Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
ASRock B75 Pro-M
Venti szabályzás.A kérdésem, hogy lehet-e a szintekhez tartozó fordulatszámot módosítani az UEFI-ben vagy máshol?
-
messi6502
tag
Sziasztok!
Adva van egy z77 pro 3-as lap, amibe ez a kit menne dual channelbe értelemszerűen.
Viszont, ha beteszem a1-b1, a2-b2 slotba, akkor sehogy se bootol be, még az alaplap képe se jelenik meg, majd a gép restartol, ezt annyiszor csinálja míg ki nem kapcsolom...
Ha sorba teszem, akkor semmi gond nincs vele, de ugye akkor csak single-be nyomja..
Valami ötlet?
Előre is köszönöm! -
Kernel
nagyúr
válasz zsinor008 #3999 üzenetére
Én nem szeretném, ha előttem tesztelgetnék, ki tudja milyen botkezű alakok. (Miközben nekem meg elektronika a szakmám, de mellesleg ilyen foglalatcserére/javításra én sem vagyok berendezkedve.)
Bontatlan állapotban kaptam, takarólemezzel együtt természetesen, de szerintem ezeket gyárilag nem is adják ki tesztelés nélkül.
Ámbár én magam részére nyilván nem sokat vásárolok, így sok tapasztalatom nem lehet erről. Legfeljebb csak láttam Youtube-videókon alaplapgyárat, ahol nagyjából bemutatták a gyártási folyamatot, ennek értelemszerű része a próba is. Vagy előtte szemre is megnézik. Hiszen egy nagybonyolultságú eszközről beszélünk, amiben sok a hibaforrás, és a gyárnak sem lehet érdeke, hogy rosszat adjon ki. Úgyis megy vissza, a piaci megbízhatóságát pedig rontja.
Így a durva, funkcionális hibák már ott kiszűrhetők, elvileg csak finomabb, rejtettebb hibák maradhatnak benne. Ez nem az.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
andrasko
senior tag
Az S szériájú Ivy prociknál (3570S/3770S) alkalmazható a Z77 deszka "no-K" funkciója?
(Vagy ez csak kifejezetten a jelölés nélküli 3570/3770-re vonatkozi?)ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
zsinor008
tag
Hát nem tudom akár hogy is történ tegnap elégé meg lepet a dolog mikor le vetem a"kupakot ".
Ezt a lapot az egyik cégtől rendeltem amely ennek árusításával is foglalatoskodik(elvileg teljesen új).
És azért teszteli hogy ilyen ne is történjen meg hogy foglalat hibás terméket adjanak ki. -
Raidon
őstag
Erre vki??????
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
-
Raidon
őstag
Ha leszedem akkor tray iconban ott van a sima HDD levalasztasa mintha USB eszkoz lenne.
Azt esetleg el tudom tuntetni?Koszonom
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Norb37
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A következőket tapasztaltam:
Az itt található leírás alapján elkészítettem az efi-s pendrie-t.
Boot-nál látom,megismerte a lényeget,és efi-s meghajtónak jelölte.
Öröm,bodottág,lesz itt siker.
Oprendszer gond nélkül települt,és itt a meglepi:
A hdd-t nem látja efi-s lemeznek,tehát nem boot-ol így.
Particiók rendben,de mégsem.
Abban viszont segítséget kérnék,hogy az alábbi ramokat hogyan állítsam be a bios-ban:
Corsair vengeance 2*4 gb 1600 mhz.
Ha valaki ilyet használ,és van tapasztalat,hogyan lehet stabil üzemre bírni,örülnék ha megosztaná.Az áram alatt lévő alkatrészek pont úgy néznek ki,mint amelyikben nincs áram. Csak más a fogása!
-
boz82
tag
Hello ! Kéne 1 kis help !
Lucid virtut akarom belőni... nekem Asrock Z77 pro 3 és hd 7770 karim van (i5 3470 proci) ... hogyan tudom megnézni hogy mikor melyiket használja..vagy hogy lőjjem be biosba...? csak a játéknál használja a vidikarit..
Valaki vmi tipp ?
Programot felraktam (Virtu MVP) ,és ott be lehet állítani hogy GPU Virtualization ON - OFF . De gondolom a biosba is kell vmit..vagy nem ? -
L4CI2
aktív tag
hi
Raidon
korábbi hozászolásomból szed ki az infót (#3700) hot plug érdekel téged
ja ezeket a Rapid biosba is kapcsold kihi
Norb37
én a corsair ramomhoz felmentem hivatalos honlapra és leírtak mivel tesztelték azokat belőtem és működik
ez a ramom CMZ8GX3M2A1866C9 ha rákeresel te is a ramod azonosítójára a honlapon rámész Tech Specs menüre és ezeket keresd
Tested Latency 9-10-9-27 (ezek értékek én ramom)
Tested Voltage 1.5
a bootmenübe nekem egy olyat kelet berakni nem a HDD hogy Windows boot manager ez (win8)[ Szerkesztve ]
-
Norb37
csendes tag
Olyan nálam is volt,de ettől nem lett lényegesen gyorsabb az oprendszer indulása.
Márpedig,ha jól saccolom,az uefi-s rendszernek pont ez a lényege.
Más gépen a win kb 5 mp alatt már használható.Az áram alatt lévő alkatrészek pont úgy néznek ki,mint amelyikben nincs áram. Csak más a fogása!
-
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Eddig AMD rendszerem volt most vettem egy Asrock Z77 pro 3 deszkát,2*4 GB 1600mhz ram,proci G860, ati 5770.
Akinek ilyen lapja van küldjön pm-be egy jó bios beállítást.
Minden féle csicsa ki lehet kapcsolva egy a lényeg stabil legyen!
Milyen drivereket kell friss.?Bios cserét pendriverről szeretném csinálni és azt,hogy kell?
Előre is köszönöm a válaszokat
Nem vagyok hülye csak nagyon sok az újdonság meg kell még szoknom!Ne lépj a Fűre inkább szívd el!!!
-
andree04
aktív tag
Javaslatokat szeretnék tőletek kérni.
Vélemény?
Utána néztem pár helyen árban nem sok különbség van a H77,B75 chipset közt.
Pl:Asrock B75M 18K,AsrockB77M 18KKöszönöm szépen.
-
Madn!ght
addikt
válasz Madn!ght #3964 üzenetére
Sziasztok ismét!
Tegnap feltettem egy cpu-z-t és látom, hogy 40*100-on megy a proci. Érdekes, hogy a coretemp, és az all cpu meter nevű program is 3,4 ghz-et ír ki.
Az uefi-ben minden auton van hagyva, csak az all core, ill a szorzó van fentiek szerint beállítva. A cpu-z szerint 0,86 -0,96V -okat kap a proci. Több órát diabloztam, és már nem tapasztaltam az i7 870-nél észrevett mikroszaggatásokat/belassulásokat. Majd még annyit megnézek, hogy játék közben mennyi feszt kap a proc.
Nem beszélve arról, hogy a windows a bekapcsológomb megnyomásától számítva 13 másodperc alatt áll fel.
Azt hiszem teljes mértékben elégedett vagyok!
-
Flashget
félisten
-
balpis
őstag
válasz Flashget #4034 üzenetére
én figyelnék rá, hogy milyen feszültséget állít magának a gép a RAM-hoz. XMP szerint 1600-on lehet, hogy 1.65-öt fog, az adatlap szerint.
De 1333-on biztosan megy a 1.5V. Szinte biztos, hogy 1600 is elmegy max. 1.55 körülnotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
andrasko
senior tag
KHX1600C9D3K2/8G spec:
- DDR3-1600 / 9-9-9-27 / 1.65V
- DDR3-1333 / 9-9-9 / 1.5VEttől még 1600-on is mehet kevesebbel fesz.-el, max a késleltetést kell korrigálni.
[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
balpis
őstag
válasz andrasko #4037 üzenetére
El is megy. Ilyen volt nekem is, csak kisebb modulok, 1.565V-tal ment CL9-en. Lehet, 1.5-is elment volna, nem néztem.
Kérdéses egyébként, mi jobb, 1333 CL9 vagy 1600 CL10. Őszintén szólva Sandy mellett volt, hogy véletlenül 1066-ra tettem (CL9), hetekig úgy volt, és nem vettem észre semmiféle lassulást.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Flashget
félisten
-
samyr
csendes tag
ASRock Z77 Extreme4 lapom van.
Ezzel a memóriával http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3B1K2_8GX.pdf
Az volna gondom hogy csak single ramként látja a két modult.
Az A1,A2 slotba vannak a ramok.
a Bios ezt írja 64 mb shared memory and 2mb GTT memory
Single channnel memory mode.
Mit kellene állítani hogy párban működjönek.
Köszi előre is -
winfier
senior tag
Tedd a ramokat az A2, B2 -es foglalatba.
Ezt az integrált VGA miatt írja ki (64 mb shared memory and 2mb GTT memory), ha nem kell ki is kapcsolhatod.
Advanced / north bridge configuration / IGPU Multi-Monitor --> disable"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
samyr
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Működik is már. -
balpis
őstag
válasz Flashget #4040 üzenetére
alapból 1.5V 1333MHz de 1.65V 1600MHz-re tesztelt:
"Eachmodule kit has been tested to run at DDR3-1600 at a low latency timing of 9-9-9 at 1.65V.
The SPDs are programmed to JEDEC standard latency DDR3-1333 timing of 9-9-9 at 1.5V."notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Freiherr
őstag
válasz Madn!ght #4049 üzenetére
1.2?Az jó,de biztos hogy menne kisebb fesszel is,ha pepecselni akarsz vele.LLC-vel tudsz még játszani,minél kisebb érték,annál kevésbé fog droppolni a lap,1-esen meg már fölé is lőhet,az felesleges ekkora tuninghoz.
AVX-es Linx-el is nézd meg,akkor 100 körülre jön ki,meg jobban be is fűt a procinak.[ Szerkesztve ]
XXX
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance 32Gbyte (2x16Gbyte) DDR5 RAM RGB --- ÚJ, 10 év garancia ---
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest