Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armahun
addikt
Urak, én most csalódtam hatalmasat a metabóban.
Ötödik hete nem képesek szállítani egy nyamvadt talpat egy excentercsiszolóra.
Egy viszonylag kopó alkatrészről van szó nem egy spec valamiről.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
thyeby
őstag
válasz Armahun #25303 üzenetére
A Noszlopy úton próbálkoztál?
Ne sírjon a szád, az csak egy kis vakarék gép ahhoz képest, hogy nekem a 300-as kombi gyalumon garancia időben majd 3 hónapon át kotlottak - megsúgom, egy sz@ros mágneskapcsoló miatt. Aztán visszakaptam a gépet könyörgések és fenyegetések árán úgy, hogy nem tudtam vele úgy 8 óránál többet dolgozni. Mehetett vissza Nyíregyházáról Budapestre. A fuvarköltség több volt, mint egy excenter csiszoló ára.
De hogy ne örökké csak szidjam a matebót, a TS 250-esük pl az összes konkurenciánál jobb, amivel árban is versenyre kelhet (mert a DeWalt-al ugye semmiképp, az egy teljesen más kategória).Több fa van, mint asztalos!
-
Armahun
addikt
válasz thyeby #25304 üzenetére
Igen tőlük rendelte meg a bolt ahol véve lett a csiszoló.
De pont azért sír a szám, mert egy pitiáner, mondhatni filléres alkatrészről van szó.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
thyeby
őstag
-
Armahun
addikt
válasz thyeby #25306 üzenetére
Köszi a tippet.
Keresgetve találtam öntapadósat is, nem is vészes áron.
Sajnos a szivacs széle is el lett koptatva, úgyhogy várandós.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Satyricon
addikt
ez a lehető legjobb megoldás erre a célra, ami nekem kell! Nagyon köszi mégegyszer!
Am hány darab ilyen cuccot ajánlasz egy 2600x1700-as keret mérethez? 4? Vagy elég a 3 db?
Szerk.:
A másik: 2cm-es forgács lemez a mennyezet, ami be van borítva álmennyezettel. Ennek tudatában milyen méretű csavart ajánlasz?[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
mdk01
addikt
válasz Satyricon #25309 üzenetére
3 vagy 4db de csak azért kell ennyi mert vékony az anyag amibe csavarozol és hogy több csavart tudjál belerakni.
Csavarból pedig 4,5x valamennyi....számold k,i hogy épen átérjen egy kicsit a csavar hegye a forgácslapon amibe csavarozol, hogy minél többet fogjon.
Arra kell figyelned hogy rettentő pontosan kell felcsavarozni a pántokat, mert ebből 4db úgy felrakni hogy ne feszüljön és szenvedjél vele mikor rakod fel, nagy pontosságot igényel. Egyenes léc+ceruza+előfúrás, így meglehet oldani.
Esetleg futhatsz egy kört a zongora zsanérral is. -
thyeby
őstag
Hahh!
Menetet fúrsz, vagy anyát hegesztesz fel egy apró vastagabb vas kockára (középre). Négy sarkát kifúrod, azzal a láb alá rögzíted. Menetes szárba lyukat fúrsz oldalról, mint amilyet a sasszegnek szokás. Itt tudod majd egy alkalmas tüskével állítani. Hamar elkészül, eccerű, occó. Persze, ha saválló anyagból oldod meg, akkor kicsit drágább.
Most veszem észre, hogy bútorlapba szánnád. Oda is megoldható ugyanezen elven egy rövidke laposvasra felépítve ezt az okosságot.
Régen a lakótelepek összes beépített szekrényének a vázszerkezetét ilyennel ékelték a plafonhoz.
Több fa van, mint asztalos!
-
hzsolee
őstag
válasz thyeby #25312 üzenetére
Szerintem amit leírtál elég melós egy 60ft-os cuccért...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz thyeby #25315 üzenetére
Á, nincs mit.
Sokszor vagyok én is úgy, hogy tökölök valamin, hogy óccón meglegyen, aztán "sz@rér-hu**ér" meg lehet venni valahol.....A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
passatgt
aktív tag
Erről mi a véleményetek? HYUNDAI HYD-254
Nem sok infót találok róla, de 32.000 Ft-os ár elég barátinak néz ki.
Eredetileg az Aldi-s Workzone körfűrész lett volna tervben, de sajnos nem kapható. Felhívtam őket és úgy néz ki, nem is lesz belőle több Kb ua a kettő, csak az aldison volt 3 év gari, 2 lap + lézer ha jól tudom.
Ha valaki tud ajánlani valamit hasonló árban, azt is megköszönném, természetesen csak hobbi célra kell.
-
-
pali923
aktív tag
válasz hzsolee #25313 üzenetére
Egy kicsivel előbb kellett volna látnom ezt, a fene egye meg. Bár valószínűleg nem tudtam volna beszerezni olyan könnyen akkor sem, ha tudom, hogy létezik ez.
Anyámat költöztettem egy lakásba a héten egy kisvárosban. Mikor beraktuk a szekrényeket, akkor szembesültünk azzal, hogy a parketta meg van süllyedve, de valami hihetetlen mértékben. Nem túlzok: 3 centi vastag alátéteket raktam a szekrények eleje alá, hogy viszonylag függőlegesen álljanak. Persze mindezt azonnal meg kellett oldani, hogy használható legyen a lakás, és hiába jártam be a városban minden elképzelhető boltot, nem találtam semmit, amit használni lehetett volna erre.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz Winner_hun #25286 üzenetére
Egy ilyet rendelnék tőled
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
epmd
tag
válasz PindurAnna #25321 üzenetére
2 millából talán kijön.
-
Bari
Modder
válasz thyeby #25306 üzenetére
Szia!
Ezt a tépőzárat táblában hol lehet beszerezni? egy 30cm-es tárcsa csiszoló szerkezethez kellene nekem is ilyen, tépőzáras csiszolópapírt tudok hozzá szerezni, de magát a tépőzár másik felét eddig csak max 15cm-es átmérőben találtam, amit Arni is linkelt.
Üdv: Bari
-
Bari
Modder
válasz passatgt #25318 üzenetére
Szia!
Pontosan ugyan ilyen gépet vettem tavaly én is, ha csak darabolni kel fa anyagot ahol nem számít hogy tökéletesen pontos legyen akkor használható. A fűrészlap egész jó amit gyárilag adnak vele, nem üt. A motorja is elég erősnek tűnik, igaz nem zárt kalickás asszinkron motor, hanem szénkefés, ebből kifolyólag elég hangos. Az asztalban lévő két bemarás csúszkához alapból nem volt párhuzamos sem egymással sem a fűrészlappal, csak az egyiket sikerült nagyjából hozzá idomítani ami elég nehéz volt lévén az asztallapra van felrögzítve a motort tartó szerkezet. A szögmérős tolókája vicc kategória, szinte használhatatlan. A steller szintén éppen, hogy használható kategória. Az sem volt párhuzamos a fűrészlappal, és nincs semmilyen állítási lehetőség, a csúszka részből dremellel csiszoltam ki az egyék végéből, hogy párhuzamos legyen. Szögben vágásakor képes a lap az egész rögzítő szerkezettel és a motorral együtt beremegni. Én alapvetően donornak vettem a motor, a fűrészlap befogató, és az emelő és döntő szerkezet miatt (ezek utóbbiak sajnos nem túl jó konstrukciók így marad a motor), egy saját körfűrész építéséhez, de addig is használni szeretném amíg eljutok oda, hogy átépítem. Egy fél napba telt, hogy használható legyen. Ha ezekkel a kompromisszumokkal megfelel akkor nem olyan rossz vétel. Az ár alapján én számítottam rá, hogy ilyen tüneteket produkál.
-
Márton111
aktív tag
válasz thyeby #25319 üzenetére
Kicsit elgondolkoztam ,hogy büszkén megvettem 11000Ft-ért a 45000Ft-os árfeliratú új állapotú 3KW 3fázisú motort, de aszem máris túlléptem a 32000Ft-ot csak a motorral( teljes áron ) Nem is folytatom ,az alkatrészek árainak felsorolását.Hogy gondolják el, hogy ennyiért használható gépet lehet kapni
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #25325 üzenetére
Tulajdonképpen igazad is van, meg nincs is.
Mert a barkács cél az elég sok dolgot lefedhet. Így aztán elég sok dologra még barkács szinten sem felel meg.
Tudod, abból indultam ki, hogy mi még talán jobban is tudunk boldogulni egy ilyen masinával, mint a barkácsolók. Mert van eszközünk bőséggel ezen kívül is. És ebből indulunk ki, azaz magunkból.
Egy barkácsolónak nemigen van egyengetője, hogy amit ez a kis gép elfuserált, azt azzal tegye rendbe.
Szerintem elég gyakori eset a pofára esés. Mert laikusként ránéz erre a gépre. Fájintos. (Erre azért ügyel a gyártó.) Azt gondoli, hogy ha megveszi, akkor tud vele steller mellett szépen, pontosan vágni, mint a nagyok. Azt gondoli, hogy a vágáskapacitás az valódi érték, és számol is vele. Azt gondoli, hogy készíthet majd hozzá kalodát, mint a nagyok, és akkor akár fésűs fogazást is tud majd magának készíteni vele. De nem is gondoli, hogy keményfát majd egyáltalán rá se szabad tolnia, nem tudi, hogy ezzel bútorlapot aztán végképp nem szabad vágni, hogy rétegelt lemezt se fog úgy sikerülni, ahogy ő azt eltervezte.
A barkácsolók nem úgy közelítik meg általában egy ilyen kép vásárlását, mint pl Bari, hogy már a boltban tudta, hogy ő ezt majd át fogja építeni. Ha hazaviszik kevés az affinitásuk ahhoz, hogy a pontatlanságokat miként tegyék rendbe, mint Bari. A legtöbb meg se kérdezi asztalos véleményét, hisz a specifikációnak. Megveszi, hazaviszi, és patt. A lap üt, a steller nem kifele nyit, hanem befele zár, a szögben vágás nem működik rajta, a ráépített kaloda beleszorul, vagy annyira lötyögős, hogy nem lehet két egyforma vágásra bírni. Rosszabb esetben le is ég a motor épp egy év és néhány napra a vásárlás napjától, hogy már garancia sincs.Nem fog csalódni azonban az, aki már eleve azért ezt vette meg, hogy az építkezésről maradt cementes zsaludeszkákból megcsinálja a stablondeszkákat, a kiskertajtót, és így tovább.
Több fa van, mint asztalos!
-
Soká
senior tag
válasz passatgt #25318 üzenetére
Tényleg attól függ, hogy mire akarod használni?
Amit nem bír: a folyamatos használat: ne akarj vele egyszerre vágni pár folyóméternél többet, mert leég. (az tehát NEM barkács használat, hogy évente egyszer órákig akarod járatni!!!!)
Ne akarj vele gyorsan dolgozni, lassan told az anyagot, hallani fogod, mennyire erőlködik (megnyugtatlak, vágtam én vele kétcollos egzóta pallót is, de lassan, igaz nem a hozzáadott lapokkal, bár azok sem használhatatlanok)
a pontosság, nem az erőssége, de lehet vele szépen dolgozni, csak ügyeskedést igényel.
bútorlapot ne akarj otthon vágni! - azt lapszabászaton kell.
Vannak alapvető dolgok, amit nem árt ellenőrizni:
- sík-e a munkafelület
- párhuzamos-e a lap a nútokkal
- derékszög-e a derékszög, stb.Ne terheld nagyon az asztallapot, mert deformálódhat.
Még elszívóval is porolni fog, beltérben maszk nélkül ne használd!
Újonnan csak + 100.000-ért kapsz már elfogadható gépet (pl. Makita MLT100)
-
Soká
senior tag
"A szögmérős tolókája vicc kategória, szinte használhatatlan."
Hát, igen, elég gyengécske darab. Hasonlításképpen.
-
passatgt
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásokat. Jelenleg egy baromi régi orosz körfűrésszel szenvedek, ezért gondoltam, hogy kicsit beújítok mert nem lehet vele normálisan vágni, nagyon üt. Otthoni használatra lenne, pl paradicsom mellé deszkából vékony léceket vágni és kihegyezni, szóval nem feltétlen nagyon pontos asztalosmunkára. Csináltam apácarácsokat meg korlátot is, oda is jó lett volna egy normális gép, mert sima körfűrésszel hiába álíltottam be a szöget, nem tudtam olyan pontosan az illesztéseket levágni. Piros Einhellt néztem még ami asztal nélkül van hasnló árban, de hogy őszinte legyek még mindig az Aldis verzió tetszene a legjobban, arról jókat olvastam itt a topikban is, úgyhogy lehet megvárom, hátha árulják majd valamikor megint.
[ Szerkesztve ]
-
Bari
Modder
Amit linkeltél parkside(einhell) szögmérős tolókája két nagyságrenddel jobb mint amit ehhez a géphez adnak, az egész egyben műanyag, a szög skála nem egyenletes, a munkadarab felé néző része nem sík, ferde és eléggé deformált volt, legalábbis ami az amit a gépemhez adtak. Nem hiszem hogy egyedi hiba, a kialakítása miatt ebből a fajtából lehetetlen jót csinálni. Szó szerint használhatatlan kategória, még derékszögű vágásra is. Így hogy nagyjából (sajnos csak olyan 95%-osan) sikerült párhuzamba állítani az egyik vezetőt a fűrészlappal, a géphez megépített szánkóban a derékszögű vágások mennek vele, de szögben vágáshoz sablont kellene gyártani, ami majd már az átépített verzióhoz fog elkészülni. Ha érdekel benneteket akkor az átépített gépről szívesen teszek majd fel képeket ha elkészült.
-
mdk01
addikt
Erre a problémámra(hogy gyorsan kopik) szerettem volna régebben megoldást találni ugyanis elég gyorsan kopnak ezek a box-ra való csisz.papírok és nem is olcsó egy lap, így magam próbáltam olcsósítani rajta. Régebben próbálkoztam vatelint felragasztani kontaktragasztóval hagyományos csisz.papír hátuljára de nem volt elég tömött hogy a tépőzár jól fogja.
Lehet vhol külön kapni olyan anyagot amit a tépzár jó fog és fel lehet ragasztani a hagyományos csisz.papírra? Esetleg vki próbálkozott már hasonló olcsósítással?
Köszi -
madmike
őstag
Sziasztok!
Gardróbszekrényt szeretnénk készíteni. Faltól-falig, mennyezetig tervezzük. Az alap ötletem az, hogy a mennyezetre és a padlóra síneket fúrni, arra 3 tolóajtót, amiből egyik tükrös, mögötte pedig bepolcozni, akasztós részt csinálni stb.
A méretei 400x260x90cm lenne. Szerintetek megéri házilag belefogni egy ilyen projectbe? Egyáltalán hozzávetőleg mennyiből lehetne egy ilyet kihozni? Mert ha nem jelentősen olcsóbb, mintha egy asztalossal csináltatnánk, akkor nem szenvedek vele."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz madmike #25339 üzenetére
Nagyjából fele anyag, fele munkadíj.
Ha neked annyit megér hogy vki oda megy, felmér, egyeztet, megtervez, legyárt, és beszerel neked, akkor asztalossal kell csináltatni.
Anyaga 150-200k között, az asztalos is nagyjából ennyit fog kérni, de nagyon sokmindentől függ.[ Szerkesztve ]
-
-
mdk01
addikt
Legutóbb amire emlékszem az vmi 50-55,-/db volt és ez kb. 2m2-re elég.
Azért jobb mert egyrészt kétoldalas kemény és puha oldala van neki. Nem kell a papírt oldalról szorítani, így kényelmesebb, meg nem dörzsöli ki az ujjam, ezen kívül nem kell igazgatnia papírt rajta, ha felkapom, hanem rögtön használható. Szóval ezek olyan kis apró kényelmi funkciók, amit meg kell fizetni, de jó lenne olcsósítani rajta. -
Soká
senior tag
válasz passatgt #25336 üzenetére
Az elmúlt 4-5 évben az Aldiban és a Lidlben is nagyjából ugyanakkor, augusztus vége, szeptember eleje volt az asztali körfűrész "szezonja", ha van türelmed kivárni, valószínűleg lesz valamelyik boltban. A kettő nagyjából ugyanaz, szerintem mindkettő Einhell gyártmány.
Ha Barinak igaza van és még annál is vacakabb az a szögvezető, akkor nem egy leányálom ez a gép...
-
Márton111
aktív tag
válasz thyeby #25333 üzenetére
Az állvány már elkészült (az aggregát már kész) ,de össze kéne hoznom a kettőt , dönthető meg emelhetőre szeretném, feltéve hogy elfér az állványban.Ez az új állvány,azt koppintottam le,amit a gyalugépnek készítettem , mert bevált.(Egyelőre a maró van rátéve )
[ Szerkesztve ]
-
rolipoli00
újonc
válasz Winner_hun #25325 üzenetére
Ezzel egyetértek!
-
rolipoli00
újonc
Én meg egy ilyet vettem. Szintén átépítés céljából. Direkt az olcsóságra mentem.Tanulás céljából vettem.
Szerintem ennél olcsóbban már nincs is 1500w-os motorral szerelt asztali körfűrész.(18ropi volt) Teljesen új 1év gari. Kíváncsi vagyok,hogy mit lehet kihozni belőle?! Amin meglepődtem,hogy teljes mértékben állítható.
Egy napom ráment,de most mm pontos. A lap párhuzamos a nútokkal A műanyag betétet már kicseréltem fára. De az asztallapot és a szögvezetőt is fára cserélem,előbb -utóbb! -
Winner_hun
titán
válasz Márton111 #25328 üzenetére
És ennek ehhez mi köze is van? Szerinted azon a kis gépen egy 3 kW-os motor van? Segítek: nincs.
Ha lehet csavarbehajtót 120 000 Ft-ért kapni akkor a 30 000 Ft-os már kinevetendő? Fel kéne már fogni hogy BARKÁCS célra vette a gépet, nem (kis)ipari használatra. Egy hobbistának általában megfelel ez ilyen gép, annak örül ha ezt meg tudja venni, nem pedig a 10x annyiba kerülő profibbat...► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #25331 üzenetére
Szerintem te néha többet látsz bele a dolgokba mint amiről szó is van. Elkezdesz levezetni egy egyenletet az elgondolásod szerint aztán az úgy is van. Vagy sem.
A barkácsolók nem úgy közelítik meg általában egy ilyen kép vásárlását, mint pl Bari, hogy már a boltban tudta, hogy ő ezt majd át fogja építeni.
Én ilyet nem olvastam tőle, azt viszont igen hogy a motor miatt donornak vette. Az hogy használhatóbbá tette egy másik dolog.
Meg jön itt még a halmazati hibalehetőségek felsorolása.. minek?
Nem fog csalódni azonban az, aki már eleve azért ezt vette meg, hogy az építkezésről maradt cementes zsaludeszkákból megcsinálja a stablondeszkákat, a kiskertajtót, és így tovább.
Sose értettem miért kell ennyire lenézni egy nem asztalosoknak szánt vagy csak egy olcsóbb gépet. Mintha csak legalja alatti munkára lenne képes.
Elnézést de ez most kijött, remélem nem bántottalak meg vele, nem volt célom.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest