Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoula

    senior tag

    válasz TTomax #5762 üzenetére

    Akkor én is leírom, hogy értelmezem( és gondolom vannak páran még így rajtam kívül)

    A 970 témának két része van.
    Egyik a kamuzás/benézés, etikai oldala a dolgoknak. Nyilván itt soha nem fogjuk megtudni az igazságot, jobban vette volna ki magát, ha az nv előbb kiad egy közleményt, hogy bocs, benéztük. (Az, ahogy a cég lereagálta szerintem inkább az előbbi, de most ebbe ne menjünk bele)

    A másik, és ez inkább releváns, és Laja333 is erre próbált célozni az én értelmezésemben, az a felezett/közös memóriavezérlős felépítés használata.
    Persze nyíltan nincs benne az előzetes infókban, de tapasztalatból tudjuk mivel jár. ( Vagy tudsz valami olyan SMM tiltást, amit mi nem ismerünk)
    Igaz ami igaz, csak ezért előre ekézni az nv-t pont semmi értelme, várjuk meg a végleges hivatalos specifikációkat. 970 után gondolom a review-ok nagy része ki fog térni erre, hogy jelen esetben ez hogy működik.

    Ezt csak úgy általánosságban,nem személyesen neked címezve:

    Ugye ezzel a konfigurációval a közös vezérlőn lévő mindkét memória terület sebessége visszaesik, így marad az, ami hivatalosan nem történt meg, de a gyakorlat ( legalábbis amit én olvastam ebben a témában) azt mutatja, hogy szoftveresen be van limitálva.

    Persze marketing szempontból érthető, szebben hangzik, mint teszem azt az 5,5GB, ami már sugallja a vásárlónak, hogy itt bizony faragtak. Bár specifikációban ez nem látszik, marketing oldalról magyarázható. Bezzeg ha az AMD írná bele, hypermemory alapján, hogy up to 130GB memory, akkor egyből csatasorba rendeződnének egyesek.
    (Azért megdolgoztatnám az ügyvédjeiket, mert nincs megjelölve, hogy összes/felhasználó által elérhető tárterület, így megtévesztő a vásárlóval szemben, nyilván ezért nem is fogják ezt soha elismerni. )

    Amit viszont képtelen vagyok megérteni, technikai fórum lévén, hogy egyesek ezen téma kapcsán képesek vérre menő szájkaratét folytatni, hősiesen védve a céget, mintha fizetnének érte, holott színtisztán technikai aspektusból megközelítve kimutatható, mérhető, hogy ez a konstrukció (a hibás erős kifejezés) nem optimális.
    ( Az így is gyorsabb mint a radeon, úgysem kell annyi ram, és társai nem érv ebben az esetben)

    #5765 @gbors:

    Szerinted megéri az a 8% teljesítmény, amit nem buknak el a nem megszokott memória konfig használatával? Értem ez alatt, hogy nem lenne jobb megoldás egy 5G-s kártya kidobása teljes backend blokk/4smm tiltással? Az a fél giga nem hinném, hogy 5G felett annyit hoz, amit meg buknak a tiltással, azt a TDP-be beleférő magasabb órajellel behozzák?

Új hozzászólás Aktív témák