Új hozzászólás Aktív témák

  • tom956ster

    aktív tag

    válasz Nisida #4008 üzenetére

    A rendszer megépült, bekerült az 512gb-os NVMe ssd. SK Hynixet vásároltam, néhány Samu mellett ezt támogatja a lapom. Hát, azér egy gyenge besz@rok kicsúszott, amikor betöltöttem róla egy 24 mb-os Civil 3d állományt. (Ezt azért írom nagynak, mert ritkán megy 10 mb fölé, legalábbis nekem). Konkrétan a betöltési állapotjelző sávot nem látni, úgy pattan fel, hogy nincs... :)
    A mentés is hasonlóan megy, de ott valami aprócska lag akad, szerintem a Civil 3d vacakol...

    Lefuttatam egy sebesség tesztet is, a csúcs tempó olvasásban 2234 MB/s írásban 882 mb/s (Ez 1gb-os méretű adattal tesztelve), de 4k randomban is nagyon meggyőző. Remélem hosszútávon beválik a cucc.

    A fentiek alapján csak javasolni tudom az ez irányban történő fejlesztést!
    Ellenben a Raid1 tömbön elgondolkodnék. Nem biztos, hogy nyerő lesz. Van egy HP Microserverem is, (Gen8-as), ez volt a másik áldásos fejlesztés aminek nagyon örülök. Itt Synology DSM rendszert futtatok, nem akartam görcsölni a win 2012 server-rel, és a Synonak nagyon komoly a mobilos app támogatása is, full távoli elérés, egyszerűen mindent kiszolgál. Úgy szoktam mondani, hogy mintha dropboxom lenne, csak ez 2TB-os és még tudom bővíteni.

    Ennek a fejlesztésénél a Gen8 topikban lebeszéltek a Raid1 kialakításon. És valóban. Ha a tömbből kidől egy winyó, elméletileg betolod az újat és leklónozza a még éppet. DE mii van, ha nem jön össze: lehet kapaszkodni, hogy sikerül-e a fennmarad winyóról leszedni valahogy a fontos dolgaid. Nem utolsó sorban, ha a fő winyón összejön egy hibás szektor vagy valami hasonló, akkor azt tükrözi a háttérre is.
    Ez helyett a szerveren én két külön kötetet hajtok. 2x2TB, SHR formátumban (Ez a Synology sajátja), a fő kötetet minden nap 9 órakor bacuppolja a 2. kötetre. Ezt ráadásul úgy teszi, hogy akár 1 hónappal előbbi dátumról is tudok visszaállítást végezni. Bármelyik kötetre... ( mivel a Gen8-ban 4 slot van, így 4 db 3,5" HDD és még 2 kábeles megoldást is belel lehet mókolni akár ssd-kkel).

    Kicsit megszaladt, elnézést. Egyszóval, nem ajánlom a Raid1 tömböt. Aminek itt van értelme, az a RAID5 és attól felfele.

    Egyébként az meg örök szabály, hogy legyen havi legalább egy offline mentés egy külső vinyóra, ami nem egy fizikai helyen van a géppel, de még csak nem is egy épületben (betörés, tűz egyéb szörnyűségek).

    Kriszpontaz:
    Ez a paneles dolog nem jött össze, köszönöm az iránymutatást, majd próbálom még. Most nekem elég sebes a cucc, nem panaszkodom a panelek sebességére. :)

    3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

Új hozzászólás Aktív témák