Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz Ryan927 #2203 üzenetére
Bios reset, meg kipróbálni másik billentyűvel, lehet abba ragadt be valami. (kóla/kakaó )
(esetleg legújabb bios fel)A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz Ryan927 #2210 üzenetére
Pont fordítva kéne csipognia normál esetben. Ha nincs rákötve a + tápcsati a lapra. Lehet amúgy ényleg a 8 csatis résznél szállt el valami a lap tápellátásában, de a tápod is ludas lehet, ha régi vagy gagyi.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz Ryan927 #2212 üzenetére
Semmit nem jelent, simán lehet gyártási hibás... (asrocknál főleg)
De a kíváncsiság kedvéért ird már le pontosan mielyn tipusú cumók vannak most a gépben + ram 1,5 voltos-e?[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz Ryan927 #2214 üzenetére
Hát akkor igen egyszerű a téma, tegyél bele egy kölcsön gyárilag 1.5 voltos ramot és nézd meg mit lép. A szutyok kingston meg mehet a levesbe/kukába/amd-s embernek.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Ryan927 #2218 üzenetére
Nem lehet, biztos.
-
Jack@l
veterán
válasz Gulyopapa #2217 üzenetére
Ha most rendelted, akkor válassz szerintem másik ramot, haverom ugyanígy járt az i3-2100-al és "AMD" márkájú 1.65v-os rammal.
-
Jack@l
veterán
válasz Ryan927 #2221 üzenetére
80 millió hozzászólásban taglalják a sandy és ivy bridge procik fórumában, ha nekem nem hiszel... De intel honlap sandy/ivy bridge ajánlott ram és ramfeszültségek-nél keresd a hivatalos álláspontot.
-
Savanya
addikt
válasz Ryan927 #2218 üzenetére
Kingston ramokkal semmi baj nincs , elég sokan használják . Legnagyobb baja az asrocknak hiába nullázod le a biost akkor se tűnik el a rambeállítás . Kell egy 1333-as alap memóriát kölcsön kérni és ha bejön a bios csak egy default uefi kell és menni fog a másik ram is . Gondolom 1db rammal már végig próbáltad az összes slotot .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Eagle16
addikt
válasz Ryan927 #2235 üzenetére
Külföldi fórumon volt még valakinek ilyen gondja mint neked, 6 hosszú csipogás. [link]
"Hi profJim,
A big thankyou for reminding me of the importance of testing a system with a different PSU. I re-installed the Asrock board (with original BIOS P1.10) with all four Corsair DIMMS and the new PSU. The computer did what it always did before - stopped at "0d". Then I replaced the BIOS chip with one of the two (P1.30) that Asrock Tech Support sent me and tried again. This time it worked and has ever since. So the problem was actually a combination of a faulty BIOS chip and a faulty power supply."Szóval neki pl. a tápegysége miatt és a BIOS chip miatt nem működött. Lehet hogy a tiednek is ez a baja.
(#2210)-ben írtad hogy másik táppal elindul, amin nincs 8 tűs csatlakozó, de 4 tűs gondolom van. Semmi baja nem lesz ha a 4 tűset rácsatlakoztatod és azzal használod, max. később cseréled.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Ernest.
tag
Sziasztok.
Két kérdésem lenne (a konfigomat látjátok az aláírásomban):
1 - Mitől függ, hogy az alaplap meddig bootol? Van amikor 3 mp, van amikor 5, de van amikor 8 (a 7-8 az első indításkor alap, a többi meg restartkor van). Mik mennek ilyenkor? Elvileg ellenőrzi, h mik vannak a gépbe, memóriára is ránéz. Van valami kapcsolható opció, hogy mit csináljon, mert egy 8mp-es idő már rengeteg.
2 - Kipróbáltam az SSD-t mind az alap SATA portba dugni, mind az ASMedia vezérlő portjába. Igazából szintetikus tesztekben kicsivel jobb volt a ASMedia, de maga a Windows bootideje meg kb a duplájára nőtt. Az alap porton be sem töltötte teljesen a Win logót, már bent is volt, ASMedián meg a logó betöltése után még van vagy 3-5mp.. Mik a tapasztalatok ez ügyben?
-
Eagle16
addikt
válasz Ernest. #2237 üzenetére
Szia!
1.A full screen logót kikapcsolhatód esetleg, de nem vagyok benne biztos hogy ezzel gyorsabban bootol majd, csak nem egy képet látsz boot közben hanem azt hogy miket ellenőriz, mik vannak a gépben. Persze az AddOn ROM Display opcióval a logoval együtt is láthatod a boot információkat.
Nálam ki van kapcsolva a full screen logo és mindig ugyanannyi a boot idő, ami egyébként nagyon rövid, 4-5 mp lehet, az előző Asus P5B alaplapomnak jóval tovább tartott eljutnia a windows betöltésig. (és amúgy gyorsabban is kapcsol ki)
De gondolom a boot idő attól is függ hogy mennyi HDD, SSD, ODD van a gépben, nálam csak egy HDD van és kész, azért lehet ilyen gyors.
2. A kézikönyvben is benne van, hogy az ASMedia vezérlő használatával megnőhet a boot idő, tehát javasolt az Intel vezérlőre csatlakoztatni az SSD-t.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Ernest.
tag
válasz Eagle16 #2238 üzenetére
Köszönöm.
Full Screen Logot próbáltam kikapcsolni, de az nem változtatott semmit.
Feltettem a legújabb biost, de az sem befolyásolta.
ODD nincs, csak egy HDD és egy SSD.
Az SSD-t, akkor visszadugom az Intel vezérlőre, nekem elkerülte a figyelmemet az a figyelmeztetés, pedig én is böngésztem a könyvet, így bukkantam rá, h egyáltalán van olyan lehetőségem is
Igazából csak az zavar, h változó az a boot idő. Legyen akkor fix 5mp, csak ne legyen 1x 4mp, 1x 8mp -
Jack@l
veterán
válasz Ernest. #2239 üzenetére
Jó, de rebootnál nem kell megvárni míg felpörög a vinyó, meg az eszközök detektálásának nagy részét is megspórolja a lap. Örülj hogy gyors és nem majd fél percet kell várni mint a régi ep-45-ös giga lapomnál.
-
Jack@l
veterán
válasz Ernest. #2241 üzenetére
Amúgy az extreme4-ben van olyan opció boisban, hogy super fast boot, meg extra fast boot, vagy mi. Win8 kell hozzá, de az egyiknél nem lehet pendriveról bootolni, a durvábbnál, meg biosba se belépni, csak cmos reset után. (viszont állítólag 1-2 mp alatt lezavarja az egészet)
-
Ernest.
tag
válasz Gulyopapa #2243 üzenetére
Apukám ZX Spektrumja 90-es évek elején nem bootolt sokáig (nem akkor jelent meg, csak akkor volt már rá nekünk is keret), de amikor magnószalagról töltöttük be a programot az már eltartott egy darabig, meg volt egy szép sípoló hangja, nem volt vészes, az élményért cserébe, h nyomathattuk a Jetpack, meg a Pyjamarama
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Ernest. #2239 üzenetére
Nem elég átdugni, célszerű le is tiltani minden felesleges eszközt, így az AsMedia-t is.
AsRock UEFI-ben szokott lenni a Fast Boot opció, ezzel kihagyja a bootolható USB eszközök keresését.
Van még az Ultra fast opció is, de azzal csak az UEFI-kompatibilis Win8-at lehet indítani, más rendszeren átsiklik, ha beállítom. Utána már az UEFI-be sem lehet belépni a szokott módon, csak Windowsból, a Restart to UEFI nevű program segítségével. Vagy CMOS-clear hozza vissza a normál állapotot.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Jack@l
veterán
Nem azt mondtam,hogy senkinél nem indul, de ha nem tudja belőni a bios rendesen automatán, vagy gyengébb a ram és mégis kell neki több mint 1,5V, akkor mit csinálsz?
Majd Gulyopapa elmeséli a hogyvoltot[ Szerkesztve ]
-
Ernest.
tag
Köszönöm szépen, este ha hazaértem akkor megpróbálom letiltani a felesleges dolgokat, és a Fast Boot opciót is kipróbálom, mert rémlik, h volt ilyen. A másikat azért nem, mert hétvégén próbálkoztam Win8-al, csak sajnos az USB Wi-Fi stickemhez (TL-WN821N v2) nincs driver, és az supportjuk is azt mondta, h "not compatible with windows 8", szóval amíg nem veszek újat (és egy daraig nem is fogok, mert teljesen jó), addig hanyagolom a Win8-at. Próbáltam házibarkács drivereket is, de azok sem mentek. Pedig az előző gépemen egy hónapig volt Win8 és az újítások nem jöttek be, de a gyorsulás érezhető volt egy 5 éves gépnél is.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest