják vagy még le is csesznek, szal érdekesen viszonyulnak itt a dolgokhoz. Amint meglesz a diplomám, húzok el innen, mert már elegem van, hogy az inkompetens seggnyaló körbe van ugrálva, aki meg folyamatosan javítana, fejleszteni akarna és utánajár mindennek meg szarba sincs nézve.de elég a rinyából
-
TheProb
veterán
válasz FecoGee #13017 üzenetére
Pesttől eddig nagyon óckodtam, nem bírom a sok embert és a zsúfoltságot. De mostanában kezd kicsit meglágyulni a szívem, ilyen tekintetben...
Majd diploma megszerzése után kiderül, mit hoz a jövő.(#13018) crok : Áh.
-
kowika87
tag
Ma is tanultam valami esti mese kovetkezik.
Adott 3 site + DC. Provider VPLS service-t ad minden site-ra kiveve egyet ahol egy WAN router van es ehhez csatlakozik be a 4. site DSL-el. Eddig static route volt a DSL es a WAN device kozott. A WAN router redisitribute-ol OSPF-be ami alatt VPLS fut mindenki boldog. De a provider fejleszti a halozatot es migral MP-BGP-re. Namost ez azt eredmenyezte hogy az osszes Type 3,5,7 LSA megkapta a Downward bitet es a DC ugyan latta az LSA-kat de RFC szerint ezeket nem hirdeti a route tablaba (Loop prevention). Site Down. Erre van par megoldas de sajnos egyik sem a legjobb vegul a VRF-Lite capability lett endegelyezve es mindenki boldog amig a provider nem csinal valamit amirol nem informalja az ugyelet
Tanulsag 1: Ne hasznaljunk ospf-et PE-CE kozott.
Tanulsag 2: Lehet imadkozni hogy a provider ne leakeljen at valamit ebbe a domain-be mert akkor aztan lesz vigadalom.Nagyon jo lecke es tanulsag volt igy CCIE keszules kozben Erre felindulva megprobaltam csinalni egy VPLS cloudot EVE-ben es hibatlanul mukodik CSR routerekkel.
-
TheProb
veterán
Sikerült minden faszán, köszi még 1x.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz kowika87 #13020 üzenetére
Igen ez az OSPF szabaly enterprise-n belul VRF Lite eseteben is tud gaz lenni, capability vrf-lite a megoldas erre. De igen, jobb lenne BGP az ISP-vel nektek. Az OSPF ide nem annyira idealis szerintem se, a superbackbone szamomra mindig egy megeroszakolt megoldasnak tunt.
-
FecoGee
Topikgazda
olloczky fórumtárs megírta az új téma összefoglalónkat, ha van ötletetek, mit tegyünk még bele, jelezzétek! Köszi olloczky!
-
olloczky
senior tag
Orulok ha segitettem mar latom is mi maradt ki. Peldaul a vue.com ahol vizsgaidopontot lehet foglalni
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
balazssoma92
csendes újonc
Sziasztok!
Új vagyok a témában, szeretnék egy CCNA tudást elérni. Ncore-ról leszedtem egy 2016-os CCNA könyvet,
CCENT-CCNA ICND1 100-105 Official Cert Guide (Wendell Odom)
Wendell Odom - CCNA Routing and Switching 200-105 Official Cert Guide Librarymeg
1,001 CCNA Routing and Switching Practice Questions For Dummies - Clarke, Glen E
című ellenőrző könyvet. Elég lesz ennyi, ha ezeket végigcsinálom?
-
TheProb
veterán
válasz balazssoma92 #13028 üzenetére
Azt az ncore-t nem kéne megemlíteni, mert nyakleves jár érte...
-
zsolti.22
senior tag
Még ennyi se kell, elég kidumpolni az egészet és lehet menni vizsgázni.
@all: ha jobban ráérek, kicsit adnék átfaragnám a topic összefoglalót.
[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
A Wendell Odom konyvekkel jol megalapozhatod a tudast, de azert sok Packet Tracer labort is csinalj melle, illetve olvasgass cisco.com doksikat is.
-
crok
Topikgazda
válasz balazssoma92 #13032 üzenetére
Neked kell ( : De használd a keresőt mert lett összeszedve egy csomó ( : Vas nem kell feltétlenül de szerintem ajánlott.
-
quby
őstag
Hi all!
Qos-t laboroznék. Kellene valami traffic generator
UnetlabEve-hez. A legjobb az lenne ha mindent tudna egyszerre voipvideoemailtorrenthtmlbulkroutingszarok....
Mondjuk valami kis linuxocska, vagy ilyesmi. Ha valakinek van ötlete ne tartsa magában...[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
crok
Topikgazda
-
kowika87
tag
Volt szerencsem elozo melohelyemen nyomkodni, ez egy kulon szakma basszus. Erdekes viszont switcheket / routereket tesztelni vele. Pl 2x 10G multicast data-val megkuldessz egy eszkozt es hogy birkozik meg vele QoS/CPU/memory load stb, vagy hogy megy at a data tele ACL-t interfaceken. Jo cucc de maga a chassis tobb 10k dollar es abba nincs linecard...
-
crok
Topikgazda
válasz kowika87 #13042 üzenetére
A linkelt leírásban azért elég részletesen leírtam hogy hogy kell az iPerfet használni ( : mondjuk angolul, mert kollegáknak könnyebb így.. multikulti ugyebár.. de megfelelően felparaméterezetten néhány session-el elég bonyolult dolgokra képes. Na xChariot.. az tényleg nagyon jó móka, én spec. nagyon szerettem. De igazad van egyébként, az egy külön munkakör ezt kezelni. A Miercom teszteket akkor gondolom ismered ( : Mondjuk a Miercom nem ezt hanem a Spirent-et használja.
-
FecoGee
Topikgazda
iPerf-fel win7 alatt figyelni kell mert a Windows visszaszinezi DSCP0-ra a csomagokat, tok mindegy hogy te mit allogatsz az iPerf-ben. Csak szolok, en jartam mar igy. Registry hack meg mmc tokoles kell hozza hogy menjen rendesen. XP alatt megy frankon minden gond nelkul.
-
Viktorius94
csendes újonc
Halihó,
OSPF anyagot tanulom és laborozom, érdekelne hogy a Multiarea mennyire nepszeru az icnd2 vizsgában?
Az oldalon ezt írja:Configure, verify, and troubleshoot single area and multiarea OSPFv2 for IPv4 (excluding authentication, filtering, manual summarization, redistribution, stub, virtual-link, and LSAs)
Na már most ha a zárojelben valo dolgok nincsenek benne akkor mi marad? Mit kell pontosan tudni a multiarea-rol?
-
kowika87
tag
válasz Viktorius94 #13046 üzenetére
Hat ez egy jo kerdes, gondolom a tudni kell konfigolni leaf-spine-leaf szabaly alapjan, DR, BRD election, ABR, ASBR roleok. A TS erdekes pl ha nem kell tudni az LSA-t olvasni. OCG-be mi van rola?
-
thefiroo
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy nektek milyen tapasztalataitok vannak a Ccna-val ?
Piacképes szakmát szeretnék tanulni és anno suliban tanultunk ciscot és tetszett .
Azt olvastam hogy erre a vizsgára akár otthon is fel lehet készülni , ami fontos lenne számomra mert nemigazán tudok visszaülni iskolapadba.
Kezdőként egy Ccna-val milyen fizetésre számíthatok ?
Angoltudással rendelkezem .
Könnyen el lehet helyezkedni ?
Tanácsokat is szívesen fogadnék.
Előre is köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest