Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz S_x96x_S #63950 üzenetére
Jó. Most kiemelted a memóriát. Mint múltkor az AM5 fórumban az AVX512 -es kérdésre a linuxos szoftvereket, amit desktopon a userek 4%-a használ. Alapvetően ezzel minden egyes alkalommal magad minősíted, de te tudod. Sokkal egyszerűbb lenne azt mondani, a kutya nem használja az avx512-öt, mint olyan példával próbálkozni, ami a userek 4%-t érinti. Ilyenkor gondolom abban bízol, hogy nem válaszolnak, vagy nem tudom.
Az amd szépen trükközött a H100 és MI300X összehasonlító teszteknél. [link] Nem véletlen, hogy mindenkinek az nv cucca kell, és ezért hajlandóak akár hónapokat várni.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #63951 üzenetére
>> mert még mindig nem értem,
>> hogy miért állítasz olyat, ami nem igaz:
>> ( > #63942 Te: "Mert a hir nem az hogy a fele valt," )
> OK, jatszunk. Miert tetted be ezt a hirt?Mert akkor jogos lesz az állításod?
csak ismételni tudom magam
A. vagy benézted ..
B. vagy ez amolyan csipőből kötekedős szalmabáb érvelés részedről
amivel épp te viszed el a realitás talajáról a témát .. csak mert éppen hétfő van és te pont játszani akarsz és teljesen nem érdekel a komoly eszmecsere ...
C. az A és a B kombinációja * X -el.Kérlek legyél alaposabb legközelebb !
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz #36531588 #63952 üzenetére
Ha a Gen5 miatt vagy még mindig sértett .. ne legyél.
pedig annó nagyon nyomtad, hogy mekkora hülyeség a Gen5 ..
most meg top TR + Gen5 + AVX-512 -vel vagy felszerelve ..
Használd egészséggel> Az amd szépen trükközött a H100 és MI300X összehasonlító
> teszteknél. [link]az AMD másnap (12-15-2023) válaszolt és cáfolt ...
szerintem itt a fórumban is volt téma ..
megy a szokásos adok - kapok ..Az AMD pont az nVidiát vádolja trükközéssel,
mert pl. FP16 -ot hasonlított FP8 -al."AMD: Since then, Nvidia published a set of benchmarks comparing the performance of H100 compared to the AMD Instinct MI300X accelerator in a select set of inferencing workloads.
The new benchmarks:
- Used TensorRT-LLM on H100 instead of vLLM used in AMD benchmarks
- Compared performance of FP16 datatype on AMD Instinct MI300X GPUs to FP8 datatype on H100
- Inverted the AMD published performance data from relative latency numbers to absolute throughputWe are at a stage in our product ramp where we are consistently identifying new paths to unlock performance with our ROCM software and AMD Instinct MI300 accelerators. The data that was presented in our launch event was recorded in November. We have made a lot of progress since we recorded data in November that we used at our launch event and are delighted to share our latest results highlighting these gains.
The following chart uses the latest MI300X performance data running Llama 70B to compare:
> Nem véletlen,
> hogy mindenkinek az nv cucca kell,
> és ezért hajlandóak akár hónapokat várni.aki nem tájékozódik, az így járt ..
A jó marketing manapság többet számít mint a termék maga ..[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #36531588 #63952 üzenetére
Ott azért nagyon sokáig ment az AMD és az NV között az adok-kapok. Amit az NV bemutatott az nem alma-alma összehasonlítás, hanem alma-körte. Az NVIDIA a saját hardverét nem ugyanazokkal az adattípusokkal etette, amivel az AMD hardverét. Ezért tudnak gyorsabbak lenni, de azt az adattípust az MI300X is támogatja, amire az AMD úgy reagált, hogy ha azzal etetné az NV a tesztjén, akkor hasonló eredményt érne el az Instinct MI300X is.
Utána a médiának még flancolt a két cég, majd ott szűnt meg a sajtó felé is faszméregetés, amikor az AMD megírta, hogy megkérték az NV-t, hogy küldjék a hardvereket független tesztlaborba. Az NV ezután nem reagált többet.
Tanulság...ne higgy a gyártók tesztjeinek.
Egyébként itt az alapvető probléma az NV részéről az volt, hogy az AMD kihasználta, hogy a H100-on csak 80 GB memória van, és abba befér egy Llama 2 70B, de csak akkor, ha az adattípus FP8. Ez paraméterenként ugye 8 bit, azaz 1 bájt. De ezért erőltette az AMD a tesztjében az FP16-os adattípust, mert nincs elég memóriája hozzá a H100-nak. Az MI300X-en viszont 192 GB van, ott még paraméterenként 2 bájttal is bőségesen elfér a Llama 2 70B.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #63957 üzenetére
> Miert tetted be ezt a hirt? Mi volt a celod?
Miért válaszolsz olvasatlanul - bármilyen hírre, bármilyen megjegyzésre - csípőből, meggondolatlanul ?
... teljesen nyilvánvalóan szalmabáb dolgokat?Ne mond, hogy azért, mert tudni akarod a céljaimat?
ingyenes jó tanács:
Tessék egy picivel alaposabbnak és átgondoltabbnak lenni !> Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
persze a privát véleménynek nem kell igaznak lenni ..
de azért lehet szembesíteni vele ..
-
félisten
válasz S_x96x_S #63943 üzenetére
Azt írta hogy a hír arról szól hogy fele érdeklődik, nem azt hogy vált. Én is érdeklődök meg te is. Ezt írta le Raymond egyszerűen.Ha a hír arról szólna hogy a fele vált az áttörés lenne. Az hogy érdeklődik, az nem jelent semmit ,partmosást sem.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S_x96x_S
addikt
> Azt írta hogy a hír arról szól hogy fele érdeklődik, nem azt hogy vált.
újra:
- Az első személy(én) X-et állít: -> "a hír arról szól hogy fele érdeklődik"
- A második személy(Raymond) Y állítással válaszol, ami nem hangzott el. ( #63942: Raymond "Mert a hir nem az hogy a fele valt," )És ez szalmabáb gyanús.
Vagy másképpen ez inkább amolyan "Ghosting" vagy kísértetjelenség, amikor Raymond olyan összefüggéseket lát, amelyek valójában nem léteznek az eredeti irásban.
De nevezhetjük hamis asszociációnak is, amikor is Raymond összekever dolgokat vagy rosszul emlékszik. ( mert arra emlékszik, hogy én váltásról írtam ) Mindenkivel előfordul .. Egy kávé néha segít.
De talán nevezhetjük Overfitting (Túltanulás)-nak is, amikor Raymond olyan mintákat lát a beszélgetésekben, amik valójában nincsenek ott, vagy túlzottan konkrét következtetéseket von le még egy egyszerű posztra is.
Vagy Bias (Elfogultság), amikor Raymond előzetes véleményei vagy tapasztalatai alapján hajlamos egy bizonyos módon értelmezni az információkat.
Vagy noise(Zaj) ?, mert az is lehet, hogy Raymond figyelmét elterelik a 'zajok', vagyis a nem lényeges információk, amik akadályozzák hogy helyesen értelmezze az írott dolgokat.
Vagy confirmation bias (megerősítési torzítás): Vagyis Raymond csak azokat az információkat veszi figyelembe vagy keresi, amelyek megerősítik a már meglévő nézeteit vagy elméleteit és tagadva azokat amelyek ellentmondanak neki.
Mert Raymond meg van győződve, hogy ő jól látja a valóságot és a realitást: ("megprobalom a realitas talajara vinni a dolgokat.")Raymond persze végül felismeri, hogy korrigálni kell saját értelmezését és ezért elkezd kérdezni is, és nem csak állít: --> "Miert tetted be ezt a hirt?"
Az ideális persze az lenne, hogyha így játszódna le az egész
X: "Itt egy egy hír , arról, hogy fele érdeklődik"
Y: "Ezzel azt akkor suggalmazni, hogy a fele váltani fog?"
X: "Nem!"és a fentiek az én hipotéziseim Raymond átfogalmazott felkérésére:
"OK, jatszunk. Mierttetted be ezt a hirtolvasol bele a hírbe olyat, ami nincs benne ?"> Az hogy érdeklődik, az nem jelent semmit ,partmosást sem.
miért ne jelentene.
Hírértéke van? Van!Sőt még Raymond is kiakadt rá. ~40 ember érdeklődik az AMD megoldása iránt ? ---> gyorsan toljuk vissza a fórumot "a realitás talajára" - ami persze az ő realitása.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #36531588 #63956 üzenetére
Persze, mert a H100 érhető el minden megrendelőnek. A H200 majd valamikor az év közepétől lesz általánosan elérhető. Csak olyan hardverrel lehet tesztelni, ami beszerezhető. Ezzel egyébként az NV-nek nem is volt gondja.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #63962 üzenetére
Megint csak a sok szoveg, de az egyszeru kerdest meg mindig nem sikerult megvalaszolni - "Miert tetted be ezt a hirt?"?
En vilagosan leirtam hogy mi a velemenyem - ez egyresz nem hirerteku, masreszt pedig ha nagyon inkabb negativ az AMD-re nezve - es mivel nem arrol vagy ismert hogy negativ AMD hireket beraknal meg lett kerdezve hogy miert raktad be. Es ezt nem vagy kepes/hajlando egyszeruen megvalaszolni.
Ez van.
Azon kene talan elgondolkodni hogy egy egyszeru valasz helyett miert kell egy masnak celzott hozzaszolasba 11x megemliteni a nevem es megprobalni a sajat valaszkeptelensegedet kimagyarazni azzal hogy engem pszichoanalizalsz
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #63964 üzenetére
> En vilagosan leirtam hogy mi a velemenyem -
> ez egyresz nem hirerteku,Azért posztoltam be, mert nekem igen.
> masreszt pedig ha nagyon inkabb negativ az AMD-re nezve
> es mivel nem arrol vagy ismert hogy negativ AMD hireket beraknalspekulálsz .
másképpen ez a te előítéletetesen túlkombinált nézőpontod.Miért baj, hogyha beposztolom, hogy
#63933 - Geohot panaszkodik a "szar" AMD driverre ?
Persze az AMD -re negativ hírértékű és még Lisa Su -nak is intézkednie kellett.Ha engem valami igazán érdekel ..
akkor az a "verseny"; És nem az AMD jó híre ..
mert a Verseny Jó!
A monopólium meg nem jó ..
Faék egyszerű ..
És ezt számon is kérheted rajtam ..Mert vajon hányszor használtam a "verseny" szót ?
Keress rá itt a fórumban és akkor talán jobban megértesz.Vagyis ha valamit beposztolok,
akkor azt próbáld összekötni a versennyel ..A mai realitás nem kell, hogy azt jelentse, hogy ennek mindig így is kell lennie .. Mert ha túlságosan véded a realitást .. akkor pont a fejlődést ölöd meg ...
Ami még érdekel az a technológia menedzsment és stratégiák.
( amúgy van belőle kreditem is és az átlagoshoz képest jobban átlátom a területet, de nem vagyok szakértője ..)És ha le akarsz kenyerezni ..
akkor segítesz megoldani a Linux-os AIE -t..
mert már sok napot elcsesztem vele .. és még mindig nem megy.
Az AMD egyáltalán nincs a toppon a sw -es támogatásban ..
Persze ez a Geohotz-os posztokból is lemérhető ..----------------
És akit nem csak a játék érdekli,
annak érdemes elnéznie a https://gpuday.com/ -re ;
2024 - Május 30-31 ;
GPU Day 2024 - MASSIVE PARALLEL COMPUTING FOR SCIENCE AND INDUSTRIAL APPLICATION
TOPICS INCLUDE:
Current status and near-future of parallel and high-performance hardware and software
Field Programmable Gate Arrays (FPGA)
Many-core computing in physics and other fields of science
Medical applications of parallel technologies
Graphics, rendering, and image synthesis
Machine Learning, Neural Networks, feature recognition
Image processing, computer vision, and reconstruction
Industrial applications
Quantum computing
Computing and Visualization in Education
Mobile and embedded computing
Emerging accelerator platforms
Development technologies (languages, compilers, tools)[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #63965 üzenetére
"Azért posztoltam be, mert nekem igen."
Latod, ennyi kellett volna, igez ez igy picit rovid, de mert a masik lenyeges resze mar volagos volt mert szerinted "csendes viz partot mos", tehat vilagos hogy miert irtad meg ha nem is szeretned igy egy mondatban osszegezni. Az pedig nem spekulacio amit irtam, de ezt is tudod.
Szoval ennyi kellett volna, van egy velemenyed a "hir"-el kapcsolatban amit beraktal nekem pedig mas a velemenyem rola amit le is irtam. Erre te itt lemuvelted azt amit az utobbi ket napban it latni lehetett, visszaolvashatsz es elgondolkozhatsz rajta.
Az uj geohot-os temara mar nem is reagaltam, pedig az is mindket felre inkabb kinos mint pozitiv. geohot-ra hogy publikusan cirkuszol mint egy tinedzser, az AMD-re pedig mert a CEO publikusan valaszol es foglalkoznak vele igy. Minden enterprise partner aki fizeti a nagy penzeket biztos ujjongva latta hogy egy konzumer termekeket enterprise celra felhasznalni akaro ceg/egyen par oran belul kapja a javitasokat mert a twitter-en kiabal ossze-vissza.
A bonusz geohot es tinycorp dolog pedig a hozzaszolasaidbol nem ugy nez ki hogy lejott volna, de leirom akkor. Ez a ket kirohanas ugy egy hettel azutan volt hogy bejelentette a termeket es hogy elorendelheto mert kesz. Ha kesz lett volna akkor nem egy hetre ra jon ra hogy nem mukodik a dolog. Mindenki aki normalis iparban dolgozik ahol termeket szallitasz a fejet fogja es fogta azt latva/olvasva hogy mit muvel itt.
Senki nem mondja hogy baj ha beraksz vagy hogy nem rakhatsz be tinycorp-os es geohot-os hireket, csak ebben az is benne van hogy az akinek mas a velemenye a temarol mint neked az valaszol ra. Es akkor arra talan nem ugy kene hisztizni mint ahogy itt csinaltad hanem vagy targyilag valaszolni ra ha van argumentum.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #63967 üzenetére
> Az pedig nem spekulacio amit irtam, de ezt is tudod.
Hogyan lennék ennek tudatában?
Ez nekem már amolyan meta-spekuláció .. nem tudlak követni.
Nem lehet,
- Hogy összetévesztesz valakivel?
- Vagy talán csak egy téves feltevés ez részedről?
- Vagy rosszul olvasol gondolataimat?
- Vagy csak blöffölsz?> Szoval ennyi kellett volna,
> van egy velemenyed a "hir"-el kapcsolatban
> amit beraktal nekem pedig mas a velemenyem rola amit le is irtam.Újból:
Te kezdtél el spekulálni a "váltásról", ami nem is volt a hírben és ebből téves következtetéseket levonni. ( szalmabáb cáfolás )
Ráadásul olyan dolgokat feltételeztél rólam, ami nem felel meg a valóságnak.
[ Te:"es mivel nem arrol vagy ismert hogy negativ AMD hireket beraknal" ]
Vagyis rossz volt a modelled rólam.
Emiatt nem érzem, hogy nekem kellene hozzád alkalmazkodnom.
Alkalmazkodjál te hozzám ..Hidd el, léteznek olyanok is,
akik nem csak az AMD fan vs. anti-AMD fan kategóriába tartoznak.> A bonusz geohot es tinycorp dolog pedig
> a hozzaszolasaidbol nem ugy nez ki hogy lejott volna,
> de leirom akkor. Ez a ket kirohanas ugy egy hettel azutan
> volt hogy bejelentette a termeket es hogy elorendelheto
> mert kesz. Ha kesz lett volna akkor nem egy hetre ra jon ra
> hogy nem mukodik a dolog.
A termékfejlesztés során sok minden megtörténhet, és a "kész" fogalma egy startupnál folyamatosan változik. Nem várt fordulatok mindig előfordulhatnak.> Mindenki aki normalis iparban dolgozik
> ahol termeket szallitasz a fejet fogja es fogta
> azt latva/olvasva hogy mit muvel itt.A startup szférát nem tekintem a hagyományosan normális iparágakhoz tartozónak.
George Hotz egy ismert személyiség, aki jelentős követőtáborral rendelkezik, és nem foglalkozik azzal, hogy mások mit gondolnak róla.
https://twitter.com/realGeorgeHotz 239,4 E Követő
https://twitter.com/LisaSu 156 E Követő
https://twitter.com/RajaXg 40,5 E KövetőÉs az ilyen befolyásos személyekkel - vitába szállni általában nem éri meg.
És azzal, hogy George Hotz nyilvánosságra hozta a problémát, ezzel kényszerhelyzetbe hozta Lisa Su-t és az AMD -t.
Hotz gyorsítósávra tette saját problémáját
és ez tényleg irigységet válthatott ki másokból.Ezen kívül sokan értékelik az olyan nyíltságot, amely ritka a hagyományos iparágakban, ahol gyakori az információk elrejtése, mint például a Boeing esetében.
És ott van még az nVidia magatartása, amely szerint megfélemlíthetik a leendő ügyfeleiket, És ilyen tipikusan csak kartelszerű viselkedésben fordul elő, ami rávilágít az igazságos verseny jelentőségére.
"Nvidia's AI customers are scared to be seen courting other AI chipmakers for fear of retaliatory shipment delays, says rival firm
By Mark Tyson published February 27, 2024
Green team suspected of delaying orders for customers caught ‘in flagrante’ with rivals."
https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/rival-firm-says-nvidias-ai-customers-are-scared-to-be-seen-courting-other-ai-chipmakers-for-fear-of-retaliatory-shipment-delays-report
> Senki nem mondja hogy baj ha beraksz
> vagy hogy nem rakhatsz be tinycorp-os es geohot-os hireket,
> csak ebben az is benne van
> hogy az akinek mas a velemenye a temarol
> mint neked az valaszol ra.
Amíg a hírek tartalmát vitatjuk,
és nem személyeskedünk, nincs probléma.
Személyeskedés az, ha a fókusz a posztolóra(hírvivőre) és a posztoló (hírvivő) vélelmezett véleményére kerül.
Raymond! A fentieket úgy kell értelmezni, hogyha személyeskedsz velem, akkor kész vagyok viszonozni azt!Mottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
Ollama now supports AMD graphics cards
"Ollama now supports AMD graphics cards in preview on Windows and Linux. All the features of Ollama can now be accelerated by AMD graphics cards on Ollama for Linux and Windows."
-
PuMbA
titán
Latest PS5 Pro Specs Are Real, Says Insider; Sony Still Targeting Holiday 2024
Úgy tűnik, hogy egyre biztosabb a PS5-ben az AMD-s ML felskálázás.
"Custom machine learning architecture
AI Accelerator, supporting 300 TOPS of 8 bit computation / 67 TFLOPS of 16-bit floating point"Ha ezt berakja az AMD a Sony kérésére a chipbe, akkor az felettébb érdekes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A Hardware Unboxed is látja a nyilvánvalót
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
300 TOPS ? A 8700G 16 TOPS -ot tud ; oke, mondtak, hogy a kövi gen nagyobb ugras lesz, de ennyire azert nemszámitottam. Az MS valami 40 TOPSot kér a Windowsban megjeleno Ai -hoz ; na ezt sikerült kissé felüllőni.
Vajon megkoronazzak a Sonynak szallitandó chipet egy kis 3D cacheval ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
PuMbA
titán
válasz hokuszpk #63975 üzenetére
A cikkben az van leírva, hogy ez nem biztos, hogy ugyanaz, mint amit az AMD beharangozott erre az évre, hanem a Sony saját megoldása, hiszen a nevében is benne van, hogy PlayStation Spectral Super Resolution Az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy megelégelték az AMD-nek az FSR2-es szenvedését és rossz minőségét, amivel mindenki egyetért, aki látta már mindkettőt. A másik, hogy ugyanezen ok miatt az AMD-vel együtt dolgozták ki és ez tényleg ugyanaz, amit az AMD bejelentett erre az évre. Mindenesetre a kezükbe vették a dolgot, ahogy anno a checkerboarding 4K felskálázást is kitalálták.
3D cache drága és a hűtésben kompromisszumot jelent, mert sokkal nehezebben hűthető, szóval kizárt szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
én a vasról beszéltem.
az lehet, hogy a felskálázási eljárás nem ugyanaz, mint amit az AMD hoz PC-re, de azt kétlem, hogy az asztali procikba szánttól jelentősen eltérő AI chipet fejlesztettek kizaróalgosan a Sonynak. Ha a Playstationban 300 TOPS lesz, akkor legkésőbb a Zen 6 kupakja alatt is lesz ennyi.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
kaphat; a 300TOPS konzolban akkoris erősenek tűnik ; ha jollatom a 2080Ti tud int8 peak 227TOPS -ot ( az RTX 4090 -re ír ez a doksi 660.6/1321.2 -t ; csak még emésztem a második számhozfűzött "Effective TOPS / TFLOPS using the new Sparsity Feature" megjegyzést )
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"3D cache drága és a hűtésben kompromisszumot jelent, mert sokkal nehezebben hűthető, szóval kizárt szerintem."
aszondja a kugli, hogy a ps5 -ben ~3.5Ghz Zen2 cpu van ; szamitésaim szerint ha az érkező új verzióba beraksz egy Zen3 alapu X3D -t mondjuk 3.8Ghz -re korlatozva a max frekit, akkor sacc kapsz 20-50% ( ( orajel ~8% * architectura ~10% ) +a 3D cache ) gyorsulást, és hőtermelésben sem lesz rosszabb, mint a régi Zen2 cpu.
-
PuMbA
titán
válasz hokuszpk #63983 üzenetére
Esélytelen. CPU-ban nem léphetnek sehova, hiszen ez egy mid-gen refresh PS4 Pro és Xbox One X se lépett előre CPU-ban emiatt, hiszen egyrészt a régi játékok pontosan arra Zen 2-re lettek írva, tehát az architektúra váltás ezzel már kizárt, mert a régi játékok nem működnének helyesen. Illetve grafikát skálázni sokkal egyszerűbb, mint a játék alapvető rendszereit módosítani a CPU miatt. Senki sem fog külön az alap és külön erre a refresh-re játéklogikát írni.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
szerintem ez nincs kőbe vésve ; már egy ideje matekolok videofelskálázókkal, de a digizett vhs kazettákból valahogy egyikse hoz ki igazán jó eredményt. Interlaced 768p videokkal tózse nemjó. Az FHD -> 4K skálázás viszont szinte mindig hibátlan ; valaki mondta, hogy a felskálázás nem feltétlen csodaszer ; a nemtommekora felbontas alatti képkockában egész egyszerűen nincs elég információ, hogy jólegyen ; kezdek egyetérteni ezzel.
no majd idővel meglássuk, mit főz ki a Sony.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
"Esélytelen. CPU-ban nem léphetnek sehova, hiszen ez egy mid-gen refresh PS4 Pro és Xbox One X se lépett előre CPU-ban emiatt"
mint már bizonyára kiderült nemvagyok egy konzolszakértő ; de azért rémlett valami ; és tényleg ; a ps4 pro cpuja ~33% magasabb frekin jár, mint az original modellé.
azert erre nemmondanam, hogy nemlépett előre ; bár emléxünk a Jaguár magra, mondhatod, hogy a 0*1.33 = 0Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
M@trixfan
addikt
Mostani generációnak a CPU része teljesen rendben van, akár IPC szinten, akár magok számában. GPU szinten kevesek mindig a konzolok és remélem az APU grafikus része lesz erősebb. Sajnos a “háztartási gép” kategória megakadályozza, hogy igazán komoly HW legyen bennük. Pedig én 3-4 évente szívesen vennék egy drága konzolt is ahol garantált lenne a PC-nél jobb AAA játék a mindenkori csúcs fix HW miatt.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
T.Peter
őstag
válasz M@trixfan #63988 üzenetére
Nem, nem igazan van rendben. UE5 alapu, fejlesztes alatt allo (nem optimalizalt) project, 12.5ms draw thread 3950x, 5.5ms 7950x (Intelbol is mar a 9900k is sokkal jobb volt ugyanott). Game thread hasonlo elteres aranyaiban (8.5ms vs 4ms). Ezek nagyon nagy elteresek, ennyibe csomo plusz dolog beleferne.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz T.Peter #63989 üzenetére
Én ezt elfogadom, mert akár lehet így is, én az architektúra egészét elemeztem. A gond azzal van, hogy jelen konzol generáción az UE5 nem fut jól, lásd az összes UE5 játék és a GPU kevés. Tehát logikailag nem változtat a dolgon az említett CPU ütemezési probléma. “Imortals of Aveum” és társai az ékes példák 720p 20fps mellett és ebben, nem emlékszem már, lehet nincs is Lumen, se Nanite. Az ütemezési problémát a fix hardware esetén szerintem megoldják egy custom build-del, de ez UE5 specifikus amúgy is, nem jelenti azt, hogy IPC probléma lenne általánosan, mint pl. a harmatgyenge Jaguar magoknál anno.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
T.Peter
őstag
válasz M@trixfan #63990 üzenetére
Milyen utemezesi problemara gondolsz? A kulonbsegek amiket irtam abbol fakadnak hogy a zen 2-nel meg megvoltak azok a hatranyos archtitekturalis sajatossagok amiken az ujabbakban mar valtoztattak.
Aveum-ban volt minden, de az, hogy az UE5 nem fut jol legtobbszor a fejlesztok hibaja, az Epic-nek nincs gondja a Fortnite-tal. Meg nagyon az elejen vagyunk, az Epic-nek is van dolga az edukacioval, UDN nelkul kb lehetetlen elheto balance-t talalni.
Amugy nem csak ipc-ben, de a magok szamaban is kene ugrani, mert pl a cloth sim, a chaos vagy az anim system is nagyon jol skalazodik tobb szalra es ezeket lehetne tobbet is hasznalni.Most 20-an lesz a state of unreal, megtudjuk meddig jutottak az 5.4-gyel.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz T.Peter #63991 üzenetére
A bonusz meg ennel az upgrade-nel az is ahogy a hirekben az van, hogy 3x gyorsabb lesz mert az 33 TFLOPs van a az aktualis 10 helyett csak valahogy ignoralva van az hogy ez a 33 jo eselyel az RDNA3-as dual issue amit meg latjuk a 7800XT vs 6800XT eseteben hogy mennyit er. Aztan a PS5-nel lehet jobban kihasznaljak majd vagy jobban tudnak belole valamit kicsikarni, de a valosag inkabb az hogy ez igy nem 3x hanem 60-70%-al gyorsabb mar ami a TFLOPs-ot illeti.
-
félisten
-
S_x96x_S
addikt
> Úgy tűnik, hogy egyre biztosabb a PS5-ben
> az AMD-s ML felskálázás.ha igaz a PS5 PRO + RDNA4 RT ;
akkor az valamilyen magyarázat arra is,
hogy az RDNA4 miért monolit ..
( hint: mert ASAP kellett a Sony-nak a dev kit-be ? és az nVidia-val történő verseny ( RTX _090 verő RDNA ) itt most háttérbe szorult. )"BVH8 is interesting, not only confirms PS5 Pro is using RDNA4's RT engine but also confirms RDNA4 doubles RT throughput per cycle, something which hasn't been mentioned in any open source patch yet! "
https://twitter.com/Kepler_L2/status/1769479246987051360HeisenbergFX4:
"People really caught up in that TFs number when they should be looking at other stuff like 45% increase in render performance. Plus I think RT is going to be the buzzword for this console" https://twitter.com/HeisenbergFX4/status/1769480303691583843
Kepler: "Yes they're clearly going all in on RT and AI. But may end up a bit disappointing for people who just wanted higher FPS."---
https://wccftech.com/playstation-5-pro-cpu-memory-boost-rdna-4-rt/
+ videocardz:
PlayStation 5 Pro leak: 8-core Zen2 3.85 GHz CPU and RDNA4 Ray Tracing Engine[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Hàt igen de 1080p Ben amúgy is a legrosszabb Dlsst hasznâlni 4K ra talâltâk ki. Nèzzèk ott. 1080p Ben jobban làtazanak a ghostingok, egyèb hibâk S eleve 720p ről tolja fel 2024 Ben na ne. 1080p T a legtöbb GPU elèg jól viszi. Felesleges a DLSS oda szerintem. RT re meg a kis kártyâk nem kèpesek nagyon èlvezhető sebesèggel. 1440p-4K karit meg minek Fhd re kifizetni?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz hahakocka #63995 üzenetére
"Hàt igen de 1080p Ben amúgy is a legrosszabb Dlsst hasznâlni 4K ra talâltâk ki."
Használtad már? Miért a legrosszabb, milyen szempontból rossz? Ha felskálázásra van szükség, még mindig messze a legjobb és sok játékban natívnál is szebb képet ad. Egy DLSS upscaled (720p rendering) 1080p sokkal szebb, mint egy natív 720p, de akár a natív 1080p-nél is szebb lehet, ha natív alatt mondjuk túl sok a shimmering.
Szóval nem, nem a legrosszabb, mert a legrosszabb, amit tehetsz a képpel az az FSR (és némelyik post process filter, de ez más téma). Ha 1080-ben, vagy bármilyen más kimeneti felbontáson szükség van felskálázásra, akkor pont a DLSS a legjobb, amit tehetsz."1080p Ben jobban làtazanak a ghostingok, egyèb hibâk S eleve 720p ről tolja fel 2024 Ben na ne."
Ez egy hamis általánosítás. Ghosting nem minden játékban van és ha van is, rendkívül ritkán lehet észrevenni, a súlyosabb eseteket javítani szokták. Nem tudom mit értesz egyéb hibák alatt, de nagyon sokan inkább választanál a a DLSS 1080p-t, mint a natív 720p-t. Ahogy fentebb is írtam, sok esetben a natív 1080p-nél is szebb képet képes nyújtani (ha a natív temporálisan túlságosan instabil például). A sok száz DLSS támogatott játékból eddig csak egyetlen egy játékkal találkoztam, ahol a DLSS (és XeSS is) képi hibát okoz."1440p-4K karit meg minek Fhd re kifizetni?"
Nagyon sokan vannak, akik nem elégednek meg 60 Hz-el/FPS-el. Röviden tehát a magas függőleges frekvenciához jól jön, nézd meg mondjuk például az esportolókat, akik 4080 és 4090-eket 1080p-hez használnak hogy meglegyen a magas sebesség, de nem csak esport játékoknál van értelme. Ezen felül ott van még a Path Tracing vagy (DL)DSR.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
törölt tag
"PlayStation 5 Pro leak: 8-core Zen2 3.85 GHz CPU and RDNA4 Ray Tracing Engine"
-
T.Peter
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest