Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Winner_hun #25770 üzenetére

    " A dupla görgőknél valamit be kell még pluszba kapcsolni? Lehet ez maradt el nekem?"

    A dupla görgő az más. (jobb megoldás, mert nem csúszó támaszték.) Neked valószínűleg az van.

    Lehet látni ezen a képen a laplengető kapcsoló előtt egy piros gombot. Ha a Tieden van ilyen, akkor azt meg kell nyomni. Én csak olyankor szoktam rászorítani ezt a pluszt, amikor különösen kényes a derékszögű vágás, ugyanis ez egy kopó alkatrész. Ismétlem, nélküle is szép merőlegesen vág. Viszont ha rá van oldalról ominózus plusz megvezetés szorítva, akkor a benne levő lap is jobban melegszik, azaz hamarabb kipuhul a vas.

    Nincs az a dekopírfűrész a világon, amelyik vezető mellett tud merőlegest vágni. Vezető mellett dekopírral legfeljebb vékony furnért, farostlemezt való vágni. Próbáld szabadkézzel. Ha határozott vagy egyenes lesz, mint a nyíl. Ha nagyon fontos a tuti derékszög is, és a tizedpontos méret is, akkor ráhagysz a vonalra fél mm-t szabadkézzel, és utána méretre marod.

    A kitöredezésgátló filléres dolog. És amikor már látszólag ramaty, akkor is jól működik - persze sosem tökéletesen, mint a Festo merülő felszakadásgátlója. Egyszerre tízet szoktam venni, nekem az biztosan elég egy kilométernyi girbegurba vonal melletti vágásra.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák