Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz junkpod #62199 üzenetére
Miről beszélsz - a Popcorn ill. egy fincsi kis HTPC is megzabàlja reggelire képben és hangban is bàrmelyik szétmókolt agyonbarmolt fogpiszkàlós boxodat..!
Hol tudnànak ezek egy Vpx technológiàval vagy egy Sabre Dac-cal versenyre kelni..?!
Ha nem aprópènz a keret mit szenvedjenek a többre vàgyók holmi lomokkal..??A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
junkpod
veterán
válasz Baliga Tamás #62202 üzenetére
Gondolom ha ennyire előítélettel gondolsz a tvboxokra akkor még egyet sem probáltál személyesen, ugye?
Képben pont hozzák a tutit, 4k, hdr, 10bit, kadencia és felbontás váltással.
Hangban a sztereó Jack kimenetuk biztos gyengébb mint a 27 dollarcentbe kerülő Sabre dac chip, mert ezekben nincs ilyen drága dac. De a mozik sokpont-egy hd-atmos hangja úgy is az erősítő dac-ja által lesz feldolgozva, így ez irreleváns.
A vpx meg pont arra jó amire a tv-k kepjavito funkciói: kikapcsolásra.Box's don't touch!
-
BBéci
legenda
válasz Baliga Tamás #62202 üzenetére
Részben egyetértünk, de a VXP többet árt, mint amennyit használ, a Sabre DAC pedig kizárólag azoknak ér valamit, akik sztereó zenét hallgatnak és analóg kijáratról viszik az erősítőbe. Az olcsó médialejátszókat használók döntő többségének nincs olyan hangrendszere, amin egy jó DAC előnye megmutatkozna.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
SunMount3r
nagyúr
Ja, egy Genius SP-HF1250B-on hallgatva azt mondod semmi különbség nem lenne? "Mert ez olyan olcsó vacak, hogy ennek aztán teljesen mindegy..." A notim/gépem/Q10 Pro-m hangkártyájának karakterisztikái között kitűnően ki tudom venni a különbségeket vele.
És akinek egy pl. egy Alesis Elevate 5 MKII van, mert erre még "éppen telik" és sok zenét is hallgatna vele, az sem hallana semmit a SABRE-ből?
(Amúgy nem védem a Popcorn-500-at, mert én se vennék olyat, de egészen más okokból...)
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz SunMount3r #62207 üzenetére
Elmondom miért íram azt - amit..!
A Popcorn A500 analógon táplál egy sztereo erősítőt 2 Behringer studio monitor hangfallal - itt a Sabre Dac és a hangfalak olyat mutatnak hogy besz@ràs..!
Egy LG 4k UltraHD tv-n nézek filmeket aminek 95%-a 1920x1080 érintetlen fullhd; ezt a Popcorn bekapcsolt vpx képjavító algoritmussal karöltve olyan szinten produkàlja - hogy többször jóval szebb képet látok így - mint Htpc-n valódi 4k-s filmeknél Hdmi 2.0-n egy Rx560 Vga-val - és ez a maradék kb.5%-a a filmjeimnek..!
A Hd hangokért hol egy Onkyo erösítő; Htpc esetében pedig egy hangkártya felel - ezeket a hangokat abszorválom; viszont az Atmos hidegen hagy; nem fogom még a meglèvő hangfalmennyiségemet mennyezetiekkel is bővíteni..!
Tehát a Popcorn nàlam még valszeg èvekig helyt fog állni - a Htpcm pedig kissé túlzás is a fimminőségek tekintetében..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #62207 üzenetére
A vitatkozás a lételemed, viszont a szövegértelmezés nem megy.
Semmiféle hangrendszert nem nevesítettem, csupán annyit állítottam, hogy a döntő többségnek nincs olyan rendszere, amin a Sabre DAC előnye megmutatkozna. Hol olvastál "semmi különbségről"?Az a két hangkeltő, amiket megneveztél, nem házimozi és sztereó rendszerek alkotóelemei, PC-s szettek. Egy komoly rendszerben a hangszóró és RCA kábelek métere többe kerül, mint az a Genius. Egyszer hallottam olyat, vallatni lehet a hangjával. Rettenet! A másikat nem ismerem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junkpod
veterán
Bécit megelőzve: https://idegen-szavak-szotara.hu/abszolvál-jelentése
Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
Megint csak a kötekedés és személyeskedés. Tökéletesen értettem és a szerint is reagáltam a "szövegedre". A mostani magyarázkodásod csak szófacsarás. Attól még nem lesz igazad mert te azt szeretnéd, mert nincs... Sőt a magyarázkodásod tartalma inkább arra utal, hogy te nem tudtad értelmezni az én kérdéseimet, mondandómat. Mind 1, "elengedem". Nem igaz amit abban a hsz.-edben írtál, amire reagáltam, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Baliga Tamás #62215 üzenetére
Inkább meg kellene köszönnöd, hogy segít valaki!
(#62214) SunMount3r
[ Szerkesztve ]
-
csokszi
tag
Sziasztok!
Olyan lejátszót keresek amivel le tudnék játszani HDD-ről különböző 4K filmeket pl.: UHD iso, UHD m2ts. Plusz tudja kezelni a HDR és Dolby Vision szabványt is. Egy Lg Oled 55c6 tévém van. Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz csokszi #62218 üzenetére
Oppo UDP-203 (CFW-vel), Apple TV 4K (nincs minden esetben Dolby Vision, attól fúgg, hogy milyen a "rilíz", többnyire HDR10-ben vannak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
csokszi
tag
válasz blakey #62219 üzenetére
Köszönöm! Apple TV 4K-n ha jól tudom nincs usb csatlakozó. Routerre kötött merevlemezről is le tudja játszani 4K filmeket? Asus RT-AC66U routerem van. Oppo-t sejtettem hogy meg felel de az sajnos most túl nagy kiadás lenne nekem. Apple megfelelne csak a Dolby Vision amit pont szeretnék egyébként az ISO és m2ts 4K-ban tudja? Amit még el felejtettem jó lenne ha tudná a 3D ISO-t is.
-
blakey
titán
válasz csokszi #62220 üzenetére
Manapság az USB már nem akkora szám, router, NAS, gép bármi lehet, mindent lát és lejátszik az ATV 4K. Dolby Vision meg nem nagyon van a virágboltokban, szóbal ha szeretnéd, ha nem várni kell vele. Minden más forrásból szépen viszi, én csak demoi anyagokkal tudtam kipróbálni és megy a DV. ISO-kat viszi. 3D-t nem tudom, nem 3D-s a TV és a mai OLED-ek sem azok.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csokszi #62220 üzenetére
Az Oppo CFW-vel tudja a 3D .iso-t (nem lesz olcsó és se KODI, se Poszter-es médiatár). ATV 4K nem.
Router-ről még esetleg mehet a dolog, nekem Asus RT-AC55U van és próbáltam nagy bitrátás lejátszást USB-ről, majd holnap előkeresem az eredményeket (már nem emlékszem pontosan).
-
csokszi
tag
válasz blakey #62221 üzenetére
Az én oledem még 3d-s. Több film is van már ami Dolby vision-t is tartalmaz csak az m2ts vagy ISO formátum amit a tv belső lejátszója már nem kezel 4k-ban (iso-t sehogy).
(#62222) SunMount3r
Köszönöm várom az eredményeketGondolkodtam egy UHD blu-ray lejátszóban is de nem igazán tudom hogy azoknak milyen az usb-n keresztül i média lejátszója. Egy kicsit drágának találom a filmeket hozzá kb.10000ft per darab.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csokszi #62223 üzenetére
Azért egy Router nem céleszköz ilyesmire, főleg nem nagy bitrátás anyagokra, pláne ha más "dolga is van közben". Egy "NAS" a jelszó ebben az esetben (pl. Zyxel NAS326). 45Mbit/sec-ig vannak eredményeim az Asus router-ről (valahol, de ha esetleg már azt nem tudja, akkor meg is vagyunk), de egy 4K .iso felmehet akár 100-120Mbit-ig is. A router CPU-ja és USB portja/kezelése ilyenkor lehet szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
-
csokszi
tag
válasz SunMount3r #62224 üzenetére
Értem! Akkor egy NAS plusz ATV 4K kombó megfelelő lehet. Max a 3d iso amit nem fog tudni. Habár a Dolby Vision még nem teljesen tiszta hogy menne e. Demo DV-t viszi a tv belső lejátszója is de az UHD m2ts már megakasztja
-
blakey
titán
válasz csokszi #62225 üzenetére
Az eredeti anyagok Dual Layeres Dolby Visiont tartalmaznak és azt még nem támogatja az ATV 4K. azaz HDR10-ben fogja megjeleníteni.
A 3D-k is mennek, a 3D MVC-t nem feltétlenül kezeli és nem is nagyon akarnak foglalkozni a 3D-vel. Bármi más hibátlanul megy.
[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz Baliga Tamás #62210 üzenetére
Hat nekem van "szerencsem" egy popcorn a500 prot hasznalni melynek vasarlasat a regi szep emlekek motivaltak mivel milyen jo volt a maga idejeben az a100, 210....400
Az androidos reszenek a vilagon semmi ertelme sincs (play store sincs rajta es nem is fejlesztik), kiprobaltam rajta a kodit de inkabb hagyjuk mert finoman szolva eleg megfontoltan ment rajta.
Analogon zenet hallgatni rajta a DAC miatt remek, de ugyszinten van a haztartasban 2db S912es box illetve volt s905x es elfogulatlansag nelkul allitom , hogy a 20.000 ftos beelink box sokkal jobb filmezesre coreelec-el mint a 200.000 ftos (anno ennyi volt) a500pro nem utalsosorban pl a bena jukebox miatt.
Ha ujra ilyen marhasagra adnam a fejem mint pl popcorn a500 vasarlas akkor a DAC-ot is figyelembeveve inkabb egy zidoo x20 prot vennek mar csak az ujdonsag kedveert is .harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
powerup2
addikt
válasz djnice #62201 üzenetére
Ha ezek nem jönnek szóba akkor mi ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csokszi #62225 üzenetére
Látom a DV hiánya miatt már elálltál a szándékodtól, de azért rákerestem és egy 53Mbit/s-es videót tudtam akadás mentesen stream-elni a Router-re kötött winyóról. Ez még nem jelent sokat, lehet 60Mbit-nél már megakadna (és az is , hogy nem). Ez csak konkrét próbával derülne ki. Szóval akkor is csak a NAS a tuti.
-
Baliga Tamás
senior tag
Értelek..., hàt direkt .mkv filmnézésre - torrent kliens futtatásra és zenehallgatásra nekem tökéletes; nem mókoltam - csak legfrissebb fw, szval bőven elvagyok vele...sőt; FullHD-ig mai napig egy WDTv Live megy a hálóban hibàtlanul..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
junkpod
veterán
válasz Baliga Tamás #62231 üzenetére
Ezzel semmi gond nincs, ha elégedett vagy vele, leld vele sok oromodet.
A vélemény különbség ott van, hogy ez az elégedettség nem elég alapos piaci ismereteken nyugszik ahhoz, hogy itt a topikban ezt ajánljad vásárlásra.
Nyugodtan kijelenthetjük hogy a popcorn mediaplayerek felett eljárt az idő, egyik sem ajánlott ma asztali medialejatszonak, egyszerűen sem hw sem sw szinten nem ütik meg az elvárt minimumot. Ár érték aranyrol már ne is beszéljünk.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Mivel lehetne kiváltani a UPC-s HDD-s müsorrögzítős setop box-ot ? Fontos lenne hogy ugyan úgy működjön, azaz rögzítés közben lehessen másik adót is nézni!
Le akarom váltani a UPC-t mint szolgáltatót, de a fenti dologra eddig nem tudtam megoldást találni.
Fontos lenne, mert lassan lejár a hűség és szabadulnék tőlük (UPC)
Előre is köszi
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz junkpod #62232 üzenetére
Mivel viszont én mégis maximàlisan elégedett vagyok vele - tehát amire készült; nálam azt abszolút jól csinálja - miért is ne ajànlhatnàm akár csak a saját példám miatt is akár..?
Hasznàltan pl. nagyon jó àron felbukkan itt-ott egy; ami viszont az àltalad említett ár/érték arányban verhetetlen..! Viszont ha csak sztereo zenélésről beszélünk - mutass már egy tőle jobb mai modern annyira fain Dac-kal felszerelt playert - ami felett még az "idő is épp jár"..!
Szval én még mindíg bátran ajánlgatom..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
djnice
veterán
válasz Baliga Tamás #62234 üzenetére
Az a baj, hogy akinek ajánlottad, annak kellett volna a 4K HDR is.
Ráadásul megint olyan boxokat degradálsz, amiket mostanában ki sem próbáltál, csak azért mert olcsók és kell velük foglalkozni 5 percet, hogy használhatók legyenek.(#62229) powerup2: Leírtam a hozzászólásban amire válaszoltál.
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz djnice #62235 üzenetére
Érthetően leírtam mire jó/miben jó a Popcorn - a 4k HDR nem szerepelt bennük; arra van màs..!
A boxok árával/olcsóságával semmi gondom - mindenkinek van pènztàrcája és igénye - én nem igénylem a mókolàst/próbàlgatást/most ez nem jó/most az nem megy effektusokat; mint ahogyan ezt koràbban is leírtam..!
A véleményem szubjektív - aki nem ért egyet - átugrik rajta..!
Szval van még egyéb probléma esetleg..?A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #62236 üzenetére
Mivel te is használsz S905X-et, megerősíthetnéd hogy jók.
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #62236 üzenetére
Úgy nem jó ez mint ahogy a médialejátszó topik nem hifi lejatszo se nem analog-sztereo lejatszo topik.
Mondjuk azt nem értem, ha bárki oda van az analóg inputos sztereó erositos zenehallgatasert, azzal mennyire egyeztethető össze egy média lejatszoba integralt olcsó Sabre dac chip minősége? Meg eleve a digitális zene forrás? Ezek már mind kompromisszumok. Szerintem.
Ez is csak egy vélemény, semmi mágia.Box's don't touch!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz junkpod #62239 üzenetére
A Sabre Dac olcsósàgát attól függ honnan nézed - több szàzezertől felfelé vagy lefelé - mert nem igazán mindegy..!
A minőségével kapcsolatban sztem nézz utána kicsit - aztán ha teheted hallgatsd is meg; manapság az egyik legjobb/premium chip a fellelhetőek között; lossless; hi-res és jobb/320kb mp3 zenèknél analógon természetesen ( mi máson..) olyan hangszíne van amit hallani kell(ene) mindenkinek..! A kedvenc hangkàrtyagyártóm is ezt a DAC-ot rakta rá a legújabb kàrtyájára - hallottam is; nagyon jó lett..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Osynho
addikt
válasz Baliga Tamás #62241 üzenetére
Azért van abban egy kis irónia, hogy utánanézésre, meghallgatásra szólítasz fel valakit az adott termékkel kapcsolatban, ugyanakkor az amlogic chipes lejátszókra ilyen kijelentéseket teszel:
"A boxok árával/olcsóságával semmi gondom - mindenkinek van pènztàrcája és igénye - én nem igénylem a mókolàst/próbàlgatást/most ez nem jó/most az nem megy effektusokat;"
Milyen tapasztalataid vannak ezekkel kapcsolatban? Mert nekünk, akik használják ezeket, teljesen mások, mint amit te említesz.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Osynho #62242 üzenetére
Az én tapasztalataim/meglátásaim az enyémek - a tiéid pedig a tiedè; szval ne haragudj de bárhogyam is nézem én semmi iróniát nem làtok ezzel kapcsolatban..!
Nekem nemhogy nincs - ki sem szeretném próbálni egyik ilyen boxot sem - ugyanis semmi szükségem rá; sem itt a box topicban olvasott ezernyi problèma miatt - ami miatt ugye nem kevés hsz.született màr..! Aki szereti bütykölni/mókolni/telepítgetni/próbàlgatni szíve joga - èn elvagyok a saját említett holmijaimmal problémamentesen - bekapcsolom őket és filmet nézek.., épp amire készültek..!
Szval ha bàrki hasonlóan szeret kikapcsolódni - azoknak szóljanak a hsz.-eim..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
csokszi
tag
válasz SunMount3r #62230 üzenetére
Köszönöm! Előbb utóbb beruházok egy NAS-ra !
-
NavySeal
senior tag
válasz Baliga Tamás #62243 üzenetére
Nekem eddig egy Mede8er 600-am volt/van. Én sem szeretem a hekkelést, "mókolást", de hidd el a MeCool BB2-m (Amlogic S912) pazar és tökéletesen visz minden formátumot. Az Amlogic topicot elég volt pár napig (míg megjött a box 16kHUF-ért!!) követnem és a segítő szándékú fórumtársaktól átjött minden infó a CE telepítéséhez, ami kb 5(!!) perc volt. Próbálj ki egyet, nem fogod megbánni.
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Baliga Tamás #62241 üzenetére
Hááát, hallottam én Sabre chipes DAC-ot (nem médialejátszót !!!) a milliós kategóriából és borzalmasan rondán szólt. Aztán hallottam 100 ezres kategóriájú Sabre DAC-ot, ami ugyanúgy
xarulszólt, szóval a Sabre (nekem) nem a minőségi hang szinonimája. Az is igaz, hogy nem hallottam az összes Sabre chipes dacot még, de el tudom képzelni, milyen karaktere lehet mindnek....bár nem szép dolog általánosítani, én most mégis megteszem."csak a zene van"
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz dgyuri0123 #62246 üzenetére
Nincs is gondom ezzel - ha mindenkinek ugyanaz a hang tetszene - kizárólag egyetlen gyártó lètezne..!
Nekem írtómód bejött - csak a minőségibb sztereo erősítő + tuningolt cd lejátszó kombóm tudja felülmúlni a hangját - szval èn elvagyok a Sabre-el..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Osynho
addikt
válasz Baliga Tamás #62243 üzenetére
Itt nem az én tapasztalatom a lényeges. Hanem, hogy valamiről nincs tapasztalatod, csak véleményed, majd másokat szólítasz fel tapasztalatszerzésre. Más pl nem akar meghallgatni ilyen DAC-kal szerelt eszközt, esetleg teljesen hidegen hagyja az analóg jeltovábbítás. Ezt pedig neked kell elfogadnod. Semmit se kell kipróbálnod, nem kell venned ilyen boxot, csak akkor hogy végzel összehasonlítást? És nincs is gond az ajánlásoddal önmagában, de ilyen kontextusban szerintem sántít.
A kérdés ez volt:
"Szeretnék venni egy normális médialejátszót amit a szeretnék elérhető áron a legjobb kép és hangminőség, mit tudnátok ajánlani ?"
Aztán világosan kifejezte, hogy miért nem kell neki a Popcorn:
"HDMI 1.4 rajta sajnos olyan kell ami hdmi 2.0 és a legjobb kép és hangminőséget produkálja oled tv mellé kell és normális házimoziba illesztve lenne atmos hangot is tudja."
Ezután kezdtél keresztes hadjáratot a Popcorn mellett (miközben annak kétségtelen előnyeit senki se vitatta, de pl a minőségi analóg jeltovábbítás sehol se volt igény), majd HTPC-t ajánlani, amit szintén nem akar venni/építeni a kolléga.
[ Szerkesztve ]
-
-
TCr
veterán
Magyarországra jön a Sony új, megfizethető asztali médialejátszója
Szívesen kipróbálnék egy ilyet, már amennyiben támogatja a hálózati (NAS / smb) lejátszást.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest