Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Sanyabá #25141 üzenetére

    Ez is érdekelt, így, ahogyan megalkottad ezt az írást.
    Felvet ez egy kérdést bennem. De gondolom, nem csak bennem, másokban is.
    A használt piacon többnyire teljesen legális, csupán nem kihasznált dolgokat kínálnak. A gyakorlat az, hogy az ember kidobja a számlát, ha vmi már elmúlt öt éves (addig is csak a könyvelési kötelezettségek miatt tartja meg egy vállalkozó). Magánember viszont a garancia lejárta után teljesen életszerűen szabadul meg a számlától. Engem is idegesít a rengeteg kisgép, nagygép, eszköz rengeteg papírjának rendszerezése. Jártam már úgy, hogy garanciaidőn belül nem találtam meg a számlát, és ez elég sok pénzembe is került.
    A telefontól a tévéig szerintem tucatszámra lelnék a lakásban olyan dolgot, aminek már sehol nincs meg a számlája, holott számlásan vettem.
    Akkor azért, hogy nyugodtan aludj, nem is veszel pl használt dolgot, ha nem adják hozzá a számlát? Jó sokat tud az ember olyan dolgon spórolni, amit nem használ túl gyakran, de elégszer ahhoz, hogy vegyen egyet. És többször is rámutattam már, hogy príma minőségű használt ipari gépet lehet venni egy új barkácsgép árán.

    A másik kérdés, ami felvetődött bennem, az az, hogy jogilag meddig kell igazolnom egy általam vásárolt dolog legális voltát annak a számlájával? Legyen x év, mert ugye valamennyi év után a bűnügy is elévül. S azt hogyan lehet eldönteni, hogy egy eszköz hány éves is - ha történetesen nem szerepel rajta sehol a gyártás éve?

    Szóval elgondolkodtattál.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák