Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimic1979
aktív tag
Nah pont ezért vettem 3570K -t , és nem sima 3770-et... Játékokban nem nagyon vesszük hasznát a HT-nak vagyis az esetek 90%-ban..Akkor inkább egy túl pörgetett 3570K
-
Kernel
nagyúr
Nem kell elsőbbséget állítani, automatikusan érzékeli, hogy melyik alaplapi csatlakozón van monitor. De egyébként két monitor esetén pont a DVI lesz az 1. számú megjelenítő. Ennek persze Windowsban van jelentősége, mert az UEFI-képernyőt párhuzamosan adja ilyenkor, mindkettőre.
Három csatlakozó van, két monitort támogat a processzor, legalábbis az enyém, a tiéd nem tudom most így kapásból.
Ha alapbeállítás mellett (CMOS-clear) nem csinálsz semmit, csak telepíted az Intel-drivert, annak működni kellene. Feltételezem, külön videokártya nincs a rendszerben.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
TechArtist
aktív tag
Hali!
Az egyes lapok FSB-i közötti különbség mit jelent? Úgy értem még manapság is számít annyit, mint régen, vagy annyira már nem releváns?
Ezt a 3 lapot néztem egy k mentes 3570-hez, és pár giga 1600MHz-es ramhoz:
[link]Tuningolni max. a videókarit szeretném, sem procit (azt mondjuk nem is lehet) sem ramot nem, tehát a kérdés, hogy van-e értelme a két drágább közül választani, vagy teljesen jó az olcsóbb is? (Stabilitás, gyorsaság, szolgáltatások nagyjából ugyanazok?) Az az 1200 MHz-es FSB különbség elég soknak tűnik.
Bármelyik linkelt lappal volt valakinek rossz tapasztalata, ami pl. gyakran előjön vagy zavaró?
[ Szerkesztve ]
-
andrasko
senior tag
válasz TechArtist #3956 üzenetére
Nem jól mondod...
- Itt nincs FSB, hanem BCLK.
- Amit néztél 1600 vs 2800 (1200 különbség) az a berakható leggyorsabb ram sebessége.
(Ez számodra nem lesz nagy hátrány)
- K mentes 3570 (3570 vs 3570K, azaz szorzózáras vs szorzózár mentes)Az Asrock-nál a Z77 és H77 között az alapvető különbség:
- Z77 -nél tudsz állítani OC funkciókat,
- H77 esetén nem.Ha nem akarsz tuningolni semmit, csak vga-t, akkor vedd a legolcsóbbat. (H77-est)
Ha viszont bármilyen OC-t szeretnél, akkor a Z77-est. (akár később)
Ne gondolj nagy OC-ra, csak egyszerű dolgokra:
- gyorsabb ram-ot szeretnél bele (esetedben DDR3-1600 -nál gyorsabbat)
- No-K turbo funkció: 3570@4.0ghz/4mag, a 3.4ghz/4mag helyett.Nekem ASRock Z77 PRO4-M -em van, nagyon szuper, én ajánlom neked ezt,
vagy ha kell a PCI slot, akkor a PRO4 -et.Az Extreme4 jó deszka, főleg extrém tuningra, a 8+2 phase miatt.
Ezt neked nem javaslom. (nem OC-zol, 3570-hez minek, ár érzékenység miatt)[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Madn!ght
addikt
Hali!
Este összeraktam a gépest, de már a win teljes újratelepítéséhez nem volt energiám. A win 7 10 percen belül felment, de a driverek telepítésénél (a Rapid Storage) elakadtam. Felteszi ezt a drivert újraindítást kért, újraindítottam, erre egy DOS-os felületen kiírja, hogy akarok-e indítólemezt (Y/N) rábökök, hogy nem, kiírja, hogy úrjaindítás... Mondom oké, következő indítás, rábökök hogy akarok indítólemezt, elkészíti a pendriven, újraindítás... Az ujraindítást követően ugyanez az üzenet fogad.
Ilyenkor a pendrive-ra kellene bootolni, vagy mi?!
Köszi a segítséget előre is!
-
-
balpis
őstag
válasz Madn!ght #3960 üzenetére
Biztos ki lehet, én nem jutottam ide soha (bár egy végtelen ciklusos win telepítésem nekem is volt már, mindig előről kezdte, míga DVD-t ki nem vettem belőle...) de én újrakezdeném, ha 10 percről van csak szó úgyis...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz zserbox #3962 üzenetére
ja, teljesen igaz, de eddig install közben nem jártam így, mindig "tudta", hogy mikor kell áttérnie.
Persze lehet, akkor eleve az SSD volt elől, csak rendszer nélkül lépett tovább. Most meg épp a régi rendszert kellett lecserélni egy alaplap csere miatt.
De egyszerűbb volt kivenni végülnotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Madn!ght
addikt
válasz Savanya #3940 üzenetére
Lehet valamit nem vettem figyelembe, de hiába beállítottam az általad írt értékeket, nem hajlandó 4 Ghz-en menni, ugyanúgy 3,4Ghz-en megy.
Miután betölt a win, idleben 1500 Mhz-en megy, gondolom ez valamelyik energiatakarékossági funkció (E1st, speedstep?)
LinX-et indítottam, ott látom, h 3,4-re terheli. A magok ekkor 62 fokig melegszenek, viszont ha megállíom a tesztet rögtön visszaugrik 30-31 fokra az összes mag.
Összességében nagyon elégedett vagyok a deszkával, egyedüli dolog, ami nem tetszett azt az összeszerelés során tapasztaltam: mivel rövidebb a lap egy full ATX-től, a tápcsati pedig pont a lap azon szélére került, ahol nincs megfelelően alátámasztva. Hát kellett szenvednem, mire azt a csatlakozót beillesztettem. (a vízhűtés miatt az kerül utolsóként a helyére)
-
kradan
csendes tag
Sziasztok azert irok hogy ezt megkerdezzem asrock z77 pro 4 alaplapom van egg I5 3570 k procival sapphire Radeon 7870 2 gb os videokartya es 8gb corsair 1600 MHz ram es a FIFA 13 fullon akad nem egyszer most jatszunk haverokkal es engem ez nagyon idegesit frapsal megneztem 60 fps ir kakot ez miert lehet ? Varom a valaszokat koszonom mobilrol vagyok azert Nincs ekezet
-
mimic1979
aktív tag
Én még mindig küzdök a kék halállal...
Ami változott !
CMOS Reset!!X.M.P. profilt bekapcsoltam, és láss csodát , 2000Mhz mentek a memók! Előtte max. 1600-ot tudtam kipréselni manuálisan belőle!
Viszont! Van amikor csak Youtube, és kékhalál, de van hogy órákat játszok pl, Cry3 -al és semmi gondja sincs
Nah akkor most hogyan tovább?
-
Jack@l
veterán
válasz mimic1979 #3969 üzenetére
kézzel lezíts az időzítéseken, előbb utóbb be tudod lőni jóra. Ja meg eszteld le rendesen a memóriákat állítás után... (nem a youtube a legmegfelelőbb erre )
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz mimic1979 #3971 üzenetére
Az a baj nincs erre egyértelműen jó teszt, mert lehet 10 órán át sstabil vele, aztán win alatt egyszercsak dob egy hátast a cucc, ha már nem csak a memória van nyúzva.
Én memtest86-ot meg goldmemory-t szoktam használni, windows alatt prime64 + lynx, biztos ami biztosA hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
andrasko
senior tag
Nálam is csinált ilyen furcsaságot, modulcsere után:
1600-os modult cseréletem 1333-asra, amitt csak 1600-ként tudtam indítani.
Hiába nyomtam "default bios"-t vagy/és állítottam fix 1333.
CMOS clear helyre tette a dolgokat.
(#39729) andraskoÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
mimic1979
aktív tag
-
andrasko
senior tag
(#3970) Jack@l jót javasol,
- kézzel állíts a késleltetésen: +1/+1/+1/+3/+1RC -t
- fesz / sebesség marad (xmp)
... jó volna tudni pontosan melyik típus ...ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
-
aktív tag
Sziasztok Asrock Z77-Pro-4 lapom és egy i7 2600-am van nem k-s tuninghoz kérném a segítségeteket 2*8gb sima kingmax 1600 memóriám van,legfőbb gondom az hogy miért nem tudom kikapcsolni a turbó b. funkciót,ha beállítom 4ghz-re tesztek alatt is vissza teszi 3450-re.Köszönöm előre is...
**Kedvenc állatfajom a napokig nem válaszoló de minden nap többször belépő majmok !!!**
-
zsinor008
tag
sziasztok.
az lenne a kérdésem hogy szerintetek vissza váltják-e a lapomat?
A processzor foglalatból hiányzik néhány "tüske" a helye meg van de nincs benne "tüske".
ASRock z77 pro 4 lapom van. -
Norb37
csendes tag
Üdv minden fórumtársnak.
A következőben kérném a segítségeteket,véleményeteket.
Adott az alábbi konfig:
Asrock z77 pro3 lap
I7 3770
Corsair vengeance 4gb-os 1600-os modulból 3 db.
enermax 550w-os táp
Ati firepro v7900 kártya
500-as merevlemez.
A hiba:
Az alaplapom biosában sehogy sem tudom előcsalogatni az uefi lehetőséget.
Van ilyen telepítős pendrive,tehát ildomos lenne gondolom felismernie,és így telepíteni a rajta levő vint,és így partícionálni az 500-as merevlemezt.Sima vin7-64 bit telepítése után a rendszer stabilnak tűnik,de lassú.
A frissítések telepítése közben egyre gyakrabban kék halál örvendeztet.
Minden frissítés fent,driverek fent,de bármit próbálok telepíteni,mindig hibaüzenet fogad:
isdone dll,unarc dll,vagy csak egyszerűen hibaüzenettel kilép.Várnám építő jellegű hozzászólásaitokat ötleteket.
Előre is köszönöm.
Az áram alatt lévő alkatrészek pont úgy néznek ki,mint amelyikben nincs áram. Csak más a fogása!
-
zsinor008
tag
válasz mimic1979 #3981 üzenetére
Hát még odáig el sem jutottam mert épen hogy össze rakás előtt vetem észre hogy valami gond van a foglalattal.Februárban lett meg rendelve alap csak addig volt ki nyitva a doboza hogy meg nézem nem-e tőrt el szállításközben de a fene sem gondolta volna hogy pont a foglalat lesz majd a selejtes.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy olyan micro atx alaplap választásában, amin elférne egy noctua nh-d14 cpu hűtő és egy sapphire 7970-es kártya mert sajnos ez a mostanin nem jön össze. Asus maximus gene IV-en megoldható, hogy az első pci-e slotba legyen a vga, így egy nagyon hasonló felépítésű lapról kérnék véleményt. Szerintetek ezzel a lappal megoldható lenne a problémám? Mindenképp az első slotot kell használnom mert a fractal design arc mini házba csak így férne el a kártya.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Stonerice
őstag
Próbáld meg a memóriát manuálisan beállítani. A feszt 1,55voltra és 1600mhz-ra ha tud annyit. Illetve nézd meg jólvannak-e berakva a memóriák.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Raidon
őstag
Sziasztok AsRock Z77 Extreme 4
Win8 Pro
Melyik drivereket erdemes feltenni?
Valaszaitokat koszi"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy miért van kis sárga háromszögben felkiáltójel a hálózatot megjelenítő ikonnál amikor van internetem? Ez valami windows bug lesz?
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
zserbox
őstag
válasz bandika0626 #3994 üzenetére
rámész kiírja...nincs internet kapcsolat
-
zsinor008
tag
Köszi szépen fiuk.
még azért garanciában is meg nézzem hátha vissza cserélik vagy javítják.
Meg kérdezem azoktól akiket linkeltette hogy ha ők csinálják akkor vajon vesztené-e a lap a garanciát. -
bandika0626
senior tag
válasz zserbox #3995 üzenetére
Azt én is tudom de az a helyzet, hogy van internetem és mégis ott van. Nincs vele gond csak kicsit zavar.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest