Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #76800 üzenetére
Kompatibilis és működik. Arról a CE fejlesztői nem tehetnek, hogy a te példányod nem kapott frissítést. Egyébként Dune-t ajánlottam, te ugrottál rá a Nokiára, nekem azzal nincs személyes tapasztalatom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
-
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #76804 üzenetére
Innen a 20230627-t tedd fel.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz devil-k #76802 üzenetére
Lesz helyette másik?
-
nagyúr
válasz blakey #76799 üzenetére
azért nem gondoltam hogy a NOKIA ilyen fos hogy nem ad ki frissítést! annyival nem olcsóbb hogy ilyen gagyi legyen mert ha fele annyi lenne mint a másik 2.típus akkor okés, de így hogy egy 10.essel olcsóbb csak, ez így totál gáz!
és bármit csinálok nem talál frissebbet
próbáltam már gyári állapot vissza állítást, és másik régiót hátha de úgy se!
manuálisan frissítési lehetőséget, meg úgy látom talán a DUNE ad ki hozzá csak!
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz DroiDMester #76804 üzenetére
Nem te vagy az első, mások ugyanígy szívnak a nokiákkal.
Különböző fórumokon van pár user aki szintén így járt, és nem kap frissítést.
Sajnos csak a legrégebbi NE megy majd rajta.
Megpróbálhatsz írni a streamviewes fiúknak hogy adjonak egy forced ota frissítést.
Bár amilyen balf.szok lehet hogy nem mernek.
Kiadtak jó pár usernek egy alfa atv12-t ami használhatatlan amúgy, most azóta semmit sem frissítenek.
Homatics fw-t tudnál rátenni, de akkor meg ugrik a támogatás majd.ui. manuális frissítést nem ad ki a dune sem.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
Shade45
senior tag
válasz Shade45 #76785 üzenetére
Úgy tűnik, hogy sikerült megtalálnom a probléma forrását:
Ha fut a qBittorrent, akkor a nagyon magas bitrátájú filmek (fájlméret kb 40-70 giga között, 4K-HDR-DoVi) beakadnak és őrült pufferelésbe kezd a Chromecast (5ghz wifi).
Amint kilőttem a torrentet (csak seedelés futott, de feltöltés nem volt) helyre állt a rend, egyedül a nagyon mozgalmas jeleneteknél akad így meg néha-néha, de ezt egy gigabites ethernet usb c hub orvosolja.
Érdekes a sztori, mert a kis J3710 pentium kb 40-50%-os kihasználtsággal fut film lejátszás+qbittorent kombóval, és mégis be tud akadni a lejátszás.
Próbáltam azt az opciót is, hogy nem arról a HDD-ről játszom le a filmet, amin a torrent fut, de hasonló volt az eredmény, tehát amíg fut a torrent kliens - teljesen mindegy, hogy melyik HDD-ről játszom le a fájlt - meg tud akadni a lejátszás. -
joydrv
tag
válasz Shade45 #76813 üzenetére
A qbittorrent több szálon tölt, azért akad mellette minden.
Nekem az egyik Nas egy teljesen alap, 2 lemezes Zyxel 320-as. Az egyik lemezre csak a letöltések mennek, ( Transmission-gui ). Gyakorta felszalad a torrentek száma 200 fölé, de a másik lemezről így is lehet 4K DoVi - filmeket nézni róla mindenféle akadás nélkül.
Nekem a Plex Server egy mini laptopon fut win10 alatt, nincs rajta más, fogyasztás lekapcsolt képernyő mellett 4-5 w.
A kliensek pedig amlogic boxok, azok végzik a transzkódolást, CE/Kodi/PKC mindegyiken.
Az asztali PC-ről kényelmesen elérhető minden. Nekem ez a felállás jött be végül. Egy adatbázist kell csak kezelni és minden flottul lejátszható. -
blakey
titán
válasz joydrv #76814 üzenetére
A kliensek pedig amlogic boxok, azok végzik a transzkódolást,… - azért ha lenne átkódolás, akkor meghalna a lejátszás, a szerver nem bírná, PKC alatt átkódolás nélkül átmegy minden formátum.
-
blakey
titán
válasz joydrv #76816 üzenetére
Ezért írom, nincs átkódolás.
-
joydrv
tag
-
blakey
titán
válasz joydrv #76818 üzenetére
Kodi elvégzi a dolgát, azaz a megfelelő felbontáson küldi a megjelenítőnek. Ha Plex klienst használnál, akkor nagy valószínűséggel lenne.
-
joydrv
tag
válasz blakey #76819 üzenetére
Androidos Plex klienst a Nokia 8010-es boxon szuktuk használni, mert a nejem nem szereti átkapcsolgatni a CE-re, és azon a Plex lista szebben is jelenik meg. A lejátszás is elég jó szerintem, alkalmanként nyugodtan használható.
Egyébként kíváncsi leszek, ha arra lesz valamikor ATV 12, akkor egyáltalán kell e még rá a CE...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
zazenke
őstag
válasz joydrv #76820 üzenetére
számomra a CE azért jobb mint a sima android mert sokkal ritkábban van esetleg rajta mikrolag. Ugyanakkor alapból a CE elég fapados kinézetű .biztos lehet vele mókolni hogy azt tudja kinézetre meg metadatokból borító Imdb potszám meg felirat keresés mint mondjuk egy infuse de ennyire nem merültem bele . Az infuse ezeket készen szállítja a gyengébb képességűeknek is . na meg egy két kivétellel gyorsabban is szedi a lábát a droidnál. De nem fogom eladni az ugoost megmarad tartaléknak
-
zazenke
őstag
próbáltam talán 2 skínt de amolyan "kenjük be sárral" volt . Az infuse az első 1 órában megéreztette velem hogy ez az amit keresek mintha kodi és plex lenne összegyúrva . és ha valami fontos dologban jobb lesz a 2024 es apple tv azonnal cserélem nem fog érdekelni újabb 80 ezer ft mert megéri . azt azért hozzáteszem hogy nincs házimozim így a hang hibákról érdemben nem tudok nyilatkozni
-
joydrv
tag
válasz zazenke #76825 üzenetére
Azért az Aeon Nox Silvo pl. nem nevezhető fapadosnak. Szerintem az egyik legjobb skin és nagyon jól testre is szabható. Könnyen beszúrhatóak a menübe új elemek, stb...
A CE az Omegával kissé lyukra futott. Nem igazán boldogulnak már hónapok óta vele a fejlesztők, de azért persze így is van olyan stabil és nightly verzió is, ami jól használható. A frissítésekkel nem kell kapkodni.
De csak ezért most nem érdemes váltani. Ebben az ársávban, 40-50, amúgy sincs alternatíva DoVi-ra. Én special a 905x3-as boxokra visszatettem a Leiat, azon a legjobb PKC-val meg mindenféle bluetooth-al is, ami zenékhez jól jön, füles, aktív sztereó-hangfal arról megy.
A Nokia 8010-en meg pontosan nem is tudom milyen CE van. Már jó ideje nem frissítem. Leginkább android alatt fut már a Plex-el. Bejön, hogy ott van minden egymás mellett, lusta vagyok kapcsolgatni. Nagyon ritkán veszek észre apró hibákat, de olyanok vannak a CE alatt is.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Kicsit belegabalyodtam a hangformátumokba. Nézem, hogy van lejátszó ami tudja a dolby MAT-ot. De nem egyértelmű most ez fÍcsör vagy korlát? Úgy Írják, hogy a DTS-HD-t úgy játssza le, hogy átrakja PCM.be és max 48Khz-el viszi át HDMI-n. A többi hogyan csinálja? Nincs olyan, ami egyben áttolja, és az erősÍtő dekódolja?
Lehet nem ebbe a topicba tartozik, de éppen a lejátszó választás miatt érdekes ez -
joydrv
tag
Omega Béta 2 - december 12.
Itt tart a CE. Nem tudom ez jó vagy sem, azt sem, hogy nekem egyáltalán milyen kernel verzió kellene hozzá.
Valami alpha van nekem fent. De nem is fogom frissítgetni, amíg nem lesz stabil végleges verziója. Egyszerűen nincs már időm ezt fúrni-faragni minden héten.Megvárom mi lesz a vége. Ha véletlen nem lesz már jó se 905x3-ra, se a Nokiára, akkor elengedem ezt a vonalat. Új boxot már nem veszek CE miatt.
-
joydrv
tag
Az omega projekt már vagy 8-10 hónapja megy. Akkor fejeztem be a napi szintű figyelemmel követését, amikor maga az CE csapata inkább a Nexusra való visszatérést javasolta az új helyett.
Néha ugyan belenézek az oldal híreibe, de mi van ott?
Alpha - Béta variánsok... kernel probléma ... másik kernel, az se jó valamiért, ... most egy még újabb kernel 5.15 ... ehhez nincs megfelelő DoVi támogatás ... Androidos frissítések hiánya...Távol álljon tőlem, hogy bárkit megbántsak, de ez még messze van egy stabil verziótól.
Te biztos tájékozottabb vagy a témában tőlem. Szívesen meghallgatom.De ahogy fentebb is írtam, nem állok neki semmiféle frissítésnek. Nem keresgélem egyesével, hogy melyik nightly passzol a kiadott több tucatból az én boxomhoz, vagy éppen mi megy és mi nem rajta. Akinek van ideje, türelme, hát rajta... De mint mondtam, ezt most már kihagyom.
Jelenleg a Nokiára nem hiányzik az omega különösebben. Ott vannak a streamingek, a youtube, a Plex, vagy épp vimu. Az androidon ezek elég jól elvannak. Stabil CE verziónak meg a 905x3-asokra tökéletes a Leia.
-
gyűrű
addikt
válasz joydrv #76834 üzenetére
Értem, szóval ebből.
Nos az Omega az új kodi . Talán januárban jön az első stabil verzió, addig betak vannak. a CE alatt is. Tehát ezért nem hívják stabilnak. Senki sem futott lyukra semmivel. A CE fejlesztők is próbálkoznak sok mindennel, de ez nem baj. Persze nem kötelező használni, ha jó a droidos rész is neked. -
Imi1981
veterán
válasz zazenke #76825 üzenetére
Látod különbözőek vagyunk. Nekem az Apple tv -n egy dolog hiányzik a kodi! Jó az infuse de kodi személyre szabva számomra sokkal kényelmesebb. Artic zephyr skinnel meg szép is ( persze azt is be kell állítani). Szóval először tényleg kell vele mokólni de ha mindent beállítasz és utána elmented ( van backup addon kodiban, CE-n meg még jobb a mentési lehetőség) és időnként pár havonta elmented nincs gond vele és ha újra kell telepíteni valami miatt simán vissza állítható mentésből.
Iinfuse egy egyszerű, gyors és stabil lejátszó alkalmazás ( mondjuk az Apple tv eleve stabil) de pár dologban nem tetszik és igazán sose tudtam megszeretni. Ettől függetlenül tényleg jó és akinek tetszik is akkor annak verhetetlen.
-
joydrv
tag
Látom Téged ez a "lyukra futás" nagyon nagyon szíven ütött. Hát bocsi érte, nem volt szándékos
Viszont, ha januárban megjelenik a stabil verzió belőle, ígérem az elsők között teszem fel.
A fejlesztőket én egy szóval sem bántottam. Sőt! Nagyra értékelem a munkájukat, pontosan tudom, hogy nincs könnyű dolguk.
-
Imi1981
veterán
válasz devil-k #76837 üzenetére
Dehogy vesztené el. Én használtam rajta kodit és hiper gyors volt ( próba képpen használtam de előfizetős volt. Két havonta 1700 Ft) de nem működött minden rajta úgy mint például androidon. Se skint nem lehetett gyárin kívül másikat használni meg jópár addon se működött. De nagyon gyors volt és emby addonnal használtam amivel tökéletesen működött. Ha hivatalosan lenne Apple tv-re kodi és rendesen működne tuti azt használnám! Onnantól nem kéne infuse. De mint írtam nem vagyunk egyformák és nekem bizony nagyon hiányzik a kodi. Neked nem. Ettől függetlenül egy nagyon jó tv box az Apple tv 4k 2021 és beton stabil! Streamingra meg a legjobb!
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Adott az alábbi készülék:
Mecool M8S pro+ "okosított" rendszerrel (Libre ELEC talán)
HDMI-n hozzá kapcsolva egy SONY KD55-XF9005 tv, de egy POLK audio Magnify max hangrendszeren keresztül.A gyerekeknél nemrég bekerült egy Amazon fire stick 4K, mert a HDMI-n rákapcsolt TV egy Samsung LE40C550 ami már ősrégi és nem is okos. Így a srácok is nézhetnek Netflixet.
Mindkettő kábelesen USB-Ethernet átalakítós kombóval "eszi" a filmeket egy NAS-ról is egyébként.
A gondom, hogy a SONY tv-n megnyitott Netflixes app hiába kiírja, szerintem mégsem dolby visionbe játssza le a tartalmakat. Nekem nagyon fakónak tűnik a kép. A mecool meg tudomásom szerint nem tud dolby visiont.
A kérdésem, hogy létezik -e olyan média lejátszó, ami kábeles LAN csatlakozással (lehetőleg gigabit) el van látva, kadencia helyesen játssza le a tartalmakat, és viszi a dolby visiont, 4K-t, HDR-t valamint a legtöbbet előforduló hangformátumokkal (dolby, dts stb.) is megbirkózik?
Ezen kívül legyen rajta (vagy lehessen rábarkácsolni) NETFLIX, és KODI is. Ja és nem szaggatnak be a magas bitrátájú 4K filmek sem.Létezik ilyen szörnyeteg, vagy valamiben mindenképp kompromisszum kell?
-
nagyúr
válasz Jamboo529 #76840 üzenetére
nem nagy a választék de van!
Dune HD Homatics Box R 4K Plus
Elsőre kicsit sokalni fogod az árát, de bőven megéri és mindent tud amit felsoroltál!
1ébként a dolby vision-t a TV-nek és a hangrendszernek is tudnia kell kezelni, másképp nem lesz tökéletes hang és kép!
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz DroiDMester #76841 üzenetére
a kadenciahelyességet csak CE alatt tudja illetve a dune media centerrel ami meg más szempontból volt bukó nálam (némely filmnél lag ). Bár már eladtam de úgy tudom a kadenciát azóta sem oldották meg)
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz zazenke #76842 üzenetére
Amennyiben egy olyan megjelenítővel (TV-vel) rendelkezel, ami képes a kadenciahelyességet korrigálni, akkor kb. semmilyen hátrányod nem lesz. Rendszeresen használom az android részét is és számomra rendben van, egyrészt 2.1-es sztereó rendszerem van, tehát a HD hangok nem számítanak, minden PCM, másrészt a TV-m szépen korrigálja a hibákat, amiket a fix fps okozna. Ma pl. többféle filmet néztem, tehát volt 25 fps, 23,976, 24.000 fps és Kodival teljesen rendben volt a megjelenítés. Persze jobb lenne, ha minden fps és hang működne, de egyszer az is menni fog, lassan tényleg publikus lesz az ATV 12.
#76843 DroiDMester
Akkor ez rendben van? Jobb, mint a Nokia volt?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zazenke
őstag
válasz DroiDMester #76843 üzenetére
olyat nem ismerek de az ugoos am6b+ jobbnak láttam. Mert a CE azon is ment DV-vel és ha átváltok androidra nála akkor meg plex és társai kadenciahelyesek viszont ott meg a kodi nem volt jó de az így utólag már nem számít mert a coreelec az tulajdonképpen egy tökéletes kodi. Szóval jelenleg nagyobb sávot le fed mint a dune. és ez így is marad addig amíg meg nem érkezik az android 12 a dunére mint ahogy Blakey írja. Mindenesetre a jelenlegi 11 es rendszerét 1 év után sem bírta a gyártó ezirányban helyrehozni. A streaminget nem említem mert az nem teljes értékű az ugooson lévén hogy hiányzik a licensze. ha neked fontos a netflix és társai akkor mindenképpen érdemes a dunénél maradnod. Az apple tv lenne még neked jó annak is vannak hibái de összességében nekem most az a legjobb
-
nagyúr
válasz blakey #76844 üzenetére
igen, ez már rendben van!
bár ezen is pontosan ugyan az a 1.éves android volt mint a NOKIA-n, de ez legalább talált egy 2023.06.havit amiben már az újabb KERNEL van így megy vele a friss CoreElec is!
De kb teljesen hibátlan a droid része is dune media center-el használva a Dolby Vision is hibátlan, és én használom az összes HD hangokat is azokat is mind hibátlanul kezeli, mondjuk sok dolga nincs velük mert pass through küldi ki egyenest az AVR-nek.
a NOKIA-nak viszont minőségibb volt a távirányítója, és több gomb is volt rajta ami ezen nincs, azt sajnálom hogy ennek nem olyan a távirányítója, pedig simán ment a NOKIA távval is minden funkció a DUNE-n
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz DroiDMester #76847 üzenetére
Nekem a napokban jön egy Nokia 8010, az S905 topikban azt írták, hogy megy vele a legújabb CE (és így DoVi), most akkor ez mégsem így van? Illetve itt is a támogatott eszközök között szerepel: [link]
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #76847 üzenetére
Melyik távval küldték? Elvileg már a nagy távval kéne küldeniük:
Ez ugyan nem teljesen olyan, mint a Nokiáé, de nem olyan rossz. a kicsi kevesebbet tud. Amúgy a Nokia távját külön is megveheted, vagy a nagyobbik Dune távot is, de akár fehér változatban is beszerezhető.
de ez legalább talált egy 2023.06.havit - ennél újabb is van, szerintem azt is megkapod.
…én használom az összes HD hangokat is azokat is mind hibátlanul kezeli, - nem hibátlan, a DTS-HD és DTS:X hangokból csak a Core kerül továbbításra, de hamarosan az is jó lesz.
Amúgy én is használom a droid részét, megfelelően használható, nincs olyan érzésem, hogy ki akarom vágni az ablakon és nem mindig érzek késztetést, hogy CE-re váltsak. Egyébként a Kodi quietvoid is jó cucc, szinte minden működik, fps-váltás nincs. Amúgy azért is jó Android alatt használni a Kodit, mert sok kiegészítő csak android alatt hajlandó jól működni, CE alatt nem jó. a másik Kodi, ami még jó, az a Maven's féle.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nemrég vette egy Nokiát és nem a legfrissebb firmware-rel érkezett, ami nem is lenne baj, viszont frissítést sem talált.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
Állásajánlatok