Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz KillHates #299 üzenetére
Titeket azért ez tipikusan nem érint túl keményen: javitásnál felrakod, megy/nem megy, a statisztikai minta leginkább egyelemű.
Gyártásnál a selejtarány, az merőben más tészta...
Ugyanakkor fentebb a konkrét esetben valós hivatkozási alap az MSL követelmények be nem tartása.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
nagyúr
Hát, igen. Bárhogyan is nézzük, azért a mi munkánk is kisipari jellegű, ezért igazodni kell a szabványokhoz. De azért azt megemlíteném, hogy egy-egy ic-nél, azért nem hiszem, hogy ilyen jellegű metódusra lenne szükség, ezek az adatok inkább a szerelt panelekre vonatkozik; meg is említi, hogy az SMD érzékeny a párásodásra. Szerintem lehet hivatkozási alap, de én még a 22 éves pályafutásom alatt, nem találkoztam olyan új IC-vel, aminek pont a párából adódó nedvesség tett volna be; pedig kaptam már olyan IC-t aminek fehér volt a korróziótól a golyók az alján. Ment az uh mosóba, átmostam izopropil alkohollal majd egy órára a szárítóba. Inkább a PCB és azon belül is a rétegátvezetés, aminek a végét jeleni a pára vagy akár egy csepp folyadék...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
robick5
tag
válasz mobileman #302 üzenetére
Az ilyen fóliaszakadás lohasztó tud lenni ,de beugrott egy meg esett történet.
"Volt egy munkatársam,neki volt egy kőműves /nem mindíg józan/ szomszédja,drótkerítés van a telkek közt.A kőműves kutyája mindíg kirágott egy nagy darabot belőle,majd átjárt a kollégámhoz.Egyik nap látta,hogy kinn van a kertben a szomszéd,szóvá tette neki,kellene valamit csinálni a kerítéssel,erre átgondoltan kicsit dülöngélve /az alkohol mámorában/ felemelte az ujját,majd ennyit mondont aaa majd becsapom misunggal...."
No erre a lapra ugyanezt mondaná..........
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
Rive
veterán
válasz KillHates #303 üzenetére
Erről a fajta PCB hibásodásról meg én nem tudok semmit: gyártásnál ugye leginkább zsir új nyákra mennek az alkatrészek, ha pedig később jön vissza valami, akkor az meg már nekünk egyelemű minta.
Az MSL viszont eredendően kifejezetten az alkatrészekre vonatkozik ebben a formában. Reworkkal/kész panelekkel kapcsolatban is nem a nyák, hanem a felrakott alkatrészek miatt kerül elő, már amennyire én tudom.
Amúgy amig be nem sz*ptuk azt a rossz sorozatot, addig itt se volt ennek az egész MSL dolognak semmi hagyománya... Bezzeg azóta...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mobileman #306 üzenetére
Láttam, csak vicceltem.
Dél körül jönnek a gépekért, utána tiplizek hozzád a microsSMD-vel szívni. Hátha.
Ja, megjött az alkatrész szállítmány a T9300-asoddal és jött új kijelző is a Lenovo-ba, ha nem sikerülne a Tiéd.[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Érdekes, jó tudni ezt is Köszi az infót
"Amúgy amig be nem sz*ptuk azt a rossz sorozatot, addig itt se volt ennek az egész MSL dolognak semmi hagyománya... Bezzeg azóta..."
Az kemény lehet... Melyik cégnél nyomod?
-
Rive
veterán
válasz KillHates #311 üzenetére
Melyik cégnél nyomod?
Az nem téma itt
Már megyek is, PH-relevánsan csak némi alap forrasztgatásban vagyok jelen, BGA-ban kifejezetten nem, szóval további jó beszélgetést/füstölgést
Illetve, mert sokan kérdezik: Intel fogalaltokkal foglalkozik valaki közületek? Tudtok néhány nevet/nicket?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FuckeR19 #314 üzenetére
Amikor leveszem a korrodált alkatrészt, csak akkor mosom át alkohollal, hogy az esetleges vizet még le tudjam mosni. Aztán már csak a mosófolyadékba megy bele. Utána szárítom. Néha a BGA-zó gépben, néha csak a radiátoron.
-
nagyúr
válasz FuckeR19 #318 üzenetére
Semmi hókusz-pókusz. Nagyon sok esetben nem is mókoláson múlik az egész, hanem a felhasznált anyagok minőségén; lehet kapni flux-ot: 2.000,- ért és 66 ezerért is. Szerinted melyikkel röhejesen egyszerű dolgozni?
-
Benji77
aktív tag
Én már kipróbáltam 5-6 fajta fluxot, de a legjobb az Amtech 559.
Eredetit csak a TME-nél lehet találni. Bruttó 3500Ft körül van a kis tubusos.
Már én is csak ilyet használok.
Lehet itt mesélni a többiről. Ez a legjobb. Ennyi. -
-
nagyúr
Általában az RS780-as enged el. Elég szokott lenni neki egy reflow az esetek 90%-ában. Nehogy bevidd a fehérvári kutyaütőkhöz!! Sárváron van Robick, vagy Pesten; Mobileman, Benji Kiskinhalason, Fucker Pécsett, illetve én Tökölön. Tegnap csináltam meg pont két ilyen gépet.
szerk: hazudok, mert az egyik nVidiás volt
Így, jól be kell bugyolálni a NB/GPU-t, hadd főjön meg mire lejár a garancia!! Ha megcsináltattad, akkor egy hűtés-modding sem fog ártani, ha nem akarsz az első nyári melegben megint BGA-zásra költeni...
[ Szerkesztve ]
-
FuckeR19
senior tag
válasz KillHates #335 üzenetére
Kösz az infót de nincs annyi fölös pénzem, hogy kísérletezés miatt beruházzak 1re. Most hogy mondtad rákerestem, srác egy elég szép kis gyűjteménytől akar megszabadulni. 200K+ az ára gondolom.
Nem ebből szeretnék "megélni", csak érdekel a téma és jelenlegi kis állomásom fejlesztgetem, tanulgatom.Különben újragolyózás esetén minden IChez van stenciletek vagy univerzálissal is össze tudjátok hozni?
Ha befut egy gép a szervizbe amiről kiderül hogy vga hibás egyből újragolyózzátok vagy újramelegítéssel próbálkoztok?hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
Benji77
aktív tag
válasz KillHates #331 üzenetére
"Általában az RS780-as enged el. Elég szokott lenni neki egy reflow az esetek 90%-ában. "
Én is több Asus K50,K51 lapost javítottam már. Szerintem a reballing elengedhetetlen+hűtés javítás.
Alapjáraton 50-60C a chipset hőmérséklete.
Mondjuk én 90%-ban inkább golyózok, mint újraforrasztok. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest