Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz FireKeeper #6664 üzenetére

    Persze, ez hátrány, de nem gondolom komoly problémának, mivel bár nem egységes a címzés, de igen "közel" vannak egymáshoz, közös a memóriavezérlő, közös a memória, közös az IB esetén 6-8MB L3, tehát lényegesen gyorsabban tudnak elvileg adatot cserélni, mintha a PCI-E vezérlőn keresztül kéne ide-oda másolgatni.
    Ilyen szempontból szerintem az Intel GPU-ja még jobb az AMD jelenlegi APU-inál is, amiből a közös L3 kompletten hiányzik. Persze, az ideális megoldás a közös címtér, ahol akár a CPU, akár a GPU azonnal hozzáférhet a szükséges adatokhoz, ez vitán felüli, de én azért némi fantáziát látok az Intel-féle megoldásban is. Egyébként a közös címtér esetén is előfordulhat, hogy egymásra várnak, a kölcsönös kizárást szükség esetén ugyanúgy biztosítani kell, csak a másolgatást lehet megspórolni ezzel.
    Kérdés még, mennyire átjárhatók a különböző OpenCL megvalósítások, úgy értem mondjuk egy AMD GCN-re fejlesztett OpenCL kód egyáltalán lefut-e hibátlanul mondjuk egy Intel HD4000 GPU-n külön tesztelés, debuggolás, és esetleges átírás, vagy külön optimalizálás nélkül... Ezt szoftveresen tovább bonyolítja, hogy mi a helyzet akkor, ha van mondjuk a gépben egy Intel IGP OpenCL-el, és mondjuk mellette egy szintén OpenCL képes GCN VGA....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák