Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
-
tibi-d
tag
Sziasztok!
Ötleteket kérnék egy feladat "vasának" összeállításához. A gépnek tudnia kell 4 analóg jel 12-16 bit feldolgozására, 2 PWM generálására , 4 digit jel meghajtására, 3.5-4.3 érintő képernyő kezelésére, WIFI kapcsolatra.
Köszi a tippeket. -
tibi-d
tag
Az is érdekelne, hogy ki, milyen megjelenítőt használna.
-
Tankblock
aktív tag
válasz tibi-d #16707 üzenetére
Szia,
A Wifi és az analóg jelek rejtik a kulcsot...
Ha megelégszel egy nem túl pontos 12bites ADCvel akkor ESP32 + Nextion kijelzőt mondanék a feladat kivitelezésére, mint minimum hardware.
Analog pontosságán lehet segíteni külső SPI busra tervezett külső ADCkkel.A probléma az lesz mit engedhetsz meg a projectben anyagilag, és mit tudsz megvenni a piacról....
Release the Beast....
-
őstag
válasz tibi-d #16706 üzenetére
A wifi eléggé kézenfekvővé teszi az Esperif SoC-it.
Ha kell a 12bit analógnál jobb, akkor tehetsz mellé külső ADC-t.
A 4 digit jel valamilyen periféria? Van előírt jelszint? (5V / 3.3V)Az érintőképernyő csak kezelőfelület lesz, vagy aktív kijelző is lesz? Képfrissítés miatt kérdezem.
(Damn 4 másodpercet késtem :D)
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Tankblock
aktív tag
-
tibi-d
tag
válasz razorbenke92 #16709 üzenetére
Köszönöm a tippeket. A kijelző azért kell, mert mobil használata nélkül is kell tudni vezérelni a készüléket, a wifi meg azért, hogy magára lehessen hagyni működés közben, de lehessen látni hol tart, mikor végzett, stb. Analóg a/d-re az ADS1115-re gondoltam. A digit szintillesztés nem probléma. A vasakra 40-50eFt a max keret ebbe IBT-2-es H-bridge is bele kell férjen.
-
Tankblock
aktív tag
válasz tibi-d #16711 üzenetére
hmm az általam javasolt nextion a budged fele lesz, ne vegyél extrázott verziót, mert a benne lévő RTC minden csak nem pontos, fizikai gombokat se rajta keresztül érdemes kezelni, ha lesznek....
Ha találsz valami jó projectet akkor lehet egy sima érintős kijelző is megteheti....
ADS1115 csak akkor ha megfelel a sebessége, mert I2C kommunikál. Ha az alkalmazás megengedi ezt a sebességet akkor ok. A vicces az hogy lehet ha megtervezed a boardot és megveszed alkatrészenként akkor drágább mint modulonként megvenni.
Szépm új világ, egyet tudok tanácsolni, a HW részeket minnél előbb szerezd be, mert az árak rakéta szerűen lőnek ki (Farnell, Mouser, ... és társai) alap építőelemeket is nehéz beszerezni.
Release the Beast....
-
Tankblock
aktív tag
válasz tibi-d #16713 üzenetére
Szia
14+2 pin egy sima TFT + touch [link] ez szerint (16+ 4 SD kártyának),
a nextionnal lerövidíted a fejlesztési időt, hiszen GUI nem a MCU számolja és csak UART-on kell küldeni üzeneteket. ESP32 van vagy 3 UART, szóval a debug portot sem kell mellőzni.
ESP8266 platformmal végig kellene számolni van e annyi lába amit fel tudsz használni, szerintem csak GPIO extenderrel lesz annyi, főleg mert 4 PWM lába van, és erre szeretnél I2C is.....
Release the Beast....
-
biker
nagyúr
Hülye kérdés karácsony után jöhet?
Létezik olyan USB eszközöket kezelő BT átvitel, aminél nem BT modult forrazstok az arduinora? Sajna minden pin tele, nem tudok a panelre több eszközt kötni, és egy olyan alkalmazás lenne, ahol az usb kábel nem megoldott, mert forog a cucc.
A PC-ben lévő BT modulra felcsatlakozva ugyanúgy érzékelné az eszközt mintha bedugnám az arduinot driektben. Ha jól körbeírtam, vezeték nélküli usb hosszabbítóElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
őstag
Pontosan milyen Arduino, és mit szeretnél az USB átvitel közben megoldani?
Ha sima Uno/Nano/Mega, ott amúgy is az Rx/Tx-en van az USB egy USB-Serial chipen keresztül. Ha arra az Rx/Tx-re felteszed a BT modult, akkor utána tudsz vezeték nélkül kommunikálni. A programozás is megoldható.
Persze az ajánlott ESP-vel egyszerűbb a dolog. Ott van OTA is.
Ha valami komolyabb USB protokollt (pl. HID) akarsz átvinni bluetoothon, az már annyira nem evidens.
-
biker
nagyúr
válasz razorbenke92 #16717 üzenetére
joystick buttonbox, arduino leonardo (promicro), és minden láb foglalt, nem tudod szabaddá tenni az rx/tx-et, ezért kellene valami ami BT-n akár átviszi a jelet mint egy BT billentyűzet vagy BT egér. táp van tehát adót be tudnék szerelni, vevő meg a PC-n dongle lenne.
Egy barkács szimulátor kormányhoz kell, ami 1080fokot forog.
Igen, létezik spirál USB kábel, amit sokan használnak, de nekem hányingeren van a tekergő kábeltől, akármilyen spirál.Már azon gondolkoztam, hogy fogok egy BT billentyűzetet és azt szétszedem, és azzal felépítem a mátrixot, de a forgó enkóderekhez kell az arduino
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Valami ilyenre gondolok, ha ezzel pl működhet
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
őstag
Plug-and-play megoldás sokáig nem létezett, majd az igényt felismerve az egyik kedvelt youtuberem csinált, azt hiszem meg is veheted tőle, vagy megycsinálhato magad is.
[Cheap USB Host Microcontroller [CH559, ESP32, HID]]Szerk.: Bocsi, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ez csak az USB-host rész. De utána ebből BT kontrollert csinálni már csak egy lépés: [link]
Szerk2.: A Blitzwolf cucc az csak audio.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz razorbenke92 #16720 üzenetére
nem kifejezetten megoldás egy kész arduino buttonbox helyett nekiállni egy esp32-t építeni.
De köszönöm a tippet, majd ha egyszer újrakezdem, ezzel fogom tenni, de most nem jóElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
őstag
Nem úgy értettem, hogy csináld újra.
ESP-ből tudsz csinálni egy dongle-t, amit USB-n a leonardora dugsz. USB hosztként felismeri a Leonardot, mint egy kontrollert, és bluetoothon emulál egy BT-s kontrollert, amire proxyzza a már elkészült eszközödet.
Más megoldást nem fogsz találni az adott problémára:
A Leonardon csak USB van szabad -> az USB-t protokoll szinten nem tudod átvinni BT-on, tehát kell egy aktív eszköz, ami fordít USB-ről BT-ra.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
nagyúr
Egyetlen pin-t se tudsz felszabadítani valahogy? Biztosan megoldható valahogy.
A legegyszerűbb egy infravörös LED és egy IR receiver lenne, ami a tv-ben meg a távirányítóban van. Feltéve, hogy elég az egyirányú kommunikáció. A kormányrúd belsejében valahogy meg kell oldani, hogy a kettő között legyen némi rálátás, nem is kell tökéletesnek lenni, mert a kis távolság miatt akár egy vékony műanyagon/a burkolatba vágott lyukakon is átmegy a jel.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz razorbenke92 #16722 üzenetére
Köszi, így már értem!
-
Tankblock
aktív tag
A bal oldala a kapcsolásodnak nekem nem tűnik logikusnak. Mik azok a képen?
Ha potméter akkor nyertél 4 pint ha az egyik végét +tápra a másik végét GNDre kötöd és a vipert méred. Azt is célszerű lenne analóg pinre rakni....
A jobboldala se megoldhatatlan egy GPIO extenderrel, SPI kell MISO, MOSI, CS, CLock és 4 pinnel tudsz írni olvasni 7v8 pint, ráadásul összefűzhetőek.....
Release the Beast....
-
biker
nagyúr
szóval összefoglalva, millió megoldás van, ha nem az eredeti panelt és kapcsolást tartom meg, és nulla arra hogy USB kapcsolatot emuláljak vezeték nélkül, vagyis az alapprobléma nem megoldható? Mindenre van vezeték nélküli megoldás, még hdmi transponder is van, de usb nincs.
Ennyi erővel vehetek egy occó wireless gamepadot, és átalakíthatom azzal a kormánytElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
nagyúr
Ennyi erővel vehetek egy occó wireless gamepadot, és átalakíthatom azzal a kormányt
Akartam is javasolni.
Ha mindenképp Bluetooth kapcsolatot szeretnél, akkor lehet például egy tetszőleges Arduino uC + hc-05 Bluetooth modul, vagy ESP32, BT Serial módban fogsz tudni vele rácsatlakozni a gép beépített Bluetooth-ára, ehhez kell egy driver/host program a célgépre. Vagy fogsz egy Digispark (Attiny85) modult, rákötsz egy hc-06 modult, a kettőt összepárosítod, a Digispark-ot felprogramozod USB-HID eszköznek.
De minek, ha minimális átalakítással 1db uC-el meg tudod oldani és kapsz egy komplett, hordozható, problémamentes plug&play megoldást.[ Szerkesztve ]
-
Tankblock
aktív tag
Azt állítottad hogy nincs szabad pined, hát ezt a tézist próbáltuk ki..
Biztos van olyan megoldás amit szeretnél, de sokkal egyszerűbb / olcsóbb ha UART/Bluetooth keresztül beszélgetsz a PCvel.[link] itt egy project ami hasonlót csinál mint amit szeretnél....
Release the Beast....
-
-
Janos250
őstag
WEB-hez értők segítségét kérem
Van egy text file (egy .ino program), aminek ha a helyét megadom linkként, akkor a Firefox simán kilistázza.
Igen ám, de a validátor
https://validator.w3.org/
meg nyavalyog.
Mit csináljak, hogy ne nyavalyogjon?
(Már csak holnap próbálom ki)[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Undoroid
őstag
válasz ekkold #16680 üzenetére
Üdvözöllek!
" Saját célra készültek. " Ha mégis úgy alakulna a dolog, hogy lesz egy olyan példányod, amitől megválnál, akkor kérlek, hogy keress meg privátban!
********************************************************************************
Más...
Reggel jövök egy újabb kérdéssel a (nálam) gyakorlottabb kollégákhoz, mert amit az előbb megírtam, azt sikerült teljesen eltörölni és már nincs időm újra leírni.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
őstag
válasz Janos250 #16737 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy azért bukik meg a validáción, mert maga az .ino fájl plain-text dokumentumként nem szerepel egyik webes szabványban sem.
Emiatt - még ha valószínűleg a nagyobb böngészők ismerik is - nem következetes az, hogy minden eszközön/böngészőben ugyanúgy jelenik meg, vagy ugyanazt a hatást indukálja.
-
-
Janos250
őstag
Eredetileg egy .ino.txt volt, de azt is ugyanúgy kifogásolta, pedig hát egy .txt fájlt csak jó lenne, ha megjelenítene különösebb fakszni nélkül. Nem lehet egyszerű módszerrel megjeleníteni egy txt fájlt?
Ha elé rakok fejlécet, akkor meg a #include-ot kifogásolja.
Nem szeretnék bonyolultabb megoldást, ha végképp nem megy, átteszem .pdf-be, mert az nem zavarja, azt simán kiírja. Én úgy képzelném, hogy csak van valami hasonlóan egyszerű megoldás, csak én nem tudom.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
-
Janos250
őstag
Hát ez a kérdés, hogy mi legyen az a mimetype?
<!DOCTYPE text/plain>
elé írva megjeleníti a Firefox, de a validátor meg azt mondja, nem tudja ellenőrizni.
Hiába bogarászom a netet, nem találok rá az én butuska fejemmel is értelmezhető megoldást.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
-
Janos250
őstag
Ja, a http headert kéne módosítani? Na az nem fog menni, mert ez nem php, hanem csak sima szövegesen megírt html fájlok
Egy ilyen html fájlban van egy link, erre a .txt fájlra.
A linkben ugye nem lehet jelezni ilyesmit?[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
-
Janos250
őstag
Köszi, közben átírtam a linket így:
<a href='http://akarhol.hu/akarmi.ino.txt' type='text/plain'>Minta!</a>
Működik, de nem tudom, hogy szabályos-e így.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest