Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz Aryes #5112 üzenetére

    Na, az enyém ránézésre tök ugyanez, de MPU92/65 van ráírva. Van benne 3 x 3 tengelyes gyorsulás, szögsebesség és mágnesség szenzor. Légnyomásmérő nincs, az úton van, amiben légnyomásmérő is van.
    Igen, elég a felső 4 tűt bekötnöd. Én 3.3 -al hajtom, fene tudja, mit bír. Azt az ötlábú sánta pókot nem tudtam kideríteni, hogy az egy fesz. szab., vagy mi a csuda. Bár nem is nagyon foglakoztatott az ügy.

    Az általam linkelt program valóban csak ennek a 3 szenzornak az értékeit írja ki. Egy utasítással beolvassa a gyorsulás (azaz térbeli helyzet) + szögsebesség értékeket, egy másikkal a megnetometert. Abba tényleg nem gondoltam bele, hogy ezeknek nem külön-külön, hanem komplexen van értelme ha mozog a panel, mert pl. a gyorsulásmérő által érzékelt adat természetesen függ a szögsebességtől is, stb. Én szeretem pontosan tudni, hogy egy IC-nek konkrétan milyen adatot küldök ki, és mit válaszol rá. Ebben a primitív mintapéldában ez teljesült, láttam, mit kell írni az I2C buszra, és milyen választ kapunk. Majd én is megnézem azt a komplexebb programot is, mert tényleges használathoz valóban az kell.

    Tudja valaki, hogy mi a különbség a 9250, 9265 között?

    [ Szerkesztve ]

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák