Új hozzászólás Aktív témák

  • mrcruiser

    csendes tag

    Urak,

    A minap kezembe akadt a kislányom kiszuperált pelenka kukája. Kicsit forgattam, mint majom a tükröt és végül beugrott, hogy ebből fogom megcsinálni a műhelyporszívóhoz applikálható forgácsleválasztómat. Van ugyan egy 60 literes hordóra fabrikált, focibólyából gyúrt ciklonom, de azt elég körülményes mobilizálni. Ez a 15 liter körüli tartály viszont megfelelő lenne mobil használatra.

    Teszek majd fel képeket is, ha eljutok abba a fázisba, kezdetnek azonban az a kérdésem lenne, hogy érdemes lenne-e a képen látható Thien szeparátor mintájára befenekelnem a tartály feletti részt és csak egy szűk félkörnyi rést hagyni a szívott anyag tartályba kerüléséhez vagy sem?

    A kuka felső része, ahova a csövek is bekötésre kerülnek majd, és az alsó tartály között egy lefelé valamelyest (tényleg csak valamelyest) szűkülő tölcsér képez átmenetet, ami miatt akár adná magát a ciklon kivitel is. Kérdés még az is, hogy a Thien szeparátornak tölcsér forma esetén van-e értelme?

    Talán az lesz a célszerű menetrend, ha megcsinálom a csövezését, kipróbálom ciklon elv szerint és esetleg utána a tölcsér aljára applikálok egy kivágott feneket is thien-módra (amit elhajítok, ha nem válik be).

Új hozzászólás Aktív témák