Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz K.Tamas89 #2350 üzenetére
Elég sok különbség van a H77 és a Z77 között, de a legnagyobb az hogy a H77-ben nem tudsz K-s procit tuningolni. Semmilyet nem tudsz konkrétan. De mivel te nem is akarsz ezért ez annyira nem lényeg.
Ha egy VGA is elég, akkor pedig akár a H77-est is veheted, bár én biztosan nem venném..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Manitou
veterán
válasz Geresics #2312 üzenetére
MInden csoda 3 napig tart Eddig volt jó a gép, ma 2x egymás után újraindult, most mondjuk nem volt kékhalál, csak hang kiakadt és gép vett egy restartot.
Most kivettem az egyik ramot.Megnézem a memtestet amit írtál , hogy azzal mit csinál.
Illetve szerintem megejtek egy win reinstalt is, és csak a szükséges dolgokat teszem fel.
-
Ferdzsoo
addikt
-
Geresics
addikt
válasz Manitou #2356 üzenetére
Sajnos azt vettem észre, itt fórumon is több Corsair Vengeance tulajnak vannak hasonló megmagyarázhatatlan gondjai! Ráadásul órajeltől függetlenül, mert láttam már 1600 és 1866MHz esetében is! A sajátomat próbáltam 1333-on is, sőt, még plusz fesszel is próbáltam, de egyik sem segített.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Jack@l
veterán
válasz Manitou #2356 üzenetére
Mi a legújabb cumó a gépedben? Hülye feltevés, de nem próbálnád ki az ssd-t sata2-n?
(bár nekem még mindig a ram vagy a ramvezérlő tűnik a legnagyobb ludasnak)[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Manitou
veterán
Az egész gép kompletten új. Kivéve a vinyókat, azt a régi gépből tettem át.
Most memtestet futtatok 2 rammal, eddig nem dobott hibát.
Még olyat szokott csinálni, hogy pl totalcommanderben pl rákattintok az egyik meghajtó ikonjára, ami jelen esetben az egyik vinyó egyik particiója, ilyenkor van amikor egész sokáig gondolkodik, mire kapcsolódik hozzá. SZóval lehet kábel sem teljesen ok. Egy régi sata kábelem van. Viszont az a gond, hogy a winyókat leszedve is előjött a gond, csak SSD-t használva.
Holna beviszem a ramokat melóba, és berakom az ottani gépembe , az egy i3-as konfig. Aztán kiváncsi leszek meló közben lesz e ond vele. Illetve lehet hozok onnan el 2 ramot tesztelni, az én gépembe.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
-
Jack@l
veterán
válasz Manitou #2361 üzenetére
Azért mondtam az ssd-t, mert az ocz-kkel régebben volt gond(főleg az Agility volt problémás), nem szerette az egyes vezérlőket és egyéb nyalánkságok.
Amúgy az intel RST szokott még ilyen tipusú hülyeségeket csinálni, szedd le ha felraktad már. (bár lehet a csont új win lenne az igazi megoldás)[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Ernest.
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a h77 pro4 mvp-n van optikai kimenet a hangkártyán, de én azt csak sztereóba tudtam beállítani. Kicsit hihetetlennek tűnik, h nem tudná az 5.1-et. Csak én vagyok béna, vagy tényleg nem tudja digitálisan?
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Meg tudja mondani valaki ,hogy az Asrock Fatality prof-M és az Extreme4-M között mi a különbség ami miatt a a Fatality kb 15K-val többe kerül?
-
Manitou
veterán
Na úgy néz ki a ramoknak nincsen baja. Benti gépben mentek szépen egész nap sőt még rá volt eresztve a prime95 is a biztonság kedvéért úgy 4-5 órára. Nekem amúgy a magasbordás Vengeance van, ez, nem az lp
Elhoztam 2x4GB kingmax 1333MHz-es ramot. Most az van a gépben. Egy ideig ment aztán ezzel is lehalt a gép, igaz nem fagyott le , de semmire nem reagált, csak úgymond homokórázott , az egeret lehetett mozgatni, de ennyi. Resetelnem kellett.
Aztán elkezdtem babrálni az SSD bekötésével, átpakoltam másik SATA portra az alaplapon, és elkezdett vicceskedni. Most kicseréltem a sata kábelt is, eddig még megy rendesen, de több mint valószínű, hogy tényleg az SSD - vezérlés környékén lesz a gond.
Most mennem kell, majd késő este még tesztelgetem.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
-
Jack@l
veterán
válasz Manitou #2371 üzenetére
Pakold rá a legújabb fw-t (előtte backup) hátha attól megjavul. Bár inkbb a sata2 portos használattal operálnék a helyedben, vagy garis csere...
-
RZozo
aktív tag
Érdeklődnék, hogy a B75-ös Asrock lapok mennyire jól működnek együtt a Kingmax RAM-okkal.
B75 Pro3-M alaplapot nézegettem, de a tesztelt memóriáknál nem túl nagy a választék. -
Kernel
nagyúr
Volt itt például a PH-n egy logout cikk, szintén egy új konfigról szólt. Gép rendetlenkedett, végül kiderült, hogy a processzor volt gyári hibás. Ehhez megfelelő cserés tesztekre volt szükség (nem csak másik CPU, de másik alaplap segítségével is), míg oda-vissza egyértelműen bizonyítva lett.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Kérdésem nem pont ide irányul,de nem találtam rás fórumot.
Win 7 alatt tudok olyat 1 pc-vel hogy: a TV-n az Assassins Creed 3-al játszom logitech gamepaddal/hdmi/,és a monitoron meg az asszony dolgozik excelben?Milyen megjelenítési beállítások kellenek ehhez szerintetek?
ötletek?
előre is köszi
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Geresics
addikt
válasz Bacusuz #2381 üzenetére
Szerintem nem megoldható sajnos. Egy pillanatig átfutott az agyamon, hogy talán egy virtuális géppel, de akkor is a bill.+egér bekavarna az irányításnak. Talán valami konzol-emulátor léteik ilyen opciókkal, bár én még nem hallottam ilyenről...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Bacusuz
őstag
válasz Geresics #2382 üzenetére
Próbálkoztam az E képernyő kiterjesztése, és a monitor az elsődleges.Ott elértem a tv-n a játékot,de a monitoron nem jött be csak a fél excel képe,és egér+bill sem volt.Én meg úgy szeretném,hogy a monitoron van az asztal...
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Geresics
addikt
válasz Bacusuz #2383 üzenetére
Ha csak az a bajod, hogy nem tudod megcserélni őket, az kb. 5 kattintás: jobb klikk, képernyőfelbontás, jobb klikk a monitorra, és ott van valami olyan, hogy ez legyen a fő képernyő.
Viszont én továbbra is úgy gondolom, hogy vagy a játék, vagy az Excel kezeli az egeret és a bill-t, ezért nem fogsz tudni egyszerre 2 programban tevékenykedni sajnos.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Bacusuz
őstag
-
Jack@l
veterán
válasz Bacusuz #2385 üzenetére
Virtuális géppel meg tudod oldani, de nyilván a gépet arra találták ki, hogy 1 ember használja...
Asszony nézhet videót amíg te játszol, ode nem kell bill + egér.[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
Tegnap visszahoztam a ramjaimat. Tegnap nem is volt gond a géppel, ma viszont indítás uttán 15 perc múlva hang kiakadt, le nem fagyott, inkább nyomtam egy resetet.
Most elvileg áttettem SATA 2- re.
Ilyen eredményt produkál:
[link]Nézegetve mások éredményeit, SATA 2 módban nem olyan rossz ez. De nyílván nem azért vettem SATA3-at hogy "csak" SATA 2 módban használjam az SSD-t.
Most még tesztelem így SATA 2 módban, hogy mit művel.
Igen egy fw frissítés is lehet jót tenne neki. Most a 2.22 van rajta, úgy látom 2.25 a legújabb.
Na de lehet ezzel átmegyek inkább majd az SSD-s topicba.Persze ettől függetlenül majd újra akarom tenni a wint, csak a legszükségesebb driverekkel.
-
Pubszon
veterán
válasz Bacusuz #2385 üzenetére
Megoldható, de körülményes, sok a kritérium és bonyolult (legalábbis nekem).
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
aktív tag
helo. Nem rég pontosabban tegnap óta, meg van a lapom és olyan gondom lenne hogy berakom a telepítő lemezt és rá mentem hogy all install és telepítés közben bizonyos drivereknél ( usb3, lan ) egyszerüen meg fagy, nem csinál semmi. Kénytelen vagyok resetelni, miután átugrottam a drivereket rendesen lefutott és minden müködik
ez mitől lehet? A választ elöre is köszi.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
PNP
őstag
B75 Pro 3-M lapom van, friss win7 telepítés után eszközkezelőben van egy ismeretlen eszközöm, inf, lan driver már fent van, management engine is (de minek?), mit kellene még telepítenem?
Másik: van egy Logitech MX5500 wireless egér+bill kombóm, előző gépben semmi baja nem volt, most rendszeresen lekapcsol az usb jeladó, ha visszatérek sleepből (addig működik, hiszen billentyű nyomsára éled fel), ennek lehet köze az alaplaphoz?
-
PNP
őstag
Valamint: ha BIOS-ban az alaplap grafikus képén rámegyek a RAM-ra, ott 800Mhz-t ír ki az 1600-as modulokra, ez nem gond?
-
Kernel
nagyúr
Pedig nálam az IME volt a kérdőjel (PCI egyszerű kommunikációs vezérlő néven), amire nekem sincs szükségem, így akár le is lehet tiltani.
Ha viszont sikerült a telepítés, így kellene kinéznie:
Logitech K220 wireless kombó nekem nem áll le, illetve ennek nincs is indítógombja, vagy nem tudom, mit értesz a lekapcsoláson. SetPoint-driver fent van?
Ennél más gondok vannak, mint például UEFI-élesztés szempontjából nem különbözteti meg az egeret és billentyűt, így egérmozdításra mindenképpen bekapcsol a számítógép, amennyiben engedélyezem valamelyik USB-ébresztést. De ez nem olyan vészes. Több más alaplapnál még az USB-s bekapcsolás lehetőségét sem találtam, ezért is választottam AsRock lapot.
Továbbá 5 percnél, amikor standby-ba megy (elemkímélés), valamilyen rejtélyes inputot küld a rendszerbe, amivel késlelteti a monitor lekapcsolását, pont 5 perccel. Ennek elkerülésére is ajánlott telepíteni a Logitech SetPoint drivert.
Célszerű az 50 MB-os full telepítőt letölteni, ami tartalmazza a Flow Scroll simítót, ami nagyon profi, simított görgetést integrál a böngészőkbe (IE, FF, Chrome). Ilyen sima gördítést én még nem láttam, mintha zsinóron húznák, amellett gyorsulása is van, nagyon korrekt.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Pont a felét kell látni, ez természetes. Inkább ami érdekes, hogy beáll-e dual channel-be, amikor két egyforma modul van betéve. Nem válogatott moduloknál ez ugyanis nem garantált, csak lehetőség. Nekem beállt, szerencsére.
-
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy ASRock Z77 Extreme4 lap esetében a 3 tűs ventilátor vezérlés működik-e? Azt olvastam, hogy bajos. Amire konkrétan kíváncsi lennék, hogy be lehet-e állítani egy minimális és egy maximális fordulatszám értéket.
Alaplap vásárlás előtt állok, csendet szeretnék!
Köszi!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
veterán
Sziasztok
Van egy Z77 Pro4-es lapom. Az lenne a gondom hogy a BIOS-ba miért nem találtam a WOL be illetve kikapcsolásához szükséges menüt? Logmein-en keresztül felakarom ébreszteni iPad-ról, viszont az istenért se akar működni. BIOS-ba meg nemtalálom hol kell engedélyezni a Wake Of Lan-t.
Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest