Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pajaca
csendes tag
Nah tegnap megrendeltem a Tchibo esperto-t én is. Végleg megadta magát a Saeco talea ring plus-om. (egyetlen bajom hogy péntekre jön meg :s )A touch panel fözögombja már semmit nem érzékel, több ellenállást nem tudok rakni a vezérlésbe, mert akkor sem lesz jó. Keresek majd egy donort ha lesz olcsón és B tervnek jó lesz majd..... Ha esetleg tudtok rossz Ring plus-os gépet aminek csak a touch panelja jó akkor irjatok rám pls.
-
Kbali
nagyúr
85 lett a vége, teljesen pöpec a gép (Németországból kukázott). Vannak persze apróbb hiányosságok: a víztartály fedeléneka zsanérja törött, meg hiányzik a víztartály kiemelő fogója, de minden egyéb tartozéka megvan. Elsőre teljesen jó kávét főztem vele, szóval elégedett vagyok eddig.
-
törölt tag
Lehet hogy tudsz venni hozzá alkatrészeket és akkor fullos.
-
Zirowe
nagyúr
válasz #85578752 #5054 üzenetére
Szia, megnéztem a linkelt hozzászólást, viszont azóta változott vajon az eredeti link?
Mert nem látom az említett 9x2 és 13x2-es tömítéseket.Illetve másik kérdés, hogy augusztusban beüzemelt lattego aquaclean filterrel, napi 4-5 kávé vegyesen, néha kevesebb, néha több, átlag kb ennyi, és a mai napig kék a jelzés, nem jelzett, hogy cserélni kellene.
Ez normális?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Dr. Szilikát
őstag
Aliexpressen általában úgy listázzák az O-gyűrűket, hogy a főcímben láthatjuk a gyűrűvastagságot, ez esetünkben CS 2mm.
Van még az Inner Diameter és Outer Diameter, persze itt két paraméterből logikusan következik a harmadik.
Ha rámérünk egy ilyen pipacsőre, OD 9 és OD 13 értéket mutat a tolómérő. Ebből következik az ID 5 és ID 9 is.
Ha már szóba került, találtam Krups dugattyútömítést is, akit érdekel:
https://www.aliexpress.com/item/1005001708546299.html
https://www.aliexpress.com/item/1005001708506385.htmlPiros vagy fehér elvileg egyenértékű, megpróbálom most a fehéret, ha már a korábbi fehérek is beváltak. Noha az előzményben szerepelt képhez hasonló berágást tapasztaltam én egy idő után (Saeco), ami illeszkedési hiba lehet bizonyára. Ezért jó időnként ledobni, újat felrakni.
Krups dugattyúra: ID 36 / OD / 43 / CS 3.5 mm.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #5057 üzenetére
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Fallbala83
csendes tag
Sziasztok
Tapasztaltabbakat kerdezném saeco lirika gép -ről mit tudtok mondani
A kavé rész a releváns tejes dolgok nem érdekesek annyira nekem -
törölt tag
válasz Fallbala83 #5060 üzenetére
Olyan mint egy megpimpelt Minuto. Magasított tartályok, kevesebb gomb, butább szoftver, kevesebb gond. A Minuto rendszerű EP3510 automatámban kellett egy plusz nyomásfokozó hogy jó legyen, meg egy üveggolyó is a kerámia henger helyett. Ezeknek köszönhetően nagyon profi kávét főz, valószínűleg a Lirikának is előnyére lenne egy ilyen upgrade.
-
markussandor
senior tag
Végre megtanultam tejhabot készíteni a gőzölő segítségével. Kiderült, hogy nem én voltam a béna, hanem eldugult a gőzkaron lévő pici lyuk :-)
-
Joc24
tag
Sziasztok,
Eljött a vásárlás ideje! :)
Szeretném kérni a véleményetek, hogy vajon milyen kávéfőzőt vegyek. Szemes kávéhoz, legyen rajta habosító de tejtartály nem kell. 120.000 környékén lenne a rászánt összeg. Milyen márkát, márkákat ajánlotok ami ár-érték arányban jó döntés, ha konkrét típusokat tudtok mondani az még jobb lenne! :)
Üdv Joc -
pajaca
csendes tag
-
törölt tag
Az intense és doppio nem működik együtt?
Ha nem jó, küldd vissza amíg lehet és nézz egy legolcsóbb Philipset. Fel lehet tuningolni Talea szintre egy üveggolyóval meg egy SBS nyomásfokozóval... Nekem bevált, az a helyzet, hogy túl erős kávékat főz, feléből tudok egy lattét csinálni ~130-150ml tejjel. Ha csak egyedül kávézok, kénytelen vagyok félretenni felét. Persze lehet hogy ez csak nálam van így, másnak kevés lenne ennyi kávé ennyi tejhez. Ugyanígy vagyok a karossal, de ott 13-16 grammból áll elő ilyen erős kávé, itt nincs több felhasználva 8-9 grammnál.
-
pajaca
csendes tag
Nem is az ereje ami hiányzik. Hanem az íz. De a Talea szar kvbol is jót főzött, így hozzászoktam a jóhoz. Teljesen más ízek jönnek ki a két gépből.
Talea-nak a presszoja is inkább cremas jellegű volt, az cremaban nagyon ott van.Intense-t kiprobalom doppioval hátha bejön.
Amúgy vhogy vmi isteni csoda történhetett mert németből találtam egy vezérlőegységet a taleahoz :) remélem jó lesz.
-
törölt tag
Plusz terhelést okoz és garanciavesztést, nálam már mindegy, így is duplázni kellett a gyorskötözőket ahol azzal rögzítették a szilikoncsöveket, a pipacső csatlakozó túloldalán. Ma cseréltem motort, rozsdás volt, más baja nem volt, az új halkabb. Megerősített kötésekkel nem nagyobb a terhelés mint egy Taleában, de jogos az észrevétel, érdemes ezeket elvégezni mielőtt plusz terhelést kap.
Én a kávégépboltból rendeltem üveggolyót meg rugót is, hogy ne a már széthúzkodott meggyötört gyári legyen. SBS nyomásfokozó ebayen volt a legolcsóbb. -
törölt tag
A Lidl Bellarom Bio-ból most vettem egyet kipróbálni. Több benne az eltérő színű kávészem, régebben eltérő méretűek voltak inkább. Vélemény később lesz, még csak kettőt főztem belőle.
Láttam hogy vannak columbia + brasil és egyéb + brasil keverékek is, nem sok bizalmam volt feléjük. Esetleg próbálta valaki? -
viktorhu
veterán
válasz #85578752 #5071 üzenetére
Én még mindig ott tartok, hogy a bolti kávékból a kilós aldis roast master a legjobb különböző pörkölési fokozatokban (nem a félkilós amaroy). Rendszeresen lehet kapni nem túl régi példányokat. A világosabb változatokat is jól viszi az automata bűvészkedés nélkül, és tisztán arabicából van mindegyik.
-
törölt tag
válasz Mittu88 #5077 üzenetére
A lényeg, hogy szeretnénk segíteni ha valamiért nem sikerül ilyet létrehozni és szeretnéd. Semmi bántás tényleg.
Néha csinálok ilyeneket duplafalú pohárba, de nem szeretem, megöli a tej réteg a kávé cremáját, sokkal jobb előbb presszót főzve, majd tejet habosítva latte artot önteni, így megmarad valamennyi aroma a cremából. (Akár "art" nélkül is)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mittu88 #5081 üzenetére
Aha, így már érthető. Azt tudod csinálni, hogy a cappuccino gombra állítasz be egy testreszabott mennyiséget lattéhoz, ezt csak a legnagyobb mennyiséghez lehet beállítani, a többi gyári értéken marad.
A használati utasításban "Az italok legnagyobb alapértelmezett beállításának beprogramozása" résznél van leírva, hogyan kell. Lehet hogy mivel ebben a típusban nincs tej mennyiség gomb, csak egyféle tejhosszt tárol el, ekkor cappuccinohoz mindig manuálisan kell megállítani a tejhabosítást. Ha viszont nem állítható a tej hossza, az botrány. -
ToBeY
nagyúr
válasz pajorgergo #5091 üzenetére
Én úgy tudom hogy nem számít a tej zsír tartalma,inkább a fehérje tartalma ami fontos.
De majd úgy is kijavít valaki,hogy ha marhaságot beszélek... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz Dr. Szilikát #4857 üzenetére
Vízkőoldó előzményhez kapcsolódva, a Krups gyári ajánlása, ami szintén egy acélcsöves bojler, illetve még egy kis öntött alumínium alkatrésze is van a víz útjában (ami általában kevésbé bírja a savat, pontosabban a magnézium ötvöző miatt kissé elszíneződhet):
Ettől függetlenül, a gyártó által ajánlott F054 vízkőoldó kristályos citromsavat tartalmaz, 40 g egy tasak.
Így a tartályon lévő CALC jelzés szerint 440 ml vízbe kell tenni 40 g citromsavat, ami 9 %-os oldatnak felel meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest