Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Gabesz87 #6347 üzenetére
Innentől akkor nem ajánlom a Philipset az ügyfélszolgálat miatt.
OneBlade-et vettem, kint volt a weboldalon hogy 50% kedvezmény az első cserepengéből. Regisztráltam, írta közben hogy jogosult vagyok a kiterjesztett garanciára. Ki is írta a végén hogy 0 hónap garancia van rá. Köszi.
Ügyfélszolgálat azt mondta emailben kapom a kupont. Azóta is kapom.
Két hét után rákérdeztem mégis mi a helyzet, mert kaptam egy hírlevelet, hogy vegyek OneBlade-et és 50% kedvezményt kapok az első cserepengéből ha regisztrálom...
Adtak egy kupon kódot messengerben és elnézést kértek.
Nem használtam fel mert közben nem találtam annyira jónak a OneBlade rendszert hogy még elköltsek rá tízezreket.
Szóval ha ennyire nem működött a kiterjesztett garancia a regisztrációkor (nálam május 30), nem hinném hogy hivatkozhatnak rá hogy mi hibáztunk...
-
Scale
őstag
válasz #85578752 #6339 üzenetére
Amúgy rájöttem hogy egy próbát megér majd hétvégén ez de hosszabb távon a 25ml-es cappuccino nem járható út számomra, kell bele a töltet azért rendesen hogy érezzem a törődést
Viszont azon is gondolkodtam hogy az se lehet mindegy hogy milyen a pl 2.8%-os tej, én most tartós aldis uht-sat használok, de magában ízlelve a különböző tejeket eléggé el tudnak térni egymástól ezek. Na de majd próbálgatom.A tejhabositot ti milyen rendszerességgel mossatok el, rakjatok be a mosogatogepbe? Mert belegondolva, mindig marad benne tej és pont azon gondolkodtam ezzel kapcsolatban hogy valszeg sose lesz úgy hogy nullára szívja ki a gép, szóval most így pár nap után beraktam mosni.
-
Steady74
addikt
Sziasztok. 200-250k között keresek céges irodai környezetbe, napi 10-12 kávé készítéséhez automata kávéfőzőt. Mik ajánlottak? Latte, Capuccino kötelező elem. Köszi
-
törölt tag
Nagyon sokat számít a tej, de szubjektív, nekem pl a Mizo valahogy nem annyira jön be, a Spar UHT 3.5-es (Alföldi) elég jó, meg a Lidlben a 3.6-os Zselici se rossz. Piacról is próbáltam igazi tehéntejet, de az valahogy elnyelte a kávé ízeit, 4 körüli zsírtartalommal csak valami halvány kis füstösség jött át a kávéból.
-
Radványi
aktív tag
válasz Kiskutya #6346 üzenetére
Igen én is úgy érzem, most már túl vagyunk néhány főzésen.
Elsőre nagyon erős aromát főzött, de szerintem sikerült nekünk megfelelően beállítani.
Most már a DeLonghi is 2 év garanciát ad.
Vásárláskor megkötöttem 24.000-ért még +3 évet. Szerintem megéri azért 5 év hosszú idő, fő a nyugalomEsetleg a rendszeres tisztítással mik a tapasztalatok, melyik részegységet milyen gyakran érdemes takarítani? Elegendő a használati útmutatót követni?
-
Gaben92
őstag
válasz #85578752 #6359 üzenetére
ENA 8-at én nem vinnék irodába, mondom ezt ENA 8 Touch tulajként lassan egy év után.
Maga a gép jó, nincs panaszom rá és mi napi 7-8 kávét iszunk fele-fele espresso/cappucino arányban. Takarítani se vészes mert valahogy sikerült olyan anyagból összerakni Juráéknak, hogy ha heti egyszer elmosod a csepptálcát akkor konkrétan súrolni sem kell, a folyó víz lehozza a tálcában lerakódott barna szmötyit (céges Melittát súrolni kellett mindig).
Ami miatt nem vinném irodába az a víztartály. Praktikus, hogy oldalt van viszont több embernek sikerült már letörnie az alapot amire a tartályt teszed. Ez ugye oldalra lóg ki a gépből és ha a a tartályt nem leemeled tekerés mellett hanem próbálod “kifordítani” mint ahogy több négyszögtartályos gépnél kell akkor az alap megfeszül és el lehet reccsenteni. Otthon ezzel nincs gond, ketten vagyunk és mindketten figyelünk rá, hogy ha levesszük akkor emeljük, de egy irodában ahol jönnek-mennek az emberek tuti lesz valaki aki nem figyel. Erre mondjuk megoldás a kancsóból töltés és csak szűrőcserekor tartálylevétel, de azért gondoltam megemlítem.
Amit még érdemes tudni, hogy az RFID-s Claris Smart szűrő amit a gép használ 50L átfolyást bír amit 12 kávéval egy hónap alatt simán ellő az ember ha sok a tejes ital. Kíváncsiságból ránéztem a maintenance counterre, 2011.11.11-én vettem a gépet, jött vele egy Claris Smart Mini filter, azóta hétszer cseréltem (mindig normál méretűre) legutóbb pont két napja. Szóval 9 hónap 6 normál és egy mini szűrővel napi 7-8 kávé mellett.
De amúgy maga a gép mesés, nem adnám csak egy nagyobb Juráért.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
ToBeY
nagyúr
Vajon latte machiato/cappucino-hoz a 80ml kávé sok?
Csak mert most 60ml lőttem be,de kevésnek érzem amennyi kávét ad a gép. -
Scale
őstag
Delonghinál amúgy belőni a tejes italok kávé mennyiségét pontosan csak úgy tudom hogyha egy pl mérőpohárral kimérem, addig engedem bele a kávét amennyit akarok? Útmutatóból ez jön le de hátha van rá valami precízebb megoldás
@mpo, konzumpro: köszi, hétvégén elmegyek veszek 1-2 különböző tejet aztán kipróbálom
[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
Múltkor csináltam az új Philips gépem el 2 db Lattet több tejet tettem a tartóban és szépen tele rakta a 3 dl-s bogreket tejhabbal. Most fele mennyiséget raktam a tartályba mivel egy adagot akartam csinálni. Na most ugyan úgy hagyva a baallitasokat csak fel bögrevel nyomott ki és ott hagyta a többi tejet persze csak fele annyi tejet öntöttem bele mint múltkor. Miért?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Osynho
addikt
Üdv!
Delonghi Dinamica 350.50 esetében a kávé hosszát (víz mennyiságét) lehet valahogy programozni? Használati nem segített.
-
lala666
senior tag
válasz Gaben92 #6365 üzenetére
Nekem egy Jura z6 van, de nem vennék mást már Jura helyett. Az tényleg érdekes, hogy semmi nem ragad a tálcára rá amit a víz nem hozna le. Nagyon más anyagból van mint más márkáknál.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Beni2360
félisten
válasz Dee Dee #6375 üzenetére
Vagyis akkor a kis csőben nincs elég ellenállása (nyomása) a tejnek. Tehát ki nem fogja majdnem uresre üríteni. Mergembe a maradékot bele öntöttem a pohárba úgy is forró volt. köszi a választ.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Dee Dee #6375 üzenetére
Na kiválasztottak a felső mennyiséget, tele töltöttem a tartályt, pont tele lett a pohár. Nen is kellett a mennyiséget állítani.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Amikor valódi tejet javasoltam (valahol), mert én északi lehetek, mert bírom, akkor a laktóz-intolerenciára hivatkoztak, hogy miért nem.
Nekiálltam Harold Mcgee: On Food and Cooking könyvének, biztos, hogy végigolvasom (Google segítségével).
Most tudtam meg, hogy van laktáz enzim tabletta, így lehet valódi tejet is inni.
"A laktóz-intoleráns tejrajongók pedig már magát a laktózemésztő enzimet is megvásárolhatják folyékony formában (egy gombából, az Aspergillusból állítják elő), és közvetlenül fogyasztás előtt adhatnak néhány cseppet bármely tejtermékhez."Ha érted, akkor már elavult.
-
veterán
Sziasztok! Van itthon több használtan vásárolt automata kávéfőzőnk is, nem vagyunk nagyon megelégedve az ízzel amit nyújtanak.
- Jura S7-et javíttatni kéne, a kazánnál kifúj
- Rotel Adagio A277, sztem sima hagyományos Saeco belsős
- Siemens EQ.5 ez el van téve tartalékba, sztem ez is hagyományos Saeco mechanikás
Tehát ez utóbbi kettőnek jobbról kivehető központi egysége van.
Már rengeteg féle kávéval kipróbáltuk őket, lehet a szemcsemérettel kéne valamit kezdeni vagy én nem tudom.
Meg van hagyományos Szarvasi is itthon.Arra gondoltunk el kéne ezeket adni, és abból venni egy karos tizen báros gépet. A frissen örlés nem lenne gond, van itthon fűszerörlőnk, de persze lehet idővel egy dedikált darálót szerezni.
Van valami best buy gép ami fantasztikus kávét főzne a hatalmas nyomás miatt, extrém tarós, stb?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Osynho
addikt
válasz rasotamas #6379 üzenetére
A karos gép és külön daráló mindenképpen jó ötlet, ha a kávé íze az elsődleges szempont (a fűszerőrlő nem tudom micsoda pontosan, de több, mint valószínű, hogy kávé őrlésére csak korlátozottan alkalmas). Viszont a hatalmas nyomás inkább káros, mint jó dolog egy normális gépnél. Annyira, hogy pl egy Gaggia Classicnál a nyomás csökkentésével szokták kezdeni a módosításokat.
[ Szerkesztve ]
-
szcsabaa
csendes tag
Sziasztok
azt szeretném kérdezni a különböző árkategóriás gépek közt mennyi a különbség a lefőzött kávék minősége közt, vagy inkább a több beépített programot, kényelmi funkciót és azt kell megfizetni hogy jobban bírja a napi több kávé lefőzesével járó terhelést?
például van most ez a spar kupongyűjtős delonghi magnifica ecam 293.61 130ezerért ami funkciót tekintve elégnek tűnik nekem. Ehhez képest egy 200 ezer körüli delonghi/philips/saeco gépből jobb lesz annyival a kávé hogy megérje ha nem feltétlen kellenek nekem az extra funkciók -
törölt tag
válasz szcsabaa #6381 üzenetére
Legtöbbször szolgáltatásokat kell megfizetni, vagy a kivitelt, hogy lemezzel bevont a műanyag ház, nagyobb kijelző, színes kijelző, érintőképernyő, aminek pedig a kávéhoz is van köze az pl. a két termoblokk, amivel egyszerre tud tejet gőzölni és kávét főzni, italválasztékban a drágábbaknál van cafe latte ahol először kávét főz aztán gőzöl tejet.
Vannak gépek ahol nem csak egyféle tejhabot lehet gőzölni, van ahol erre belül van egy szelepsor ami beállítja a tejhab levegősségét. A kijelzős gépeknél már ml-re tudod beállítani a mennyiségeket, változó hogy mennyire működik konzisztensen.
Anyagminőséget illetően írják a többiek hogy a Juránál nem probléma a zaccos víz öblítése a tálcából, ez is lehet szempont.
De a lényeget tekintve egy egylövetű gőzcsöves műanyag automatával is lehet jó cappuccinot készíteni. Meg egy drága géppel is lehet pocsék kávét főzni. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Kávé ajánlásokat szeretnék kérni Egy Philips automata kávéfőzőm van. Ti honnét szoktatok frissen őrölt szemes kávét rendelni? A blendektől sem zárkózok el, de inkább a savasabb, gyümölcsösebb, kisebb koffeint tartalmúakat preferálom. Viszont a feleségem nem, így csak visszafogottan legyen savas
-
Real_Necro
veterán
válasz #85578752 #6382 üzenetére
Nekünk a Primadonna ESAM 6600 egyelőre tetszik. Elégedettek vagyunk a minőséggel. Igaz, használtan jött, ki akartunk otthonra próbálni egy automatát, de 48-ért egyelőre ajándék volt.
Most cappuccinos poharat vadásznék alá, mert a korábbi ikeás talpasok nem férnek oda... Van valami ajánlott üveg (esetleg duplafalú), ami nem kerül darabonként is annyiba, mint 3 darab ikeás?
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Real_Necro #6384 üzenetére
Sparban van most Delonghi akció, 270ml-es üveg duplafalú egy pár 3200 plusz 10 pont.
Nekem 4Home-ok vannak, több méretben, de a 270 túl sok. Ami nekem bevált a 150ml-es innen, a kép nem a valós terméket mutatja, inkább úgy néz ki mint a 310-es, hosszúkás. -
Real_Necro
veterán
válasz #85578752 #6385 üzenetére
Legtöbbet cappuccino-t iszunk, azzal a Nescafé-s piros bögre színültig van, az meg kb 220ml. Tehát a 150ml-es kicsi lenne.
Sparba nem igazán járunk.Szerk.: ja, asszony kikötötte, hogy legyen füle, nehogy kicsússzon.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Beni2360
félisten
válasz Real_Necro #6386 üzenetére
Ilyen jó lenne? Csurig 2, 5 dl.
A legmagasabbra állított tejszinttel és a kávéval csurig töltötte persze a hab kicsit össze esett mire a kép elkészült.[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz Real_Necro #6386 üzenetére
-
Real_Necro
veterán
válasz Beni2360 #6389 üzenetére
Igen, de gondolom ez nem dupla falú... bár le tudok mondani arról is. Szóval ilyenből kellene egy szettet vennem, 4-6 darabot.
ToBeY:
Tartok tőle, hogy erről lemaradtam...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz markussandor #6394 üzenetére
Pörkölt.
-
Osynho
addikt
válasz Real_Necro #6392 üzenetére
Ma is láttam a lidlben.
-
ToBeY
nagyúr
válasz Real_Necro #6398 üzenetére
08.06 volt akcióban [link]
-
Osynho
addikt
válasz Real_Necro #6398 üzenetére
Győri vagyok, de szerintem máshol is kell lennie. Vasárnap vettem egyébként, de még ma is volt belőle, nem is kevés
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest