Új hozzászólás Aktív témák

  • mrcruiser

    csendes tag

    válasz dose79 #29041 üzenetére

    Én jártam ezt az utat és elég macerás. Ha occó fűrészből indulsz ki (nekem pl. Aldis Workzone volt az alap), akkor eleve a motor hagy maga után kívánnivalót, nem véletlenül egy rendesebb kézi körfűrész többe kerül, mint egy komplett Aldis, vagy egyéb asztali verzió.

    Egy makita/metabó ács jellegű (nem ledegradálom, félreértés ne essék), lemezvázas fűrésznek legalább a motorjára lehet számítani. Ezek már nagyon akciósan 100k-tól indulnak. Ha ezt kezdi el az ember tuningolni, akkor időben és pénzben is hamar elérheti egy MLT100 akciós árszintjét vagy picit drágábban már az alu öntvényasztalos gépekét, amik azért már csak össze vannak rakva...

    Szóval itt jön a képbe a végső számvetés, hogy akkor végül mégis mennyiért milyen gépe lett a szerencsétlen hobbistának?

    Ezért gondolom azt, hogy célszerű az elején mérlegelni és ha a "budget" a szempont, akkor egy jó körfűrész alapra (pl. egy ilyen, de használtan hasonlót lényegesen olcsóbban is lehet találni) célszerű építeni egy egyszerű, de pontos és jól használható szerkezetet vagy várni, spórolni és venni egy olyat, ami az árral együtt már a tényleges használati értéket is képviseli.

    (Természetesen ez csak az én véleményem és ettől még mindenki azt vesz és csinál, amit akar :D !
    És persze mondom én ezt egy higgadtan úgy, hogy már ferkoboy makita 2704-e termeli nálam a fűrészport :DD .)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák