Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkai
aktív tag
memória 1866 9-10-9-24 1,5 V-on megy, a 2133 Mhz-nem megy.
Talán majd későbbi bios frissítéssel.Már néztem, de ha nincs rajta eszköz, akkor nem lehet állítani semmit ott.
a rack, fix sata kábeles (a paneljára van közvetlenül bekötve) és 4 pines tápcsati megy rá, elöl pedig kulccsal lehet ki be kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
meridaharcos
senior tag
Halihó !
Segítséget kérnék !
Mitől lehet az, hogy a procim nem akar alacsonyabb szorzóra kapcsolni, pedig szinte semmit sem csinálok. 3400-37000 MHz között váltogat...
Gondolom valami alaplapi beállítás lehet, de nem találok ilyesmit.
Z77 Pro 3 lap, i7 2600 proci.
Köszönöm előre is!
Esetleg valami link, ahol részletesen elmagyarázzák a biosz beállításait ? Jöhet angolul is !"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
makkai
aktív tag
Egyenlőre feladom, nem kel életre sehogy. Holnap megpróbálom másik gépben, ha ott megy, akkor a lapnak nem tetszik. De akkor megpróbálhatom a firmware frissítést legalább.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
banderasz77
addikt
válasz meridaharcos #3703 üzenetére
Úhhhhh, ilyen proci nekem is kellene..... nem is érdekelne a váltogatása.
-
meridaharcos
senior tag
válasz banderasz77 #3705 üzenetére
Hülyeséget írtam ? Én úgy tudom, ha nem használom a gépet (értsd például böngészés és semmi több), akkor 1600 MHz körül kellene "pihennie", vagy nem ?
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
Dönc
tag
válasz meridaharcos #3706 üzenetére
Nekem annó a win energiagazdálkodása kavart be:
ha a minimális proc teljesítmény is 100%on van akkor maxon fog pörögni terheletlenül is. -
zserbox
őstag
válasz meridaharcos #3703 üzenetére
csak annyi hogy 37000 írtál a 3700 helyett
-
meridaharcos
senior tag
Köszönöm, tényleg ott volt a kutya elásva.
Az energiasémáknál megselent egy Asrock eXtreme Tuner Utility, annál a minimális processzor sebesség tényleg 100% volt, nem értem ez mire jó.
Visszaraktam a sima kiegyensúlyozottra, most minden ok.
Köszönöm a segítségedet !"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
banderasz77
addikt
válasz meridaharcos #3706 üzenetére
Hát, 37000 Mhz-et el tudnék fogadni.
-
makkai
aktív tag
Nos vannak fejlemények!
Kipróbáltam a régi gépemben, amit eladtam és tökéletesen működik benne a vinyó!
De ebben a gépben továbbra sem megy, se intel se ASMedia vezérlőn, se AHCI se IDE beállításon.
Probáltam External SATA -ra állítva az inteles vezérlőn, de szintén semmi.
És most jön az érdekes dolog!!!
Az inteles vezérlőn az egyik portot External SATA-ra kapcsolva és HOT "akármire" kapcsolva, csak a tápot dugtam rá a vinyóra, elindítottam a gépet, betöltött a rendszer és rádugtam a SATA kábelt és rögtön kiírta, hogy "USB" eszköz (ezt furcsállom) de tökéletesen működik.
Ezek után mi frászt kellene állítanom a biosban, hogy mennyen rendesen??????!!!!!!!!!!!
-
makkai
aktív tag
Sajna Én erre nem vagyok képes! 0 nyelvtudással nem hiszem, hogy foglalkoznának vele, ha magyarul írnék nekik!
szerk: Egyenlőre megpróbálom úgy, hogy a SATA mobilracket így állítom be, és rendszer betöltés után kapcsolom be a mobilracket.
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok asrock z77 pro4 lapban tuningolok picit tudom nem tuning lap de azért mégiscsak egy kis tuning összejött viszont van egy kérdésem én nem találtam hogy lehetne a cpu-nak állandó fix feszt adni csak autot és offsetet találtam így is sikerült beállítanom. a vdrop-ot 100%-ra -0.080-as offsettel 4.2 ghz-en 1.2 v-ot ad neki amikor visszaesik 1600-ra ott is kap még 0.9-et amitől szintén nem dobja el magát. Csak érdekelne hogy nem-e lehet valahol esetleg fix feszt állítani mert én nagyon nem találtam. Üdv.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
mcmike
őstag
Ugye rack nélkül próbáltad? Mert a rack is tartalmaz áramköröket, amik bezavarnak, nekem volt már ilyen. Jó eséllyel nem fogod tudni használni a HDD rack-et ezzel a vezérlővel.
Ha rack nélkül is rakoncátlankodik (BIOS / UEFI szinten sem ismeri fel), akkor csak a Firmware frissítés marad, gondolok itt elsősorban a HDD-re, mivel ahogy olvasom az alaplapot már megfrissítetted. Van egyáltalán FW frissítés a szóban forgó HDD-hez?
Ha ezek után sem hajlandó, akkor már csak Vajákos Piri néni tanácsai (SATA kábelcsere, mindent szétszed összerak, stb.) és a külföldi support marad...
Szerk.: teljes CMOS reset volt már a BIOS / UEFI frissítés UTÁN?
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Dönc
tag
válasz hadogabi1 #3716 üzenetére
Azért nem találtad, mert a pro4 csak az offsetes megoldást tudja (auto = offset 0). Pedig én is kíváncsi lennék mennyi a minimum fesz, amivel még elmegy a vas. 4.3on 1,16V, amikor visszaveszi magát 1600ra akkor asszem 0,75-0,8V körül kap a proc, szóval emiatt nem tudok még jobban negatívba menni az offsettel, hiányzik nekem is fix feszes lehetőség..
-
makkai
aktív tag
persze próbáltam RACK nélkül az összes porton, IDE és AHCI módban is, egyszerűen abiosba sem tudok belépni, ha csatlakoztatva van a géphez, 3 kábellel is próbáltam, direkt másik vinyóról lehúzva, ami hiba nélkül megy. Próbáltam előre beállított bios beállítással és utánna rádugva, semmi.
Csak így működik, hogy HOT Plag-ra állítottam az egyik portot, betölt a win7 és utánna dugtam rá a SATA kábelt és így működik.
Úgyhogy visszatettem a RACK-be, rádugtam a beállított portra és így ha betöltött a rendszer, akkor kapcsolom be a Rack-et. Így tökéletesen működik.Az a baj, hogy nem tudom rátenni a firmware frissítést, mivel a biosba sem tudok belépni, illetve nem tudok bootolni sem pendriveról, illetve a frissítést sem találom az oldalon, mióta Seagate lett. Nem jó a link sem, ami a cikkben van.
-
Dönc
tag
válasz banderasz77 #3719 üzenetére
Pontosan
-
mcmike
őstag
Elméletileg 2010 után gyártottak már új FW-el rendelkeznek HD204UI: link
"If your drive was manufactured in December 2010 (or later), you don't need to update the firmware. The drives are already delivered with updated firmware by the factory. You can see on the label of your drive, when it was manufactured."
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
banderasz77
addikt
Hi!
Mi a különbség az Asrock Z77 Extreme 4 és az Extreme 4-M között a mérten kívül?
Teljes mértékben helyettesítők? -
makkai
aktív tag
Köszi a linkeket.
Letöltöttem, most már csak megint kerítenem kell 1 gépet, amiben működik a vinyó és meg tudom csinálni, mivel az Én gépemben ugye nem lép tovább, hogy bootolni tudjak.
Úgy érdemes csinálni, hogy csak ez a vinyó legyen rádugva az alaplapra?
Ha nem lesz így sem jó, akkor írok az ASRock-nak bios ügyben, egyik alvállalkozónk a cégnél 10 évig kint élt és dolgozott az amcsiknál, azt mondta írjam le magyarul, majd lefordítja.
-
L4CI2
aktív tag
válasz banderasz77 #3726 üzenetére
hi
csak így első ránézésre írom különbséget tehát valószínű lesz amit nem veszek észre
Extreme 4-M
nincs Dr. Debug
nincsenek ilyen integrált gombok bisos reset, bekapcs,reset
plusz egy 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE4: x4 mode)
egyel kevesebb PCI Express 2.0 x1 slots
nincs PCI slots
más halókártya vezérlő Realtek RTL8111E bar teljesítmény ugyanaz
csak 4 + 2 Power Phase Design = rosszabb tunning lehetőség
usb 3.0 port csak kettő
usb 2.0 viszont plusz kettő
ps2 port csak billentyűt kezel
mínusz kettő sata2
kevesebb ventilátor kivezetés az alaplapon
meg méret ami írtálennyit vettem észre többit keresd meg te
igen így a legbiztonságosabb
persze ha tudod mit csinálsz nem kell kikötni őket[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz banderasz77 #3726 üzenetére
Esetleg így szemléletesebb: összehasonlítás.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
B75 Pro3-M -nál, hogy lehet a biosba kikapcsolni a meghajtókat? (hdd, odd ...)
-
Kernel
nagyúr
Portokat lehet tiltani, boot-sorrendeket lehet variálni, de amúgy nem nagyon értem, hogy mit szeretnél.
Esetleg még HDD forgását is lehet leállítani, de Windowsban.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
detroitrw
addikt
ezt akarom elkerülni
bios-ba ki lehetett kapcsolni, az uefi már nem tudja ezt?(#3735) Kernel :
újra akarom rakni a gépet s ahoz az os-en kívüli meghajtókat le szoktam kapcsolni hogy a bootfájlt a fő vinyóra kerüljön
mert vista alatt többször megszívtam anno
s a win7 se különb ebbe s gondolom a win8 se[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz detroitrw #3734 üzenetére
Nem mondanám, hogy az oprendszer bűne, a telepítő épp a BIOS-ból veszi az információt, hogy melyik a számítógép elsődleges merevlemeze. Az indítófájlokat pedig oda kénytelen tenni, miután ez a dolgok rendje, az IBM PC-szabvány óta. Kivéve, amikor az XP-nek szokott lenni állítólag olyan furcsasága, hogy a kártyafogadót is besorolja valahogy a HDD-elé, emiatt a betűjeleket elkeveri.
Egyébként viszont nincs ezzel gond, a B75 Pro3-M lapnál például a rendszer HDD-t az egyetlen Intel SATA3 portra kell (ajánlott) dugni (SATA3_0, szürke) és akkor az lesz 1. számú merevlemez. Ha ezt üresen hagyjuk, akkor a következő a SATA2_1 (fekete), ez számít a legelsőnek, és így tovább.
A Windows-telepítő ezt tudomásul fogja venni, és mindig a sorban legelső lemez aktív partíciójára helyezi az indítófájlokat.
-
Kernel
nagyúr
válasz detroitrw #3737 üzenetére
Nem tudom, másoknál miért fordul elő ilyen, nekem mindegyik alaplapomnak megvolt a maga követhető logikája, aminek alapján mindig én irányítottam a dolgokat, nem ő engem.
Ennél úgy látom, maga a vezérlő tiltható, Intel SATA és/vagy az AsMedia SATA, de a portok egyesével nem. De ha valaki tényleg biztosra akar menni, általában nem okoz különösebb gondot a SATA-kábel kihúzása, veszélyesnek sem mondható (hacsak valaki nem töri el, erőszakolja), a tápot nem kell bántani ilyenkor.
-
fanti
addikt
-
Jack@l
veterán
A fizetős rosszalkodós anyukáukat...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
andrasko
senior tag
Felháborító maga az elv...
Az alaplapoddal megvásároltad a rajta lévő chip-ek, technológiák licencét.
Mivel ez a már meglévő virtu-chip-ekkel működik, ezért ez nem egy új licencű technológia, hanem a meglévőhöz egy új driver, vagy driver frissítés...
Bicskanyitogató... attól függetlenül, hogy jobban, vagy úgy működik, mint az előző verzió.ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Anfänger
őstag
válasz andrasko #3743 üzenetére
Igen!
Eddig sok játéknál inkább hátrányt jelentett,mintsem elönyt. Most végre "elvileg" sikerült egy jó drivert írniuk hozzá,ezért,úgy gondolják,ha már jól müködik,akkor pénzt kérnek érte. Úgy is felfogható ezek szerint,hogy az ezek elötti meghajtók BETA állapotúak voltak. Ekkora pénzéhes ganélyokat!Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
J.J. András
őstag
hali,
na, gyors a tapasztalatom és elmondom , mi lehet a bajod:
1. Tapasztalat: sima Z77 deszkával és HD6850-essel megy a VirtuMVP 1.0 a WoT alatt (sebességnövekedés kb 20-25FPS)
2. a legújabb Catalysttal 13.01-es és HD7850-essel nem megy (ez van most), mert vagy nincs támogatva a HD7xxx sorozat, vagy ahogy a Te általad használt VirtuMVP 2.0 még a legújabb Catalyst drivert nem támogatjaMeg kellene próbálnod egy 2012.dec driverrel.....
üdv
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
meridaharcos
senior tag
válasz banderasz77 #3746 üzenetére
A cikket olvasva én is hamar megértettem a szitut. :-)
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
robekri
addikt
válasz banderasz77 #3746 üzenetére
LÁJK!!!!!
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
Gabás
addikt
válasz J.J. András #3745 üzenetére
A Virtu nem növeli a sebességet
a többieknek: a zsidózás csak titeket minősít[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Garanciális MSI MPG B650-I EDGE WIFI Alaplap!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest