Új hozzászólás Aktív témák

  • -Solt-

    veterán

    válasz Assdak #10476 üzenetére

    Ízlelgessük egy kicsit a szavakat, hátha így jobban átmegy, hogy mivel van problémám.

    Csoda: Különleges jelenség, ami meglepő, szokatlan hatást vált ki. Szokatlan, váratlan vagy ritkán előforduló esemény.

    Most, hogy meghatároztuk mi a csoda, továbbra is úgy érzed, hogy csodavárás kategória azt várni egy frissen megjelenő csúcskártyától hogy a konkurencia korábban megjelent csúcskártyáját megverje? Nem kell bonyolítani a választ, elég egy igen, vagy egy nem, így hátha jobban haladunk.

    "AMD oldalon az utóbbi bő egy évben, nem nagyon sikerült versenyképes megoldást az asztalra tenni. Ha a sok reménykedés, és csalódás után, valaki még mindig hitt benne... Igen, az kb olyan, mintha hinne a csodákban"

    Nem nagyon értem mire gondolsz sok reménykedés és csalódás alatt. Szemezgessük az utóbbi bő egy évből, szólj, ha kihagyok valamit. A 390/X-ről miután kiderült, hogy nem így hívják majd az új szériát, utána lehetett tudni, hogy nagy változások nem lesznek. Kis órajel emelés, több ram, jobb hűtés, átnevezés. Utóbbi nem példátlan ugyebár. Kérdem én, egy átnevezés után (mert ugye ott is volt ilyen) csodavárás azt várni az NV-től, hogy legközelebb versenykés termékkel álljon elő? Ha nem, akkor ugyanerre a kérdésre a válasz az AMD esetében miért igen?

    Fury: Az első morzsák arról szóltak, hogy a Titan közelében lesz a teljesítménye. Erre rátett egy lapáttal a Hunting Titans szöveg, ami tudtommal nem is AMD-s promó, de arra jó volt, hogy mindenki azt várja, megveri a Titant. [link] Ekkor úgy álltunk, hogy az ára 8-900 USD között lesz.

    Gondolom emlékszel rá, hogy 1080p-n (!) az 550 USD-s 290X megjelenéskor verte (pár százalékkal) az 1000 USD-s Titan-t. [link] [link]

    Na most ebből a nem is távoli példából kiindulva, csodavárásnak számít azt várni a 8-900 USD-re "beharangozott" Fury X-től, hogy megverje az 1050 USD Titant? Igen, vagy nem?

    "Az AMD fanok folyamatosan felemlegetik, hogy mert az Nvidia hogy átkurta a vásárlóit, 970 3,5GB, Maxwell d12 support stb,"

    Na itt álljunk meg egy pillanatra. Ezek semmilyen módon nem kapcsolódnak a vitához, ezt idekeverni kb azt mutatja meg, hogy fogytán a muníció, ezért mélyebben nem is mennék bele ebbe a "játékba", de ha sikerül végre tisztázni ezt a csodavárás történetet, örömmel visszatérek rá a kedvedért. Ugyanez igaz az alábbi idézetekre is,

    "pont az AMD az, aki szívatja a saját táborát már nagyon rég óta a levegőbe elpuffogtatott igéretekkel, amiből semmi nem ralizálódott eleddig."

    "Mindeközben az NV oldalon a userek, élvezik az életet, meg a játékot, még az agyon szidott 970-el is, ami jelenleg úgy néz ki 3,5 gb rammal is hozza nagyjából amit a Nano, csak egy százassal olcsóbban...["/I]

    www.smart-bus.hu

Új hozzászólás Aktív témák