Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csemberlen
őstag
Szervusztok! Eddig egy Saeco Intelia gépem volt. Most újat kell vennem. 200 alatt mit javasoltok, nem baj ha cauccinot nem tud.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Bossi
őstag
Esetleg erre valaki?
A három gép közül melyik az ajánlott?
delonghi eletta plus
delonghi perfecta easytronic plus
Rotel Adagio 732
köszönöm. -
Osynho
addikt
Néztem ezeket a folyadékokat (DM-ben is van saját márkás), nem tudom, hogy jobb-e ilyet használni, mint sima citromsavat? A tejsav alapú megoldások elvileg a legbiztonsagosabbak, az ilyen olcsóbb vízkőoldóknál annyit látok, hogy citromsav, tejsav keverék, arány nincs megadva. Lesz baja a gépnek, ha citromsavat oldok fel és azzal vízkőtelenitek? Delonghi Dinamica 350.50.
-
Feco6595
újonc
Kíváncsiságból a Philips oldalán bejelöltem az 1200 és 1224 összehasonlítását. Az áron és színen kívül egy különbséget vélek felfedezni, amit nem is tudok hová elhelyezni..
A tejtartály mérete az 1200-nál ki van húzva, míg a 1224-nél XL van bejelölve. Milyen tejtartály? A 2224-nél szintén XL -
Dr. Szilikát
őstag
https://media.flixcar.com/f360cdn/Philips-3899078-ca6700_99_pss_.pdf
Szerves savak keveréke szerintem segít a fémtiszta felület kialakításában, tehát amit a bojler acélcsövének belsejében nem látunk. Úgy lehetne elképzelni, hogy csak citromsavval esetleg nem lesz olyan fényes a felület, visszamaradhat ez-az. Keverékkel meg talán jobbak az esélyek a tisztaságra.
Annál is inkább, mert a vízkő, bár nagyrészt kalcium- és magnézium-karbonát, de kisebb arányban vannak egyéb összetevők is, amitől a lerakódás lehet makacsabb, problémásabb.
Mindamellett a Krups is megelégszik egyszerű citromsavval:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_5100-5100.html
-
Feco6595
újonc
válasz #85578752 #6555 üzenetére
Nem tudom hogy ezek a kávé-tea- italautomata vizek milyen ásványanyag tartalmúak lehetnek, árban 5 literes kiszerelésben 500 Ft-ért kapható a szomszéd utcában. A keménységre elhasználom majd rá a géphez adott mérőcsíkot. Hogy mennyire éri meg, azt majd a családi kávé fogyasztás eldönti, majd számolok.
-
Feco6595
újonc
Többszöri rákérdezés után a MediaMarkt ügyfélszolgálat közölte hogy a kuponos Philips EP1224-es gép max októberi szállítással lesz. De van az áruházban DE-LONGHI Magnifica S ECAM 21.117.W. 108.000 Ft-ért. Segítséget kérnék hogy ezt esetleg érdemes-e helyette?
Köszi előre is. Vagy a fekete 99.900 Ft-ért.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Esperto gépbe kinek milyen kv jött be? Segafredo t nyomtam eddig de valami karakteresebbre gondolnék.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Két gép között kellene vàlasztanom de nem tudom melyik lenne a "jobb" a kettő között.
De'Longhi Eletta Evo ECAM 46.860.B vagy
De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.BSzerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Segafredo t nyomtam eddig
De melyiket?Pár kg Lavazza Espresso Qualità Oro-val kezdtem, de túl savas a 100%-ban arabica miatt.
Tchibo Espresso Sicilia Style volt a következő pár kg.
Most a Segafredo Espresso Casa következik, ha elfogy a Tchibo, (mert nem volt Segafredo Passione Espresso, amit a sötét pörkölés miatt választottam) .
A gép Philips.A Segafredo Espresso Casa nem olyan keserű, mint a Tchibo Espresso Sicilia Style, de nem zavarna, ha olyan lenne.
Segafredo Espresso Casa
Arabica és Robusta
Aroma: 4 / 5
Testesség: 5 / 5
Intenzitás: 5 / 5
Pörkölés: KözepesSegafredo Passione Espresso
Arabica és Robusta
Aroma: 4 / 5
Intenzitás: 5 / 5
Pörkölés: SötétSegafredo Zanetti Intermezzo Una Pausa di Piacere
Arabica és Robusta
Aroma: 3 / 5
Intenzitás: 3 / 5
Pörkölés: KözepesSegafredo Selezione Espresso
Arabica és Robusta
Aroma: 5 / 5
Testesség: 4 / 5
Intenzitás: 4 / 5
Pörkölés: Közepes-SötétSegafredo Selezione Arabica
100%-ban arabica
Aroma: 5 / 5
Testesség: 4 / 5
Intenzitás: 3 / 5
Pörkölés: Világos-Közepes[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
dethroner
veterán
Hello!
Van valaki Saeco Picobaristo SM5479/10 tulaj?
Öblítésről mit tud mondani? Nálam másfél éves gép egy cseppet sem öblít kifelé, mindent csak be a csepptálcába. Mindenkinél ilyen szarul működik? És aztán ott az előáztatás közbeni vízcsepegés Egyszerűen nem lehet az espresso gomb megnyomásakor odarakni a poharat, mert egy csomó vizet belenyomna.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
sepsi0
őstag
válasz dethroner #6577 üzenetére
Szia!
Nekem fehér volt/van.
Idővel ugyan ezt produkálta. Miután lecseréltem a tömítéseket és kapott kávéolaj és vízkőmentesítést, egy ideig jobb volt, de nem olyan, mint új korában. Sőt a tejhab se volt olyan, pedig kapott új tejtartályt is... Most pedig behalt benne az egyik motor. 2,5 éves, 3x szervíz, én befejeztem a Philips/Saeco vonalat.
Megfogadtam, amit az elején mondtak, használ felújjított Jura.A Saecoban hamarabb megtelt a csepptálca, mint jelzett volna, hogy ürítsek.
Most van itthon egy csomó alkartrészem a Saecohoz, kaptt új pipát is, van több garnitúra tömítésem, ahhhhIgen, folyamatosan karbantartva volt, megkapott mindent.
A motor palástja tiszta rozsda, majdnem átrohadt.Egy ideig én elengedem a Philips vonalat...
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Nagya21 #6579 üzenetére
Szia!
Van pár DeLonghi háztartási gépünk itthon. Vegyes érzelmeim vannak a márkával kapcsolatban.
Ez a kávéfőző volt a Philips előtt. Van hozzá DeLonghi daráló is. Most is megvan, de valami baja van, csak csöpög a kávé főzéskor, bármelyik darálással. Szivattyú működik, egyszer megcsináltatom, mert szerettük. Vagy a kosár vagy a szivattyú rossz...
Ha igaz amiket a Jura-ról mondanak, akkor maradok a márkánál. Kicsit más kávét főz ízre, mint a Philips. Azt még nem tudom eldönteni, hogy melyik finomabb, talán a Philips...Most egy Jura C-Limited edition-t (C5) vettünk, F90 volt a kiszemelt, de ez lett. A cappuccino fej valami nagyon nagy találmány a Saeco megoldásához képest, nem kell 2-3 naponta szétszedni és kipucolni, közel hasonló eredményt nyújt. Tervezem, hogy veszek egy komolyabb fejet, mert azzal elvileg lehet szabályozni a tej habosságát...
A GLS futárunk mindig, mikor szervízbe vitte a Saecot, kicsit mosolygott rajtam, ő is Jura-t javasolt, elmondása szerint 6 éve van nála egy felújjított C5 hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz dethroner #6577 üzenetére
Volt róla szó többször, öblítés után víz marad a kimenő szakaszban, azt tolja maga előtt a kávéfőzés. Ha kikapcsolható a gépen az előáztatási szünet, akkor is előbb a vízmaradék fog távozni.
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_5490-5490.html
Ezért van az, ha főzünk egy második kávét, akkor már az előző kávé maradéka fog folyni a víz helyett. De ez a jelenség ugyanúgy megvan az egészen más elven működő Krups gépeknél is, hiszen ott is van egy kifolyó szakasz, amiben marad egy kis víz.
Tálcába folyó víz normális, mert amikor öblítés után a főzőegység leválik, az üregeiben maradó víz alul kifolyik:
Öblítés közben viszont, ha jók a tömítések, a főzőegységbe kell menni minden víznek és a kávékifolyón távozni, mert az 1. számú mágnesszelep zár, a nyomás 4 bar fölé nő, emiatt a víz a főzőegység irányába kényszerül, egy rugós szelepen át, zöld nyíllal jelöltem (mármint nem a szelepet, csak az irányt). Noha létezik többféle Saeco konstrukció, talán ilyesmi lehet a tiéd is.
Ha az 1. szelep hibás lenne, akkor a normál kávéfőzés sem kapna elegendő nyomást, ezért is furcsa kicsit, hogy vannak ilyen visszatérő panaszok, ami a régebbi (mágnesszelepet nem tartalmazó) Saeco típusoknál nem volt szokásban. Az meg, hogy a processzor "direkt" kinyitja ezt a szelepet, szoftveres kérdésnek tűnik. De így látatlanban én is csak találgatok.
[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvasás után úgy láttam, hogy összességében a Delonghi márka javasolt belépő szinten, így Mi most egy Delonghi Magnifica 292.81-et rendeltünk a Delonghi oldaláról:
[link]Nem tudom miért nincs kinn ez a termék a saját weboldali keresőjükben, csak egy külső linkről jutottunk el ide, de probléma nélkül meg tudtam rendelni 169 719Ft-ért igyenes szállítással és kávé+tej+pohár ajándékcsomaggal. Várhatóan a jövőhéten érkezik meg.
Úgy látom ez egész elfogadható ár a többi modelljükhöz viszonyítottan.
Először én is egy Spar-os 293.61-et akartam venni, de nem találtam egy ideje sehol sem. Így némi ráfizetéssel ugyan, de pár plusz funkcióval kibővített változatot veszünk.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Dr. Szilikát #6581 üzenetére
Lehet nem írtam le jól, megpróbálom újra.
Szóval bekapcsoláskor az öblítés 100%-ban a csepptálcába megy, ami a gép fél éves koráig nem így volt. Visszaolvastam az itteni írásaimat, kb fél éves volt a gép, amikor előjött ez, addig minden alkalommal volt egy edény a kifolyó alatt, mert az öblítéskor jó adag kijött a kifolyóból. Több mint 1 éve már nem is kell ilyen edény alá.
Aztán mivel az előző napról benne maradt trutyi nem jön ki az öblítéssel, csinálok egy őrőlt kávés üres főzést, azzal kitisztul a kifolyó, eddig nincs baj. De utána ha alá rakom a poharam, és megnyomom az espresso gombot, ugye darál, betölt, áztat, és ennek az eseménynek a végén, még a forró víz adagolása előtt olyan bőséges vizet folyat a kifolyóból, mint régen az öblítés során. Ha alatta lenne a pohár és ebbe menne a kávé, nagyon híg lötty lenne az eredmény. Szóval darált kávés üres főzést használok az előző napi benne maradt trutyi eltávolításra, majd pohár koszos edény marad alatta, espresso gombot megnyomom, darál, betölt, áztat, folyik a víz, majd amikor ennek vége, elkezdi nyomni a főzetet, ekkor kell gyorsan kivenni a koszos vízes edényt és alá varázsolni a poharat, ami már a normál kávé kerül.
Viszont ha ez után egyből főzök egy következő kávét, már nem kell a pohárral bűvészkedni, második darált kávés főzéskor már nincs az előáztatás során vízcsepegés a kifolyón. Amit így viszont nem értek.
Kikapcsoláskor természetesen szintén egyetlen csepp öblítővíz se folyik a kifolyón elől, minden befelé, a csepptálcába megy.
Már tavaly is bevittem egy szervizbe, ott kicseréltek pár gumigyűrűt, amitől eleinte picit jobb volt az öblítés, de aztán újra elszaródott, mint azelőtt. Később még beszéltem a szerelővel, azt mondta várnak valami szerviz kábelre, amivel majd tudnak fw-t frissíteni a gépen, vigyem be egyszer és kicserélik a pipacsőcsatlakozót, ami elvileg más anyagból van, kevésbé koptatja a tömítést. Bevittem, frissítettek fw-t abban a reményben, hogy azzal majd másképp fog öblíteni, kicserélték a pipacsőcsatlakozót, és a gumitömítéseket. Persze semmi se változott. Ott jelezték hogy nagyon vízköves a gép. Ezt furcsának tartom, hiszen másfél év alatt egyszer se jelezte a gép hogy vízkőmentesíteni kell, én viszont többször is megcsináltam önszorgalomból. A gépben mindig benne van a szűrőbetét és mindig kancsóval szűrt vizet öntöttem bele. Napi 3-4 kávét főz, télen pedig ezzel csináltuk a teát. Vízkeménység maximumra állítva, de sose főzött annyi italt 2 vízkőmentesítés között hogy szóljon az időszerűség miatt, mindig magamtól csináltam.
Szervizből hazaérve csináltam vízkőmentesítést, főztem 2 kávét, minden olyannak tűnt, mint általában. Majd másnap nem jött víz át a rendszeren, szerintem levált vízkő dugulást okozott. A szivattyú erőlködött, de hiába. Újra szerviz, de ezt már nem csinálták gariba, megkérték az árát rendesen, azóta működik, főz, de az öblítés, szuszogás, csordogálás változatlanul megvan. Csinálok egy videót, azon majd látod miért panaszkodom.konzumpro De a csatlakozó is volt már cserélve nemrég, a tömítések meg kb 3 alkalommal is.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
törölt tag
válasz dethroner #6584 üzenetére
Nálam volt már olyan pipacső, amivel rosszul zárt a rendszer új tömítésekkel is. A pumpa vagy a nyomásfokozó öregedése is okozhat ilyet, vagy ha üveggolyóra cserélik a kerámia pöcköt, változnak a nyomásviszonyok, több-kevesebb víz jut át a beállított öblítési mennyiségből. Elég sok változó van, segíthet egy ismert működésű kölcsön főzőegység kideríteni, merre van a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy új módszerem az automata beállításához, bár annyira nem új, James Hoffmann is valami hasonlót mondott egyszer. Annyi a különbség, hogy én leveszem az őrlőt minimumra, felveszem a hőfokot maximumra. Utána 20ml-ről kezdek felfelé lépegetni 5 ml-enként. Amikor megjelenik a keserű túlsúly, az üresség, amikor a csersav megöli a felhíguló aromákat, visszalépek 5ml-t és megvagyunk. Hátránya, hogy az adagok olyanok, amilyenek, megfelelő csészét kell találni hozzá, ha cappuccino lesz.
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Van egy Philips 3200 kávéfőzőm. A kávé kifolyó alá rakok mindig egy poharat hogy a tálca minél később teljen meg vízzel. És azt tapasztaltam hogy bekapcsoláskor mindig öblít a pohárba. Viszont kikapcsoláskor 5-ből legalább 3-szor nem. Ilyenkor csak a tálcába folyik ki az öblítés. Van amikor csak 2-3 csepp megy a pohárba.
Kérdésem hogy ez normális? Új korától ezt csinálja de mivel a tálcába mindig öblít ezért eddig azt gondoltam hogy talán direkt ilyen, de már kételkedek benne.Előre is köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
Nálam is ez van, szarul van megírva a firmware (nálam legalábbis), gőzölés után ha kikapcsolom, gyakorlatilag gőzzel öblít, ahelyett hogy csinálna egy hűtőcsapolást és úgy öblítene. Leginkább úgy kapcsolom ki, hogy üresen átfőzöm őrölt módban aztán kihúzom a tálcát és kikapcsolom, hogy ne is erőlködjön azzal a 15-20 ml-nyi öblítővízzel ami át se ér egy zaccos főzőegységen, amikor már nem perfektek a tömítések sem. Új állapotban, amikor még kávét sem látott a gép, új pumpával talán elég az a mennyiség, amit a víztakarékoskodás miatt beállítottak. Elég gagyi, hogy nem működik egy alapfunkció és nem lehet állítani, más típusoknál sem állítható, de legalább megbízhatóan működik. Régi Saecoval nem volt ilyen gond.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz #85578752 #6588 üzenetére
Pumpa állapotától nem függ elvileg, mivel a vízátfolyást méri a processzor, a kis lapátkerekes jeladóval. Továbbá a régi típusok, régi pumpáival rendesen öblítenek. Ezekre az újabbakra szokott lenni panasz.
Tömítés meg vagy jó, vagy nem jó, ki lehet cserélni, de ha rossz lenne, a kávéfőzéssel is gondok lennének, ami nagyobb nyomást igényel, mint az öblítés.
Szerintem az viszont megengedhetetlen, hogy az utolsó kávét hagyjuk beleszáradni, mert idővel eliszaposodhat a diszpenzer, azt másnap öblíteni már késő, nem oldja fel a víz úgy, mint ahogy a még friss kávét szépen kiöblítette volna.
Meg az sem szimpatikus, hogy a diszpenzer tisztításához miért kell szétrobbantani a gépet (az elvet sejtem legfeljebb, úgy gondolták talán, a rendszeres zsírtalanító kezelés megoldja):
https://youtu.be/IlGBzeGVB3k?t=634
https://www.youtube.com/watch?v=4o8_XRGHt6E
A két videó szemlélteti a kialakult gusztustalan állapotokat is. Régi Saeco gépemnél a diszpenzer állapota könnyen megnézhető bármikor és tisztítható is. Így látom persze azt is, hogy az utolsó öblítés elég jó hatékonyan tartja tisztán, nem is kell nagyon gyakran foglalkozni vele.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #6589 üzenetére
Ebből a szempontból szerencsés a Minuto, ki lehet pattintani a diszpenzert, amiben kávé maradhat, csap alatt elöblíthető. A kis szilikoncsőben pedig nem nagyon marad kávé, még rövid öblítéssel sem.
-
Frontiner
aktív tag
sziasztok!
Korábban olvastam és talán be is volt linkelve, de most nem találom.
Azt hiszem német ebay-ről rendelt valaki utángyártott szűrőt (CA 6903), valami 2000 Ft/db áron?
Tudna ebben segíteni az illető?
Illetve van e valami tapasztlat ezzel kapcsolatban. Eléggé húzós már az ára....( 6-7000 kb. mindenhol+szállítás költség)
Köszi[ Szerkesztve ]
IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
Beni2360
félisten
válasz Frontiner #6591 üzenetére
Itt irtam és rendeltem napok alatt itt volt. De még az eredetit használom. Nem kell semmi pluszt fizetni utána.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest